Ole Dalot BL szerepléséről beszélt

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer elismerően nyilatkozott Diogo Dalot keddi teljesítményéről, a 22 éves játékos pedig készen áll arra, hogy akár kezdőként is megmutassa mire képes a pályán, miután az előző idényben kölcsönben szerepelt az AC Milan csapatánál.


A portugál védő a 2020/21-es szezont az AC Milan csapatánál töltötte, ahol 34 mérkőzésen szerepelt a Rossonerivel, segítve őket a Serie A második helyének elérésében. Az olasz óriás hét év után először kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája csoportkörébe, teljesítményének köszönhetően Dalot pedig bemutatkozhatott a válogatottban is Franciaország és Belgium ellen. 

 

Solskjaer szerint a tapasztalat kétségtelenül felbecsülhetetlen értékű lesz a hátvéd számára és minden esélye meglehet arra, hogy kiszorítsa helyéről posztriválisát, Aaron Wan-Bissakat, aki a Villarreal elleni meccsen eltiltás miatt nem léphet majd pályára. 

 

"Igen, Diogo remek nyáron van túl, meghívót kapott az Európa-bajnokságra és jól szerepelt a portugálok U21-es csapatában is" - nyilatkozta a norvég csütörtökön a West Ham elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón."

 

"Az előző szezonban sokat tanult a Milan csapatában, megőrizte jó formáját maradt, ami nagy dolog és természetesen megpróbáljuk kihasználni a benne rejlő képességeket."

 

A Vörös Ördögök 20-as számú játékosának ez csak az ötödik szereplése volt a Bajnokok Ligájában, miután csereként állt be csütörtök este Jadon Sancho helyére a 37. percben, azt követően, hogy Wan Bissakat kiállították. 

 

 

Dalot elszántan védekezett, de végül a United kapitulált, miután Jordan Siebatcheu Jesse Lingard hazaadására lecsapva megszerezte a Young Boys számára a győztes gólt, ezzel elvéve a lehetőségét annak, hogy a United egy ponttal távozhasson Bernből. 

 

Sűrű program elé néz Ole legénysége a hetekben, a gyakran erősen kritizált csapat mélysége lesz az, amire a főnöknek most ismét támaszkodnia kell, ugyanis 14 nap alatt öt mérkőzést fognak játszani. 

 

Mivel Dalot négy különböző versenysorozatban is részt vett tavaly a milánóiakkal, a Vörös Ördögök menedzsere, Solskjaer reméli, hogy a korábbi Porto játékos elég tapasztalatot szerzett ahhoz, hogy bírja majd a gyűrődést, annak ellenére, hogy még nem fejlődött ki teljesen a játéka. 

 

"Több tapasztalatot szerzett, de nem arról vagyunk híresek, hogy évekre kölcsönadjunk játékosokat, a tavalyi kölcsönadás is azért volt, hogy tapasztalatot és játékidőt szerezzen, és szerintem jól teljesített, amikor a múltkor pályára lépett" - tette hozzá Solskjaer.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!