Ole: Mi vagyunk Law családja

"Danis Law tudja, hogy a Manchester United a családja és a klub mindent megtesz, hogy vigyázzon rá" - mondta Ole Gunnar Solskjaer.


A Vörös Ördögök legendás támadója csütörtökön jelentette be, hogy vegyes demenciát diagnosztizáltak nála. Az emberi szervezetet legyengítő betegség két formája jelen esetben az Alzheimer-kór és az érrendszeri demencia.

 

A skót legenda rendkívül őszinte és megindító nyilatkozatában kijelentette, hogy amíg lehetősége van szeretne szembenézni helyzetével és mindenképp szeretne pozitív maradni, valamint eltökélt szándéka, hogy továbbra is követni fogja a Manchester Unitedet az Old Traffordon.

 

Denis ott volt az Old Traffordon a csapat szezonnyitó mérkőzésén a Leeds ellen és a találkozót követően jókedvűen beszélgetett Ole Gunnar Solskjaerral az Álmok Színházában, melynek történetébe örökre beírta a nevét.

 

 

"Szombaton eljött a meccsre és beszélgettünk is a találkozót követően, nagyon elégedett volt az eredménnyel" - mondta Solskjaer pénteken a klubmédiának. "Mosolygós volt és rendkívül izgatott a siker miatt. A csütörtöki bejelentése nagyon meglepett és nagyon szomorú vagyok."

 

"Tudjuk, hogy a családja vigyázni fog rá és ott vagyunk neki mi is, akik szintén a családja vagyunk és várjuk a meccseinken."

 

A közösségi médiában ömlöttek a jókívánságok és a támogató üzenetek, miután a skót legenda megtette bejelentését. A United fiatalabb és idősebb szurkolói is nagyon jól tudják, hogy Denis milyen hatással volt a klubra, akár látták őt játszani, akár nem. A fiatalabb generáció részére olyan szülők, nagyszülők mesélték el az emlékeket, akik Law-t nem csak nagy gólszerzőként, hanem egy rendkívül kedves emberként is ismerték, akinek mindig volt ideje arra, hogy beszélgessen a szurkolókkal.

 

Az elmúlt két évtizedben sajnos a Law korszak több játékosnál is demenciát állapítottak meg. Nobby Stiles, aki tavaly októberben hunyt el szintén demenciában szenvedett, Sir Bobby Charlton pedig 2021 elején mondta el, hogy szintén demenciás megbetegedést diagnosztizáltak nála.

 

"Tudom, hogy végeznek kutatásokat ezzel a szörnyű betegséggel kapcsolatban" - mondta Solskjaer. "Reméljük, hogy az előttünk álló évtizedekben minél kevesebb ilyen esettel fogunk majd találkozni. Sokminden változhat, ahogy a futballban is folyamatos a változás."

 

"Megvannak a szabályok, irányelvek, lehetőségek. Minden fejlődik és bízom benne, hogy ezzel a betegséggel kapcsolatban is fejlődni fogunk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!