Ole: Koncentrálnunk kell

A kedd este kezdődik meg az új Bajnokok Ligája szezon a Vörös Ördögök számára, azonban Solskjaer célja a régi, végigmenetelni a fináléig, majd megnyerni azt, ahogy tette ezt anno 1998/99-ben is, csak akkor a csapat játékosaként.


A Manchester United két olyan játékost is szerződtetett a nyár folyamán, akik az elmúlt években több alkalommal is a magasba emelhették az európai klubfutball legrangosabb trófeáját, ezek a játékosok pedig akár a Young Boys elleni csoportmérkőzésen pályára is léphetnek annak érdekében, hogy a Vörös Ördögök kiköszörüljék a csorbát a tavalyi kiesést követően a csoportmérkőzések végeztével.

 

Ole Gunnar Solskjaer a klubmédia riporterével, Stewart Gardnerrel beszélgetett a svájci bajnok elleni összecsapást megelőzően.

 

Ole, először is ejtsünk néhány szót a csapatról. A hétvégén hiányzó srácok közül van esetleg, aki már bevetésre kész?

"Nem, többé-kevésbé ugyanaz a keret, mint szombaton. Szerencsére akkor nem sérült meg senki. Igaz, még csak két nap telt el azóta, de készen kell állniuk."

 

Amikor 3 évvel ezelőtt itt jártunk, akkor mindenki aggódott a műfüves pálya miatt. Mi a véleményed ezzel kapcsolatban?

"Legalább a műfű zöld színű. Norvégiában hozzászoktam az ilyen pályákhoz, szerintem nincs okunk panaszra. Őszintén szólva nem látom azt, hogy emiatt hibázni fogunk esetleg a passzokban. Első ránézésre a pálya jónak tűnik, még nem teszteltem, de biztosan rendben lesz."

 

Gondolom azért ez is egy fontos tényező abban, hogy a csapat itt edz.

"Igen, szerettünk volna maximálisan felkészülni a srácokkal úgy, hogy kipróbálják a talajt is, ezért is indultunk el korábban."

 

Tavaly ragyogóan indul számotokra a Bajnokok Ligája, de végül nem sikerült a továbbjutás. Benne van még a játékosokban, hogy nem akarják újra átélni az akkor történteket?

"Természetesen igen, de egy új verseny kezdetén állunk, amelynek során minden meccsünket meg akarjuk nyerni és eljutni a végéig. Tudjuk, hogy mérkőzésenként kell haladnunk. Legutóbb ragyogó volt a kezdés, majd minden megváltozott, kezdve a Basaksehir elleni mérkőzéssel. Azt a mérkőzést nem lett volna szabad elveszítenünk, de most csak a Young Boys-ra szabad összpontosítanunk."

 

 

Most kezdődik az az időszak, amikor folyamatosan jönnek majd a mérkőzések, bajnokik, kupameccsek. Mondhatjuk, hogy a következő hetekben eldől, hogy mekkora erő is lakozik a csapatban?

"Igen. A két nemzetközi szünet között 7 meccset játszunk és nagyszerűen kezdtük ezt az etapot a Newcastle ellen, amely találkozónak az eredményével elégedettek lehetünk és mérkőzésenként haladunk tovább. Minden alkalommal megnézzük, hogy kik vannak a legjobb állapotban, formában, hogy a lehető legjobban tudjuk elvégezni a dolgunkat."

 

A keretben több olyan játékos is van, akik rengeteg alkalommal emelhették már magasba a végső győzelemért járó trófeát. Mennyire lehet fontos a jelenlétük a verseny szempontjából, illetve a szezon más sorozataiban a tapasztalatuk, gondolkodásmódjuk?

"Persze, ez jó dolog. Cristiano és Raphael közreműködésével a Real négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, Ronaldo ráadásul nálunk is nyert már egyet. Úgy gondolom, hogy a jelenlétük mindenki számára nagyszerű a csapatban. Közelről látni ezeket a játékosokat fenomenális. Nagyon hamar és könnyen beilleszkedtek és azért jöttek, hogy a segítségünkre legyenek."

 

Mit vársz a Young Boys-tól a teltházas stadionban?

"Biztos, hogy a hangulat kiváló lesz. A hétvégén remek meccset játszottak a Zürich ellen, vezetik a bajnokságot és nagyon jól játszanak. Nagyon atletikus csapatuk van, tele erővel, a szurkolókért pedig tűzön-vízen keresztül mennek. Biztosra veszem, hogy remekül fognak játszani."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Young Boys - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportkör, 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!