Ole: Tovább fogunk dolgozni a rögzített szituációkon

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere elmondása szerint a Vörös Ördögök dolgozni fognak a rögzített szituációk által kialakítható lehetőségek kihasználásán a Southampton elleni 1-1-es döntetlent követően.


Számos szöglet és szabadrúgás kecsegtetett gyümölcsöző helyzettel a United számára, melyekből, ha sikerült volna betalálni, akkor az egy pontból három is lehetett volna, de a Szentek elleni mérkőzésen a fordítás végül nem sikerült.

 

Az első játékrészben különösen nagy esély nyílt pontrúgásból a vendégek előtt a vezetés megszerzésére, elég, ha csak Martial fejesére gondolunk, vagy Bruno szabadrúgására, de említhetnék említhetnénk Pogba próbálkozásait is Luke Shaw-nak köszönhetően. Az első játékrész végén még Lindelöf is betalálhatott volna, de a Szentek kapusa ez esetben is hárítani tudott.

 

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Solskjaer elmondta, hogy lenyűgözte, hogy a csapat mennyi helyzetet dolgozott ki, ugyanakkor csalódottságának is hangot adott, mivel ezeket a szituációkat nem tudták játékosai gólra váltani, így egyetlen ponttal voltak kénytelenek távozni a St. Mary's-ből.

 

"Eric Ramsey nagyon jó munkát végzett eddig a srácokkal" - mondta a menedzser a mérkőzést követő sajtótájékoztatóján. "Úgy gondolom, hogy legalább 2-3 találatot kellett volna szereznünk a rögzített szituációkat, pontrúgásokat követően."

 

"Nagyon bíztató, hogy ilyen sok helyzetünk volt, de csalódás, hogy a labdát ezekből nem sikerült áttuszkolnunk a gólvonalon. Nemanja, Paul, Anthony, Victor és Harry és gólt szerezhetett volna."

 

Ole elmondása alapján a továbbiakban is rendkívül keményen fognak dolgozni az edzőpályán ezeken a szituációkon, hogy a Vörös Ördögök ezekből a helyzetekből is gólokat tudjanak szerezni, mert nagy szükség lesz minden találatra a szezon során. A norvég menedzser elmondása szerint ugyan ezeknek a helyzeteknek az elhárítását is gyakorolni fogják továbbra is, mivel a házigazdák a mérkőzés vége felé egy szögletnek köszönhetően közel kerültek ahhoz, hogy megnyerjék a találkozót.

 

"Folytatjuk a munkát azzal a céllal, hogy hatékonyabbak legyünk ezekből a helyzetekből és gólokat szerezzünk, valamint, hogy ilyen szituációkat követően ne legyen veszélyben a saját kapunk."

 

"A második félidőben nagy esélyt adtunk nekik a meccs megnyerésére, ezért ezen a területen is fejlődnünk kell."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!