Beharangozó: Manchester United - West Ham

A vasárnapi bajnoki találkozót követően szerdán a Ligakupában is összecsapnak a Vörös Ördögök a Kalapácsosokkal.


A hétvégi bajnoki drámai befejezést és győzelmet hozott a Vörös Ördögöknek, akik mondhatni "jó" szokásukhoz híven hátrányba kerültek idegenben, majd fordítani tudtak. A nehéz találkozó pikantériáját a tavalyi szezon második felét a West Hamnél kölcsönben töltő Jesse Lingard és David de Gea szolgáltatták. Előbbi mint végül kiderült a győztes találatot szerezte, utóbbi pedig hosszú évek óta először tudott büntetőt védeni, ami most 3 pontot ért csapatának. A szerda esti Ligakupa találkozón pedig hasonlóan nehéz mérkőzésre számíthatunk, ám ezúttal az Álmok Színházában.

 

A csapatok a Ligakupában nem büszkélkedhetnek túlságosan nagy közös múlttal, hiszen mindössze 3 alkalommal találkoztak egymással, ebből a 3 összecsapásból pedig kétszer a Vörös Ördögök, egyszer pedig a Kalapácsosok kerültek ki győztesen, viszont a United két győzelme és egyben továbbjutása is hazai pályán történt.

 

A mérkőzésen Ole Gunnar Solskjaer megmutathatja, hogy mennyire mély a keret és, hogy bátran nyúl bele a csapat összeállításába, ami most indokolt is lenne, hiszen a hétvégén majd az Aston Villa látogat az Old Traffordra a Premier League-ben, majd érkezik jövő hét szerdán a Villarreal, október 2-án pedig az Everton teszi tiszteletét Manchester vörösebbik felén.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Diallo, Rashford

 

West Ham: Reid

 

 

Érdekességek:

 

A West Ham 2007 májusában Carlos Tevez góljával 1-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet az Old Traffordon egy bajnoki mérkőzésen, a Kalapácsosok pedig annak a győzelemnek köszönhetően bent maradtak a Premier Leagueben. Azóta viszont minden sorozatot figyelembe véve a West Ham nem tudta az Álmok Színházában legyőzni a Vörös Ördögöket és 4 döntetlen mellett 13 vereséget könyvelhettek el azóta.

 

A legutóbbi 8 alkalomból a Ligakupában, amikor a West Ham Premier Leagues ellenféllel került szembe, 6 alkalommal kikapott és kiesett a sorozatból. A legutóbbi esetek 2017/18-ban az Arsenal, 2018/19-ben a Spurs és 2019/20-ban az Everton ellen örténtek.

 

A Manchester Unite legutóbbi két Ligakupa meccsét elveszítette az Old Traffordon, mindkettőt a Manchester City ellen. Az ezt megelőző 16 alkalomból csak kétszer estek ki a Vörös Ördögök a harmadik fordulóban, miután büntetőkkel kikaptak a Derby County ellen 2018/19-ben, illetve a Coventry ellen 2007/08-ban.

 

David Moyes 15 alkalommal meccselt csapataival a Ligakupa 3. fordulójában és ebből 10-szer továbbjutott, ráadásul ebben a statisztikában 3 különböző csapat is szerepelt, melyek a Manchester United 2013/14-ben, a Sunderland 2016/17-ben és a West Ham az előző idényben.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 191 mérkőzés - 82 United győzelem, 55 döntetlen, 54 West Ham siker - gólarány 303/228 a United javára

 

Ligakupa: 3 mérkőzés - 2 United győzelem, 1 West Ham siker - gólarány 5/5

 

 

A csapatok legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

United: D, GY, GY, V, GY

 

West Ham: GY, D, D, GY, V

 

 

A két csapat egymás elleni Ligakupa meccseinek eredménye:

 

United - West Ham 4-1 (2016.11.30.)

West Ham - United 4-0 (2010.11.30.)

United - West Ham 1-0 (1985.10.29.)

 

 

Ligakupa, 3. forduló

Manchester United - West Ham

Old Trafford, 2021.09.22. 20:45

 

 

A találkozó játékvezetője: Jonathan Moss

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Henderson - Dalot - Lindelöf - Bailly - Telles - van de Beek - Matic - Sancho - Mata - Lingard - Martial

 

West Ham: Areola - Fredericks - Dawson - Zouma - Masuaku - Noble - Soucek - Yarmolenko - Vlasic - Benrahma - Antonio

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-0

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!