Kihirdették az angol válogatott keretét

Négy Manchester United játékos is bekerült az angol válogatott keretébe, amely szeptemberben világbajnoki selejtezőkre készül.


Harry Maguire és Luke Shaw megőrizték helyüket a Háromoroszlánosoknál, akikkel az Európa-bajnokságon fináléba is jutottak Gareth Southgate irányítása alatt. 

 

Jadon Sancho is bekerült a nemzeti csapatba a selejtezőkre, ahogy ott volt a szövetségi kapitány 26 fős keretében is a kontinensviadalon, csak akkor még hivatalosan a Borussia Dortmund játékosa volt.

 

Jesse Lingard pedig visszaszerezte helyét és meghívót kapott a válogatottba, miután az Európa-bajnokságról végül lemaradt. Noha a United Akadémiáján nevelkedett játékos Southgate bővebb keretének a tagja volt az Eb előtt és játszott is a tornát megelőző felkészülési mérkőzéseken, végül a szövetségi kapitány nem nevezte a végleges keretbe.

 

Lingard január óta előszőr lépett pályára a Vörös Ördögöknél, miután csereként beállt a Southampton elleni bajnokin és most meghívót kapott a Háromoroszlánosok 25 fős keretébe.

 

Bár Marcus Rashfordot szerdán már az edzőpályán láttak, a fiatal játékos kimaradt a keretből, Mason Greenwood pedig annak ellenére sem kapott meghívót, hogy fantasztikus formában kezdte a szezont.

 

 

"Nagyon sokat gondolkoztam ezen, beszéltem vele és a klubjával is" - mondta Southgate. "Ő egy olyan játékos, akit nagyon szeretünk és úgy gondoljuk, hogy minden képessége megvan ahhoz, hogy top játékos legyen."

 

"Mindannyian tudjuk, hogy eljön az ő ideje, mert szépen halad előre. A Manchester United csapatába már betört és letette névjegyét. Ez egy fiatal játékos számára hatalmas dolog. Látszik, hogy sokat foglalkozik azzal, hogy egyre jobb legyen és ezt várjuk az idősebb játékosoktól is. Ha így folytatja, akkor még nagyon sok örömet fog okozni a válogatott szurkolóinak."

 

"Mindannyian a legjobbat akarjuk Mason számára és Mason, a klubja, a családja és mi is úgy éreztük, hogy a legjobb most az lesz számára a sikeres kezdés ellenére is, hogy a klubjánál marad. Fontos ismételnem magam, hogy ő egy olyan játékos, akit nagyon szeretünk. Megértem azt is, hogy sokan a keretben látnák a nevét, mert a teljesítménye alapján ez indokolt is lenne."

 

A Háromoroszlánosok első három selejtező meccsüket megnyerték a csoportjukban, azonban jövő hét csütörtökön a jelenleg csoportmásodik Magyarországgal néznek majd farkasszemet Budapesten, amely mérkőzés nagy próbatétel lesz, hiszen a magyar csapat az Európa-bajnokságon Franciaország és Németország ellen is képes volt döntetlent játszani.

 

A magyarországi kirándulás után az angolok szeptember 5-én Andorrát fogadják a Wembley-ben, majd ismét újabb utazásra indulnak, hogy Varsóban megmérkőzzenek a Robert Lewandowskit is a soraiban tudó Lengyelországgal.

 

A közelgő világbajnokságra majd 2022 novemberében és decemberében kerül sor Katarban, a selejtezőket pedig idén októberben és novemberben fogják befejezni további 6 mérkőzéssel.

 

Az angol válogatott kerete:

 

Kapusok: Johnstone, Pickford, Pope

 

Védők: Alexander-Arnold, Coady, James, Maguire, Mings, Shaw, Stones, Trippier, Walker

 

Középpályások: Bellingham, Henderson, Lingard, Mount, Phillips, Rice

 

Támadók: Bamford, Calvert-Lewin, Grealish, Kane, Saka, Sancho, Sterling

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!