Fernandes beírta nevét a United rekordok könyvébe

Bruno Fernandes teljesítménye nagyban hozzájárult a Leeds 5-1-es legyőzésében, mivel a portugál középpályás mesterhármast szerzett az Old Traffordon.


A klub számára 1977 óta ez volt az első tripla, amit egy United játékos a szezonnyitó mérkőzésen szerezni tudott Lou Macari óta, aki a Birmongham City kapuját vette be háromszor is a bajnoki rajt alkalmával.

 

A portugál magnifico első találata a mérkőzés 30. percében érkezett Paul Pogba remek labdájából, ami a tizenhatos vonalánál találta meg Fernandest, aki Meslier mellett végül a kapuba juttatta a játékszert.

 

A második találatra már a fordulást követően került sor az 54. percben. Bruno ügyes mozdulattal verte át Junior Firpo-t a büntetőterületen belül, hogy helyet csináljon magának a lövéshez, amelyet első ránézésre a menteni igyekvő védő a gólvonalról kivágott, de Paul Tierney órája jelzett, így középkezdéssel folytathatta a találkozót a vendég csapat.

 

 

A középpályás nem állt le és hat perccel később egy tökéletesen időzített kiugratással futott be a leedsi védelem mögé, hogy ismét góllal örvendeztesse meg az Old Trafford közönségét.

 

Bruno így két hazai mérkőzésen már öt találatnál jár Marcelo Bielsa csapata ellen, beleértve a tavaly decemberi 6-2-es sikert is, ám nem csak Fernandesnek sikerült mesterhármast szereznie a Pávák ellen. Még egy 1979-es összecsapáson a 18 esztendős Andy Ritchie-nek sikerült egy tökéletes mesterhármast összehozni (fej, balláb, jobbláb) a Leeds ellen, amivel 4-1-re nyertek akkor a Vörös Ördögök.

 

Korábbról is találunk United legendákat, akik triplázni tudtak a Leeds ellen. Dennis Viollett és Stan Pearson is háromszor zörgették meg a nagy rivális hálóját még 1959-ben és 1951-ben.

 

Bruno pedig már készülhet is a további gólok megszerzésére, hiszen augusztus 22-én a St. Mary's-be látogat Solskjaer csapata, ahol a Southampton látja őket vendégül.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!