Vörös Ördögök a válogatottban

Alig kezdődött még el az idei szezon, máris kicsit háttérbe szorul a klub futball, mivel a következő 10 napban a válogatottaké a főszerep, melyek világbajnoki selejtező mérkőzéseket, valamint barátságos mérkőzéseket fognak játszani.


A 2022-es katari világbajnokság selejtezőit világszerte most rendezik meg és szépen lassan láthatóvá válnak a csoportokban az erőviszonyok a 14 hónap múlva kezdődő tornára.

 

Mint mindig, most is több Manchester United játékos kapott meghívót és képviselheti hazáját a selejtezők során. Ezen játékosok között pedig megtalálhatjuk a csapat nyári igazolásait, Jadon Sancho-t, Raphael Varane-t és Cristiano Ronaldot is.

 

Az alábbiakban összeszedtük, hogy a Vörös Ördögök játékosai mikor és melyik nemzeti tizenegy ellen lépnek pályára a nemzetközi megmérettetés során.

 

ANGLIA

 

Négy United játékos került be Gareth Southgate keretébe, akik Magyarország, Andorra és Lengyelország ellen lépnek majd pályára világbajnoki selejtező mérkőzéseken. Sancho, Maguire és Shaw mindhárman ott voltak az Európa-bajnokságon is a nyáron, míg Jesse Lingard most visszakerült a keretbe annak ellenére, hogy a kontinensviadalra a szövetségi kapitány végül nem nevezte. Anglia jelenleg két ponttal vezeti csoportját a második helyezett Magyarország előtt és amennyiben 100%-os teljesítményüket a Háromoroszlánosok tartani tudják úgy nagy eséllyel ott lesznek a jövő évi világbajnokságon.

 

FRANCIAORSZÁG

 

Paul Pogbához hasonlóan Raphael Varane is kihagyhatatlan Didier Deschamps kezdőcsapatából, míg Anthony Martialt is visszahívták a válogatottba azt követően, hogy márciusi térdsérülése miatt az Európa-bajnokságon nem vehetett részt. A támadó még a Kazahsztán elleni 2-0-ás francia győzelem alkalmával sérült meg és csak a nyár folyamán tért vissza a pályára. Deschamps csapata eddig két győzelemmel és egy döntetlennel szerzett 7 pontjával vezeti a D jelű csoportot, ellenfeleik pedig a szintén Eb résztvevő ukránok és finnek lesznek.

 

ELEFÁNTCSONTPART

 

A héten megkezdődik a világbajnokság afrikai selejtezőinek második szakasza, melyeken a United egyetlen képviselője Eric Bailly lesz. Az elefántcsontparti válogatott szeptember 6-án Kamerunnal fog összecsapni, a találkozó pedig ínycsiklandó csemege lehet a futball szerelmeseinek, hiszen az afrikai kontinens két legsikeresebb csapatáról van szó.

 

PORTUGÁLIA

 

Ma este szinte biztos, hogy rengetegen lesznek kíváncsiak Cristiano Ronaldo teljesítményére, hiszen Írországgal mérkőzik meg a portugál nemzeti tizenegy. A Manchester Unitedbe visszatérő klasszis jelen pillanatban a férfi labdarúgók között Ali Daeivel karöltve vezeti a góllövőlistát a válogatottakban elért találatok alapján, azonban, ha betalál, akkor immár ezt a rekordot is egyedül ő fogja tartani. A portugálokra egy barátságos találkozó is van Katarral, valamint Azerbajdzsán csapatával is selejtező mérkőzést fognak játszani. Vajon Bruno Fernandes megtalálja egy-két labdával új csapattársát, hogy segítse a gólrekord megdöntésében? A 2016-os Európa-bajnok Szerbiával holtversenyben állnak az A csoport élén 7-7 ponttal három mérkőzést követően.

