Női csapat: Válogatott körkép

Az elmúlt hét végén rendezték a 2023-as Női Világbajnokság selejtezőinek első fordulóját. Az alábbiakban a klub lányainak teljesítményét követhetjük nyomon. Spoiler: mindenki győztes mérkőzésen lépett pályára.


A Manchester United szélsője, Ella Toone megszerezte második találatát hazája válogatottjában. Ella első alkalommal léphetett kezdőként pályára Észak-Macedónia ellen a múlt hétvége során, a találkozót pedig kiütéses sikerrel, 8-0 arányban a Háromorszlánosok csapata nyertre meg.

 

A United hetese nyitotta meg a gólcsapot a 12. perc végén a hazai pályán játszó angol válogatott mérkőzésén. Az újonnan kinevezett vezetőedző, Sarina Wiegman először ült le az angol kispadra és magabiztos győzelemmel debütálhatott a St. Mary’s Stadionban.

 

Toone manchesteri csapattársa, Mary Earps is végig játszotta a találkozót, a kapuját pedig nem tudták bevenni. A Vörös Ördögök csapatából két másik játékos, Katie Zelem és Lucy Staniforth a kispadon kaptak helyet.

 

 

A győzelem egyúttal azt is jelenti, hogy a 2023-as Női Világbajnokság selejtező sorozatát sikerrel nyitották a Háromoroszlánosok és magabiztosan utazhatnak el Luxemburgba a soron következő selejtező mérkőzésre, vezetve a D csoportot. Az angol sajtónak adott interjúban Ella elégedetten nyilatkozott a megszerzett három pontról.

 

„Nagyszerű volt, de egyúttal nehéz is, mert nagyon szorosan fogott a macedónok jobb szélsője. Szerintem még a mosdóba is velem jött volna, ha kimegyek. Ettől függetlenül jól éreztem magam a pályán, először voltam a kezdő tizenegy tagja, remélhetőleg még sokszor lesz lehetőségem erre.”

 

Az angol támadó első gólját Észak-Írország ellen szerezte februárban, így már két gól fűződik a nevéhez tétmérkőzéseken. Ella egy kiugratást követően magabiztosan gurította be a labdát a vendégcsapat kapusa mellett. Toone arról is beszélt, hogy milyen érzés látni, hogy ismét ott szerepel a neve az eredményjelzőn.

 

„Hihetetlen. Egy kicsit ideges voltam, mintha minden lelassult volna, egy az egyben vezettem rá a labdát a kapusra és azon gondolkodtam, hogy csak találjak kaput. Aztán amikor láttam, hogy bement, annyira boldog lettem. Egy álom vált valóra.”

 

 

Az eddigi év valószínűleg emlékezetes lesz a még mindig csak 22 éves támadó számára, hiszen a tokiói Olimpián az Egyesült-Királyság színeiben léphetett pályára. 2019 novembere óta első alkalommal látogathatott ki a publikum a női válogatott mérkőzésére.

 

„Csodás érzés volt látni, hogy több ezer szurkoló látogatott ki a mérkőzésre, ráadásul kezdőként kaptam lehetőséget, ami még különlegesebbé teszi ezt a napot.”

 

Toone nem az egyetlen Vörös Ördög volt, aki a hétvégén gólt tudott szerezni, Martha Thomas Magyarország ellen talált be a skót nemzeti csapat színeiben, elősegítve a 2-0-s győzelmet. Thomas csereként állt be 62. percben a világbajnoki selejtező mérkőzésen, míg klub- és honfitársa, Kirsty Hanson kezdőként kapott lehetőséget.

 

 

Az F csoport küzdelmeiben is voltak United érdekeltségek, a két norvég légiós, Vilde Boe Risa és Maria Thorisdottir, kezdőként kapott lehetőséget Örményország ellen. A Gresshoppene pedig nem is vacakolt, gurítottak egy tízest.

 

Ha már a tízesekről van szó, akkor meg kell említeni a Manchester United védőjét, Ona Batlle-t, aki két gólpasszal vette ki a részét a spanyol válogatott 10-0-s sikeréből Feröer ellen.

 

 

Hayley Ladd és Carrie Jones Kazahsztán ellen kaptak lehetőséget a walesi válogatottban, csapatuk pedig 6-0-s kiütéssel tartotta otthon a három pontot.

 

Összességében elmondható, hogy Marc Skinner lányai nagyszerű héten vannak túl, megmutatták magukat a világnak és bizonyították, hogy számolni kell velük a bajnokságban is. A selejtezők következő fordulóját szeptember 21-én rendezik.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!