Jones: Fény az alagút végén

A Manchester United védője, Phil Jones egyszerre örült és megkönnyebbült, hogy visszatérhetett az edzőpályára társaihoz.


A 4-es számú játékos folytatja munkáját ebben a számára nehéz időszakban, miután a sérülések partvonalon kívülre kényszerítették, ezek közül a legsúlyosabb pedig egy hosszú távú térdprobléma volt.

 

Jones hozott egy nehéz döntést a probléma kezelésére és megműtette magát tavaly nyáron, amiből most már közeledik a teljes felépüléshez. Ennek eredményeképpen visszatérhetett társaihoz Carringtonba és keményen dolgozott a színfalak mögött, hogy ismét formába lendülhessen. 

 

Phil a UTD Podcast társ-műsorvezetőinek Helen Evansnek és Sam Homewoodnak adott interjút a sérülései állapotáról, elszántságáról, ahogy a kihívásokkal megbirkózott és hogy érzi magát most, hogy végre közeledik a hivatalos visszatérése.

 

"Jelenleg jól érzem magam" - mondta a klub hivatalos podcastjának soronkövetkező epizódjában.
 

"Nyilvánvalóan olyan érzés volt, mintha megjártam volna a poklot és évek múltán visszatértem volna onnan. Bajlódtam a térdemmel és már lassan eljött az a pont, amikor azt mondtam elég volt."

 

"Nagyszerű formában tartottam magam a kijárási tilalom alatt és visszatértem. Emlékszem, mikor itt edzettem, [Carrington] aztán elmentem az orvoshoz és azt mondtam elég volt ebből. Sajnos, ennek köszönhetően hosszabb időt töltöttem pályán kívül, amit tudtam, hogy nehéz lesz számomra, de ezt meg kellett tennem. "

 

"Szerencsére, már látom a fényt az alagút végén és visszatértem az edzéshez, játszottam néhány zárt kapus mérkőzést és tényleg jól érzem magam jelenleg. Jó ismét edzeni a srácokkal és élvezem, hogy ismét focista lehetek, mert az elmúlt 15 hónapban napközis apuci voltam mindenféle labdarúgás nélkül."

 

Húsz hónap telt el azóta, mióta Jones pályára lépett a United csapatában, néhány mérkőzésen már játékperceket is kapott a közelmúltban, az általa említett két barátságos mérkőzésen a Burnley és a Stoke City ellen - a múlt héten pedig lejátszott egy teljes mérkőzést műtétjét követően az U23-as csapatban az Arsenal ellen. Szombaton pedig újabb mérkőzést játszott végig a Brighton ellen, ahol a Vörös Ördögök 2-1-re győzedelmeskedtek a Leigh Sports Village-en. 


 

Ezek az eredmények a kemény munkát tükrözik az angol válogatott számára, de Jones elmondta, hogy ez a folyamat messze nem volt könnyű. 

 


 

"Nehéz volt. Azt hiszem, focistaként, és emberi lényként is ez volt a legrosszabb érzés, amit valaha éreztem az életben" - mondta. 

 

"Próbálsz egyensúlyt találni a család és a labdarúgás között, de nagyon nehéz volt hazamenni és vigyázni a gyerekekre. Ott vagy, de közben mégsem, nem vagy jelen igazából. Örülök, hogy ez az egyensúly visszaállt. "

 

"Azt hiszem először, ha nagyon őszinte akarok lenni, meccsnézés közben volt a legnehezebb, bár ez természetes, mert nem tehetsz ellene semmit. Megragadsz, leesel a lábadról. Minden nap kijönni az edzőpályára, nehéz volt, mert olyan sokáig voltam távol és éreztem, hogy a műtét után ez nem fog menni. "

 

"Azonban szerencsére remek családom, csapattársaim és barátaim vannak, akik támogattak."

 

Most, hogy visszatért, a csapat 4-es számú játékosa, igyekezett olyan rutint kialakítani az edzésnapokon, hogy minden nap az elsők között legyen Carringtonban, hogy legyen ideje a lehető legjobban felkészülni az aznapi foglalkozásokra.

 

Jones nagyon örül a visszatérésének és hálás mindazoknak akik támogatták őt a klubnál. Ilyen többek között Ole Gunnar Solskjaer is, aki egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón dicsérte az angol védő hozzáállását a nehéz időszak ellenére.

 

"Nagyon jó volt hallani, amit mondott" - mondta Jones a UTD Podcast interjú közben. 

 

"Beszéltem vele és megköszöntem neki a kedves szavakat, amik sokat jelentettek számomra, nagyon sokat. Semmi több nem kell egy focistának, mint, hogy valaki támogassa, mint például a menedzser, vezetőség, edzők, játékosok."

 

"Nagyon jó érzés, ha támogatnak. Akkor, abban a pillanatban, szükségem volt rá, és a legjobbkor jött." 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!