Bajnokok Ligája 2021/22

Közeledik a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása és már csak 3 hely kiadó a főtáblán.


A selejtező körök rájátszásában már csak három találkozó visszavágóját kell lejátszania a csapatoknak, amire ma este kerül sor és ezt követően megtudjuk, hogy a holnapi sorsoláson kik izgulhatnak majd miközben kialakulnak a csoportkörök Európa legrangosabb kupasorozatában.

 

A ma esti párosítások:

 

Brondby - Red Bull Salzburg (első mérkőzést a Salzburg nyerte 2-1-re)

Dinamo Zagreb - Sheriff Tiraspol (első mérkőzést a Tiraspol nyerte 3-0-ra)

Sahktar Doneck - Monaco (első mérkőzést a Sahtar nyerte 1-0-ra)

 

Az tegnap este már kiderült, hogy magyar csapat nem került a BL főtáblára, pedig szurkolhattunk volna, hogy a sorsoláson egy csoportba kerüljön a Fradi a Vörös Ördögökkel, de sajnos így Solskjaer csapata nem jön Magyarországra.

 

A sorsolásra augusztus 26-án kerül sor magyar idő szerint 18:00-kor és a sorsolást követően mi is egyből hozzuk a friss információkat, hogy miként festenek a csoportok.

 

 

A csoportkörök mérkőzéseit szeptember 14 - december 8. között bonyolítják le:

 

1. meccsnap: szeptember 14-15.

2. meccsnap: szeptember 28-29.

3. meccsnap: október 19-20.

4. meccsnap: november 2-3.

5. meccsnap: november 23-24.

6. meccsnap: december 7-8.

 

A lebonyolítás folyamata nem változik, így a csoportokból az első két helyezett továbbjut a nyolcaddöntőbe, míg a harmadik helyezettek az Európa-ligában folytatják.

 

A nyolcaddöntők párosítását december 13-án sorsolják, a mérkőzéseket pedig 2022. február 15-16-án, illetve 22-23-án, valamint 2022. március 8-9-én és 15-16-án fogják lejátszani.

 

A negyeddöntők, elődöntők és a finálé párosítását a nyolcaddöntőket követően március 18-án fogják kisorsolni, a találkozókat pedig az alábbi időpontokban rendezik meg:

 

Negyeddöntők:

2022. április 5-6. és április 12-13.

 

Elődöntők:

2022. április 26-27. és május 3-4.

 

Döntő:

2022. május 28. (Kresztovszkij Stadion, Szentpétervár)

 

A Vörös Ördögök a 2. kalapban szerepelnek, így a csoportkörök során biztosan elkerülik a Real Madrid, a Barcelona, a Juventus, a PSG, a Liverpool, Dortmund és a Sevilla csapatát. Angol csapattal egyébként sem kerülnének egy csoportba, így a többi kalapban szereplő Premier League csapatokkal a torna folyamán csak jóval később találkozhatnának.

 

Az 1. kalapban a Chelsea, a Villarreal, az Atletico Madrid, Bayern München, a Manchester City, az Inter, a Lille és a Sporting került.

 

A 3. és 4. kalapban beosztása még nem végleges, de ami biztos:

 

3. kalap: Porto, Ajax, Leipzig, Benfica, Atalanta, Zenit

3., vagy 4. kalap: Besiktas, Dinamo Kijev

4. kalap: Brugge, Young Boys, AC Milan, Malmö, Wolfsburg

 

A 3. és 4. kalaphoz fognak még csatlakozni a mai napon továbbjutó csapatok.

 

A szabályokban volt némi változás, a legfontosabb talán az, hogy eltörölték az idegenben lőtt gólok szabályát, ami már a selejtezők során is érvényben volt és majd az egyenes kieséses szakaszban újra szerepe lesz. A szabály egyébként 56 éven keresztül volt érvényben mielőtt az UEFA eltörölte volna. A lebonyolításban ez annyit jelent, hogy amennyiben a két találkozót követően a végeredmény döntetlen, akkor egyből hosszabbítás, szükség esetén pedig büntetők következnek majd.

 

A Manchester United egyébként eddig összesen 6 alkalommal esett ki az idegenben lőtt gól szabálya miatt európai sorozatból.

 

Másik változás, ami a Premier League csapatokat biztos, hogy érinti, hogy az előző évben sok panasz, kritika érkezett azért, mert a szerdán játszó csapatok a bajnokságban akár már szombaton koradélután pályára kellett lépjenek. Ez az idei szezontól annyiban változik, ha egy angol bajnokságban szereplő csapat szerda este Bajnokok Ligája meccset játszik, akkor legkorábban szombaton, magyar idő szerint 20:45-kor játszhat bajnokit.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!