Veszteséges volt az előző pénzügyi év a Unitednek

A Manchester United 36.9 millió font működési veszteséget generált az előző szezonban, nagyban a koronavírus világjárvány hatásainak köszönhetően.


A tavaly publikált éves pénzügyi jelentésben a Vörös Ördögök a korábbi 627.1 millió fontos bevételi szintről 509 millió fontra történő csökkenésről adtak számot - pedig akkor csak három hónapot érintett a koronavírus világjárvány.

 

A gazdasági visszaesés azonban az idén június 30-án véget ért pénzügyi évben is folytatódott, a bévetelek ugyanis 494.1 millió fontos szintre apadtak.

 

A nettó 92.2 millió fontos veszteség - amely a 2020-as 23.2 millió fonthoz képest 297.4 százalékos emelkedést jelent - nagyrészt egy 66.6 millió fontos, nem készpénzbeli könyvelésben megjelent adótehernek tudható be.

 

 

A nettó adósság 474.1 millió fontról egy év alatt 419.5 millió fontra csökkent, nem kis részben az új szezon kapcsán újra megjelenő éves bérletekből befolyó összegeknek és a kedvező valuta átváltási árfolyamnak.

 

A klub által a pályán kivívott Bajnokok Ligája szereplés kulcsszerepet játszott abban, hogy a bérek 13.6 százalékot emelkedve 322.6 millió fontot tettek ki.

 

A pénzügyi eredmények kiadásakor Ed Woodward által elmondottakról bővebben ITT olvashatsz.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!