Ole meccsnapi interjúja

Ole Gunnar Solskjaer biztos benne, hogy a Manchester United csodálatos szurkolói, akik elkísérik a Szentek elleni idegenbeli meccsre a csapatot mindent megtesznek majd, hogy segítsék őket a győzelem megszerzésében.


A norvég menedzser szerint a Vörös Ördögöket idegenbe elkísérő szurkolók támogatása a legjobb az egész országban és úgy gondolja, hogy visszatérésük kulcsfontosságú lehet a Southampton legyőzésében.

 

Amennyiben a United ma délután nem kap ki, úgy beérik az Arsenal idegenbeli veretlenségi rekordját, amiről Ole-t is megkérdezték a klubmédia részéről vasránap.

 

Ole, kezdhetem azzal, hogy rákérdezek Denis Law-ra és a múlt héten megjelent szomorú hírre? Jó volt látni, hogy az egész futballvilág megmutatta, mit is gondol róla.

"Múlthét szombaton eljött a meccsre és találkoztam is vele, amikor lejöttünk a pályáról. Természetesen nagyon elégedett volt az eredménnyel. Mosolygott és nagyon izgatott volt. Meglepett a bejelentése. Tudjuk, hogy a családja vigyázni fog rá, ahogy mi is, hiszen mi is a családja vagyunk. Várjuk a meccseinken továbbra is. Tudom, hogy végeznek kutatásokat ezzel a szörnyű betegséggel kapcsolatban és bízunk benne, hogy minél kevesebb ilyennel fogunk a jövőben szembesülni. Ahogy a futballban is folyamatosan változnak a dolgok, úgy bízunk abban, hogy az ilyen betegségek esetében is lesz fejlődés."

 

Ha a mostani hétvégét nézzük, akkor már elmondhatjuk, hogy Raphael Varane is edzésben van egy hete. Hogy van most, esetleg készen áll arra, hogy pályára lépjen?

"A nyaralás alatt is odafigyelt és fitten tartotta magát. Erős fickó és ezen a héten is remekül teljesített. Meglátjuk mi lesz, de nem tartom kizártnak, hogy számíthatok majd rá is."

 

Sikerült téged bármivel is meglepni, vagy azt kaptad tőle, amire számítottál?

"Pontosan olyan, amilyennek gondoltam. Messziről lerí róla, hogy profi, de rendkívül szerény ember, aki egy született győztes. Még mindig kérdez, mert szeretné gyorsan megtanulni, hogy hogyan szeretnénk játszani és keményen dolgozik. Biztos vagyok benne, hogy le akarja rakni a megfelelő alapokat az itteni pályafutásához és utána erre fog építeni és képes lesz gyorsan belekezdeni a szezonba."

 

 

Edinson is visszatért a hosszabb szünet után.

"Igen, mostmár mindenki itt van. Edi, mint mindig most is vigyázott és odafigyelt magára. Részt vett edzéseken és nagyon jó formában van."

 

Mostmár visszatértek az edzésekhez az Olimpián résztvevők is és Jesse is egészséges. Gondolom az a fejfájás, amit az okozhat, hogy így miként állítod össze a csapatot kellemesnek mondható.

"Persze, nagy kihívás ez számomra is, de azt szeretnénk, hogy mindig erős csapatot tudjunk a pályára küldeni. Jó látni azt, hogy azok is rendületlenül bátorítják a kezdőcsapatot, akik a kispadra ülnek le, de közben ott van bennük, hogy legközelebb már ők akarnak a pályán lenni és ezért készek keményen dolgozni."

 

Dean is visszatért közétek?

"Igen, már edzett és fokozatosan felépítjük őt újra."

 

A hiányzók közül Marcus posztolt a közösségi médiában, hogy jól sikerült a vállműtétje, a te szemszögedből is így van?

"Úgy tűnt, hogy nagyon elégedett a műtét eredményével. Az edzőteremben dolgozik, így minden nap találkozunk vele és látom, hogy egyre közelebb van a visszatéréshez. Tudjuk, hogy nehezek azok az időszakok, amikor sérült vagy, de itt van lehetőség átgondolni a dolgokat és újra felépíteni magad. Reméljük, hogy Marcusnak sikerülni fog minden és hamar visszatérhet hozzánk."

 

Mi a helyzet Telles rehabilitációjával?

"Ő is nagyon keményen dolgozik. Vannak olyan emberek, akik ha kudarcot vallanak leülnek duzzogni, ő nem ilyen. Ő visszatért az edzőterembe és keményen dolgozik. Nagyszerű hozzáállást tanúsít a felépülése alatt."

 

Jónéhány fiatal került kölcsönbe. Várható még esetleg, hogy lesznek további távozók?

"Nagyon sok tehetséges fiatal játékosunk van, akiknek szükségük van játékpercekre és szerencsére vannak csapatok, akik érdeklődnek irántuk. Azon vagyunk, hogy mindenki számára, aki kölcsönbe kerül a megfelelő csapatot találjuk meg. Ezt vesszük figyelembe elsődlegesen, amikor megkeresnek minket egy-egy ilyen ügylettel."

 

Anthony Elanga ismét fitt?

"Még nem teljesen. A rehabilitációját végzi, már a pályán is és nagyon keményen dolgozik. Azt már elmondhatja, hogy kint van az edzőteremből és élvezheti a csodálatos manchesteri időjárást."

 

Hosszú idő után idegenben is visszatérnek a szurkolók. Hiányoztak onnan is?

"Az előző szezonunk remekül sikerült idegenben, de ahhoz, hogy az ellenfelet végleg elhallgattassuk, szükségünk van rájuk. Hogy az ő hangjukat, éneküket halljuk a lelátóról. A mi szurkolóink a legjobbak és, amikor idegenbe mentünk játszani, akkor is a legjobbak voltak mindig. Mindig is támogattak minket és nagyszerű, hogy újra velünk lesznek idegenben is. Úgy sejtem, hogy sokan eljöttek most is."

 

Az előző idényben elképesztő mérkőzéseket játszottatok a Szentekkel és nagyszerű eredmények születtek. Volt olyan meccsetek tavaly, amiről azt gondolod, hogy mégjobb lett volna, ha szurkolók előtt játszhattok?

"Sajnos nem lehettek velünk az előző szezonban sem otthon, sem idegenben, de azt gondolom, hogy a Southampton elleni fordításunk Edi két góljával hatalmas élmény lett volna számukra, ha kint lehettek volna. Nagy nap volt az számunkra."

 

Minden idők leghosszabb idegenbeli veretlenségi sorozata lehet a tiétek, ha a mai napon nem veszít a csapat. Nagy eredménynek tekinted ezt?

"Soha nem gondolunk arra, hogy mi van ha veszítünk. Te se tedd. Csak a teljesítményre összpontosítunk és mindenki készen áll. Még bennünk van ez első idei bajnoki lendülete és magabiztosak vagyunk. Ez egy újabb mérkőzés, más stílusú csapat ellen, tehát ez egy új kihívás. Lesznek hazai szurkolók is, vendégek is és a meccs 0-0-ról indul."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Southampton - Manchester United

Premier League 2. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!