 

 

SPANYOLORSZÁG

 

David de Gea lenyűgözően kezdte a szezon, így meglepő lenne, ha Luis Enrique csapatában csak a cserepadon kapna helyet Svédország, Grúzia és Koszovó ellen. Az Európa-bajnokságon Unai Simon állt a spanyolok kapujában, ám mióta visszatért klubcsapatába csak egy találkozón kapott szerepet. Spanyolország egy ponttal vezeti a B csoportot Svédország előtt, viszont a svédek csak két találkozót játszottak eddig, a spanyolok viszont hármat, így Lindelöfék előtt adott a lehetőség, hogy akár az első helyre is fellépjenek. 

 

SVÉDORSZÁG

 

Janne Andersson válogatottjának új csapatkapitánya van Victor Lindelöf személyében. A United védőjét augusztus elején nevezték ki azt követően, hogy a skandináv csapat több idősebb játékosa is visszavonult a válogatottságtól. Lindelöf első alkalommal egyből a spanyolok elleni találkozón viselheti a kapitányi karszalagot, ezt követően pedig Üzbegisztánnal játszanak majd barátságos meccset, Görögország válogatottjával pedig szintén világbajnoki selejtezőn fognak megmérkőzni a svédek. Svédország ebben az évszázadban csupán két nagy tornára tudta kvalifikálni magát, viszont a Koszovó és Grúzia elleni győzelmek kellő lendületet adhatnak a válogatottnak ahhoz, hogy a 2022-es katari világbajnokságon részt vehessenek.

 

WALES

 

A United tehetsége, Dylan Levitt, aki kölcsönben a Dundee United csapatában szerepel az ide szezonban megőrizte helyét Robert Page csapatában az Európa-bajnokságot követően is. A walesi csapatnak maximális pontszerzésre kell törekednie, ha az E csoportból tovább szeretnének jutni. A cél számukra az, hogy 1958 óta először tudják magukat kvalifikálni világbajnokságra. A walesi válogatott két selejtezőn van már túl, Belgium ellen vereséget szenvedtek, így az álmok megvalósításához több vereséget nem nagyon engedhetnek meg maguknak. Finnország ellen kezdenek ma este egy barátságos mérkőzéssel Page fiai, majd Fehéroroszország és Észtország csapatai ellen próbálják meg begyűjteni a két meccsen maximálisan megszerezhető hat pontot.

 

Azon válogatottak menetrendje a nemzetközi szünetben, amelyekben United játékosok is pályára léphetnek:

 

2021.09.01. - szerda

 

Finnország - Wales 18:00 (Sport 1 - barátságos mérkőzés)

Franciaország - Bosznia 20:45 (Sport 2 - vb selejtező)

Portugália - Írország 20:45 (Sport 1 - vb selejtező)

 

2021.09.02. - csütörtök

 

Magyarország - Anglia 20:45 (M4 Sport - vb selejtező)

Svédország - Spanyolország 20:45 (Sport 1 - vb selejtező)

 

2021.09.04. - szombat

 

Katar - Portugália 18:00 (barátságos mérkőzés)

Ukrajna - Franciaország 20:45 (Sport 1 - vb selejtező)

 

2021.09.05. - vasárnap

 

Fehéroroszország - Wales 15:00 (Sport 1 - vb selejtező)

Svédország - Üzbegisztán 15:00 (barátságos mérkőzés)

Anglia - Andorra 18:00 (Sport 1 - vb selejtező)

Spanyolország - Grúzia 20:45 (vb selejtező)

 

2021.09.06. - hétfő

 

Elefántcsontpart - Kamerun 21:00 (vb selejtező)

 

2021.09.07. - kedd

 

Azerbajdzsán - Portugália 18:00 (vb selejtező)

Franciaország - Finnország 20:45 (vb selejtező)

 

2021.09.08. - szerda

 

Görögország - Svédország 20:45 (vb selejtező)

Koszovó - Spanyolország 20:45 (vb selejtező)

Lengyelország - Anglia 20:45 (vb selejtező)

Wales - Észtország 20:45 (vb selejtező)

 

A fenti időpontok magyar idő szerint kerültek megadásra, illetve, azoknál a mérkőzéseknél, ahol már ismert, hogy melyik magyar adó közvetíti élőben a találkozót, azt beírtuk.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!