Egy szenzációs karrier vége

Gary Neville még februárban lepett meg mindenkit azzal, hogy azonnali visszavonulását bejelentette. Tegnap a tiszteletére megrendezett Manchester United - Juventus összecsapással lezárult egy rendkívüli húsz év.


A United egykori csapatkapitányának tiszteletére a Juventus tett látogatást az Old Traffordon és bár az olaszok nyertek 2-1 arányban, ez a mérkõzés nem az eredményrõl, sokkal inkább Gary Neville-rõl szólt.

Gary meghívta egykori csapattársai közül Nicky Buttot, David Beckhamet és persze testvérét, Phil Neville-t is, akik csatlakoztak a Ryan Giggs-Paul Scholes duóhoz, felelevenítve a 90-es évek Vörös Ördögeit.

 


Bár Wayne Rooney góljával még a United vezetett az elsõ félidõ elején, ám végül a több, mint 42 ezer nézõ két Juventus gólt is láthatott - Simone Pepe és Manuel Giandonato révén - amivel fordítottak a Zebrák.

Azonban az eredmény semmit nem homályosított el az est fényébõl, hiszen méltó tisztelgés volt az Old Trafford kedvence elõtt, aki a napokban a Sky Sports csapatához csatlakozik és szakkommentátorként köszönhet vissza a tévé képernyõkrõl.

"A legfontosabb az volt, hogy a srácok ne szenvedjenek sérülést" - mondta Gary a Sky Sportsnak a mérkõzést követõen. 

"Nagyon élveztem az egész estét. Nagy tempóban játszottak a csapatok, ami jó felvezetõ volt a srácoknak szombat estére."

"Nagyon büszke vagyok mindenkre. Nagy hete lehet ez a klubnak, remélhetõleg jól be tudjuk fejezni szombaton."

"A szurkolók mindig kitartanak kedvenceik mellett, ezt ma is megmutatták."

 


Gary Neville összesen 602 hivatalos mérkõzésen szerepelt a Manchester United csapatánál, hét gólt szerzett Vörös Ördögként. Nyolcszor lett hazája bajnoka, háromszoros FA kupa és Community Shield gyõztes, kétszeres ligakupa gyõztes, egyszer nyert BL-t a csapattal, interkontinentális kupát valamint klub világbajnokságot.

Ötször választották be a bajnokság év csapatába.


 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!