Beharangozó: Wolverhampton - Manchester United

Az angol bajnokság 3. fordulójában ismét idegenben lépnek pályára a Vörös Ördögök, a házigazdák pedig a Farkasok lesznek.


A két csapat az előző szezon utolsó fordulójában találkozott egymással, amelyen végül Solskjaer felforgatott, fiatalokkal megtűzdelt csapata 2-1-re nyerni tudott a Molineux Stadionban, a Vörös Ördögök góljait Elanga és Mata szerezték.

 

A Farkasoknál azóta edzőváltás történt és Nuno Espirito Santo helyét a szintén portugál Bruno Lage vette át. Az új menedzserrel a csapat nem kezdte túl jól a bajnokságot, hiszen az első fordulóban kikaptak idegenben a Leicestertől 1-0-ra, majd korábbi edzőjük látogatott új csapatával a Wolves otthonába, a találkozót pedig a Tottenham 1-0-ra megnyerte. Lage végül a Ligakupában tudott kicsit szépíteni a mérlegen a Nottingham ellen, a meccset pedig a Farkasok 4-0-ra megnyerték idegenben.

 

Ole Gunnar Solskjaer csapata repülő rajtot vett a bajnokságban és 5-1-re elpáholta az Old Traffordon a nagy rivális Leeds csapatát, majd a Szentekkel múlt hét vasárnap végül pont osztozkodásra kényszerültek a manchesteriek idegenben. A Soton elleni döntetlennel viszont a norvég menedzser fiai beállították az Arsenal 2003/04-ben elért 27 mérkőzéses idegenbeli veretlenségi rekordját és amennyiben a Wolves ellen nyerni tudnak, vagy legrosszabb esetben döntetlent játszanak, úgy meg is döntik az Ágyúsok korábbi teljesítményét.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Wolves: Boly, Neto, Mosquera, Bueno, Otto

 

United: Rashford, Telles, McTominay, Henderson

 

 

Érdekességek:

 

A két csapat legutolsó bajnokiját a Wolves hazai pályán elveszítette 2-1-re a United ellen. Két egymást követő hazai bajnokit a Vörös Ördögökkel szemben viszont 1967 decembere óta nem buktak el.

 

A Manchester United legutóbbi 8 Premier League találkozójukból a Farkasok ellen csupán egyet veszítettek el 4 győzelem és 3 döntetlen mellett. A vereség 2019 áprilisában a Molineux Stadionban történt, 2-1-re nyertek a házigazdák.

 

Ole Gunnar Solskjaer csapata a legutóbbi 27 idegenbeli bajnokiján veretlen maradt és, ha a Wolves nem tudja őket vasárnap legyőzni, akkor az angol bajnokság történetében a Manchester Unitedé lesz a leghosszabb idegenbeli veretlenségi sorozat rekordja. A norvég csapata jelenleg ebből a 27 idegenbeli találkozóból 17-et megnyert és 10 alkalommal játszott döntetlent.

 

A Farkasok legutóbbi 5 Premier League meccsüket elveszítették és ezen az 5 találkozón mindösszesen 1 gólt tudtak szerezni, azt pont a United ellen. 

 

A Premier League aktuális szezonjának első két mérkőzésén csak a Liverpool próbálkozott több kapura lövéssel (46), mint a Wolves (42). A Pool ebből a 46 próbálkozásból 5-öt tudott értékesíteni, míg a Farkasok még mindig várják első PL góljukat Lage irányítása alatt.

 

A Wolves elleni meccs lesz Ole Gunnar Solskjaer 100. Premier League mérkőzése a United élén, a norvég eddigi mérlege pedig 52 győzelem, 28 döntetlen és 19 vereség. A Vörös Ördögök legutóbbi 8 menedzsere közül, akik elérték a 100-as mérföldkövet az élvonalban csak Ernest Mangnall tudott több meccset megnyerni az első 100-ból, összesen 54-et.

 

Ole Gunnar Solskjaer lesz a United 9. menedzsere, aki eléri a 100-as határt az angol élvonal történetében. Az eddigi 8 ilyen menedzser közül csak Matt Busby és Tommy Docherty tudták a 100. bajnokijukat is megnyerni, a másik 5 esetben mind vereséggel "ünnepelte" 100. bajnokiját, köztük Sir Alex Ferguson is 1989 áprilisában.

 

Paul Pogba már 5 gólpasszt jegyez az első két bajnokiról, a Szentek elleni asszisztjával pedig beérte Cristiano Ronaldot, aki összesen 34 alkalommal adott gólpasszt a Unitedben Premier League mérkőzésen.

 

Michail Antonio 11 alkalommal próbált gólt szerezni ebben a szezonban a Wolves színeiben, egyel többször mint Adama Traoré, aki csak 10-szer tette ezt, igaz bajnoki gólnak még egyik játékos sem örülhetett idén. A spanyol ráadásul nem mondható igazán hatékonynak jelenleg, mivel legutóbbi 74 próbálkozásából mindössze két alkalommal született gól.

 

Mason Greenwood a szezon első két bajnokiján egyaránt gólt szerzett és ő lehet a második tinédzser, aki egy szezon első 3 Premier League meccsén is betalál Robbie Fowler után, aki a Liverpoolban érte el ezt a teljesítményt 1994/95-ös idényben.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 107 mérkőzés - 51 United győzelem, 20 döntetlen, 36 Wolves siker - gólarány 181-150 a United javára

 

Premier League: 14 mérkőzés - 8 United győzelem, 3 döntetlen, 3 Wolves siker - gólarány 23-10 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Wolves: V, V, V, V, V

 

United: V, D, GY, GY, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Wolves - United 1-2 (2021.05.23.)

Wolves - United 1-1 (2019.08.19.)

Wolves - United 2-1 (2019.04.02.)

Wolves - United 0-5 (2012.03.18.)

Wolves - United 2-1 (2011.02.05.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

Wolves: még nem szeretek gólt ebben a szezonban

 

United: Fernandes 3 gól, Greenwood 2 gól, Fred 1 gól

 

 

Premier League, 3. forduló

Wolverhampton - Manchester United

Molineux Stadion, 2021.08.29. 17:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Mike Dean

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Wolves: Sá - Kilman - Coady - Saiss - Hoever - Neves - Moutinho - Marcal - Trincao - Jiménez - Traoré

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Maguire - Shaw - van de Beek - Fred - Sancho - Fernandes - Pogba - Cavani

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Wolverhampton - Manchester United

Premier League, 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!