Beharangozó: Young Boys - Manchester United

Kedden megkezdi Bajnokok Ligája menetelését a Manchester United.


Idegenben kezdi meg szereplését Európa legrangosabb kupasorozatában Ole Gunnar Solskjaer csapata a svájci bajnok, Young Boys ellen, akik a selejtezőn keresztül kvalifikálták magukat a főtáblára. David Wagner csapata legutóbb pont a Ferencváros BL álmait zúzta porrá a selejtezők rájátszásában 6-4-es összesítéssel.

 

A Young Boys nem ismeretlen a Vörös Ördögök számára, hiszen a 2018/19-es idény során Jose Mourinho vezetésével már találkoztak a Bajnokok Ligája csoportkörében és a svájciaknak nincsenek túl szép emlékei az angol riválisról, hiszen hazai pályán 3-0-ra, míg Manchesterben 1-0-ra kaptak ki. A United góljaiból Paul Pogba kettőt is vállalt, mellette pedig Anthony Martial és Fellaini is eredményesek voltak. A francia duo pedig újra megkeserítheti a házigazdák életét, hiszen minden bizonnyal bevethetőek lesznek a keddi összecsapáson.

 

Minkét alakulat győzelemmel hangolt a mérkőzésre. A Young Boys 4-0-ra verte a Zürich csapatát, míg Solskjaer fiai a Szarkákat küldték haza egy 4-1-es vereséggel Newcastle-be. 

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

YB: Lustenberger, Nsame, Petignat, Monteiro, Maier

 

United: Rashford, Telles, Henderson, Jones, McTominay, Cavani

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United svájci ellenfelek ellen eddig a mérkőzéseinek a felét tudta megnyerni, ami összesen 4 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. Két győzelem a Young Boys ellen jött össze, a másik 2, illetve a 2 döntetlen és 2 vereség pedig a Basel ellen.

 

Minden európai sorozatot figyelembe véve a Young Boys összesen nyolcszor találta magát szembe angol ellenféllel és csupán egy mérkőzést tudtak megnyerni. Az egyetlen győzelem a Spurs ellen jött össze nekik 2010-ben a selejtezők rájátszásában, ahol 3-2-re legyőzték a londoni csapatot (a visszavágót a Tottenham nyerte 4-0-ra, így továbbjutottak 6-3-as összesítéssel), emellett viszont 1 döntetlen és 6 vereség a mérlegük.

 

A Manchester United legutóbbi 21 Bajnokok Ligája szezonjából csak egyben veszítettel el az első mérkőzését, amikor a 2015/16-os idényben 2-1-re kikaptak a PSV-től Louis van Gaal irányítása alatt. Emellett 13 győzelem és 7 döntetlen a Vörös Ördögök mérlege ebben a statisztikában.

 

Amennyiben Cristiano Ronaldo pályára lép, úgy beéri Iker Cassilast, aki 177 alkalommal lépett pályára a legrangosabb európai kupasorozatban. A gólrekord már a portugál klasszisé 134 találattal, amiből 15-öt a Manchester United színeiben szerzett 2003-2009 között.

 

David Wagner első alkalommal irányítja majd a Young Boys csapatát a Bajnokok Ligája főtábláján, de korábban a Huddersfield menedzsereként már 4 alkalommal is találkozott a Manchester Uniteddel, ebből a négy meccsből pedig hármat elveszített, egyet pedig megnyert. 

 

Cristiano Ronaldo legutóbb 2009 májusában lépett pályára a Bajnokok Ligájában a Manchester United színeiben. A keddi találkozón ez pontosan 12 éve és 110 napja történt és ez csupán a negyedik leghosszabb eltelt idő két pályára lépés között azonos csapatban. Klaas Jan Huntelaar (Ajax 2006-2018, 12 év 189 nap), Timmy Simons (Brugge 2003-2016, 12 év 280 nap) és a rekorder Steed Malbranque (Lyon 2001-2015, 14 év 194 nap).

 

Ole Gunnar Solskjaer vezetésével a United 10 BL meccséből 6-ot elveszített, 4-et pedig megnyert. Ennyi vereség Loius van Gaal és Jose Mourinho regnálása alatt 20 találkozón jött össze a BL-ben, ami mellett 10 győzelmet és döntetlent ért el a holland és a portugál menedzser együttesen.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Bajnokok Ligája: 2 mérkőzés - 2 United győzelem - gólarány 4/0 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

YB: GY, GY, GY, D, GY

 

United: GY, GY, D, GY, GY

 

 

Bajnokok Ligája csoportkör, 1. mérkőzés

Young Boys - Manchester United

Wankdorf Stadion, 2021.09.14. 18:45

 

 

A találkozó játékvezetője: Francois Letexier (Fra) - A francia játékvezető fújta a sípot 2019.09.19-én az Astana elleni Európa-liga mérkőzésen, amit a United 1-0-ra megnyert.

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

YB: Ballmoos - Hefti - Camara - Zesiger - Garcia - Fassnacht - Sierro - Aebischer - Ngamaleu - Siebatcheu - Elia

 

United: De Gea - Dalot - Lindelöf - Maguire - Shaw - van de Beek - Fred - Greenwood - Mata - Martial - Ronaldo

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-2

 

 

A mérkőzést a Sport 1 TV élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Young Boys - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportkör, 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!