Beharangozó: Manchester United - Aston Villa

Hazai pályán fogadják a Vörös Ördögök az Aston Villa csapatát szombaton, a Premier League 6. fordulójában.


Ismét van mit szépítenie Ole Gunnar Solskjaer csapatának miután hétközben 1-0-ra kikaptak a West Hamtől és ezzel a Ligakupa 3. fordulójában búcsúzni is kényszerültek a Vörös Ördögök az Old Traffordon. Dean Sith együttese is a kiesés sorsára jutott a kupasorozatban azt követően, hogy 1-1-et játszottak a rendes játékidőben a Chelsea csapatával, a büntetőpárbajt azonban a Kékek nyerték.

 

A bajnokságban a norvég menedzser fiai eddigi 5 meccsükből 4-et megnyertek 1 döntetlen mellett és a tabella 3. helyén állnak 13 ponttal. Az első és második helyezett Cheslea-nek és Liverpoolnak is ugyan ennyi pontja van, ám gólarányban jelen pillanatban jobbak, mint a Vörös Ördögök. A Pool egyébként a Premier League újonc Brentford csapatához látogat a 6. fordulóban, míg a Kékek a Manchester City-vel játszanak rangadót.

 

A hétközi kupabukta pozitív hozadéka, hogy Solskjaer pihentetni tudta a tavaly rongyosra játszatott játékosait, kivéve talán Fernandest, aki végül csereként beállt a Kalapácsosok elleni találkozón, Maguire, Shaw, Pogba, Ronaldo azonban a meccsnapi keretbe sem kerültek be. 

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Rashford (vállsérülés), Diallo (combsérülés)

 

Villa: Davis (térdsérülés), Trezeguet (térdsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 21 hazai bajnoki találkozójából 18-at megnyert az Aston Villa ellen 2 döntetlen és 1 vereség mellett és ezekből a mérkőzésekből csupán 1 olyan volt, amelyen egyik fél sem tudott gólt szerezni.

 

Az Oroszlánok mindössze 1 győzelmet tudtak aratni a United ellen a legutóbbi 45 Premier League meccsükön, ami mellett 11 döntetlen és 33 vereség a mérlegük. A birminghamiek 2009 decemberében tudtak legutóbb győzni 1-0-ra az Old Traffordon, azóta viszont nyeretlenek a rekordbajnok ellen.

 

A Premier League történetében egyetlen csapat sem tudott azonos ellenféllel szemben több meccset megnyerni, mint a United az Aston Villa ellen. Ez összesen 37 győzelmet takar.

 

A Manchester United a tavaly decemberi City elleni gólnélküli döntetlenje óta minden bajnokiján betalált az ellenfelek hálójába. Ez 15 hazai bajnokit foglal magába és ezeken 44 gólt szereztek a Vörös Ördögök játékosai. Emellett azonban a legutóbbi 7 hazai PL meccsükön gólt kaptak és ennél hosszabbszériájuk csak 1972 februárjában volt, amikor is 8 egymást követő bajnokin nem sikerült elkerülniük, hogy gólt kapjanak.

 

Solskjaer csapata szerezte eddig a legtöbb gólt a Premier League idei szezonjában, szám szerint 13-at, az Aston Villa pedig eddigi két idegenbeli bajnokiját egyaránt 3 kapott góllal elveszítette. Összességében a birminghamiek legutóbbi 8 idegenbeli PL meccsükből 5-öt elbuktak 2 győzelem és 1 döntetlen társaságában. 

 

Bruno Fernandes eddig 3 bajnokin lépett pályára a Villa ellen és mindhárom alkalommal betalált. Talán az sem meglepő, hogy mindhárom gólja büntetőből született. Csak egy játékos szerzett több gólt egy ellenféllel szemben úgy, hogy mindegyik tizenegyesből született, ő pedig Troy Deeney 4 találattal a Manchester United ellen.

 

Lingard februári kölcsönbe kerülése óta a West Hamhez már 11 gólt jegyez a bajnokságban, nála többet pedig ugyanakkor kölcsönbe adott játékosként csak Iheanacho tudott szerezni, szám szerint 12-t. Jesse most arra törekszik, hogy egymást követő 3. bajnokiján is betaláljon a United színeiben.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 190 mérkőzés - 101 United győzelem, 40 döntetlen, 49 Villa siker - gólarány 352/245 a United javára

 

Premier League: 52 mérkőzés - 37 United győzelem, 12 döntetlen, 3 Villa siker - gólarány 95/31 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, D, GY, GY, GY

 

Villa: V, GY, D, V, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Villa 2-1 (2021.01.01.)

United - Villa 2-2 (2019.12.01.)

United - Villa 1-0 (2016.04.16.)

United - Villa 3-1 (2015.04.04.)

United - Villa 4-1 (2014.03.29.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

United: Fernandes 4 gól, Ronaldo 3 gól, Greenwood 3 gól, Lingard 2 gól, Fred 1 gól

 

Villa: Ings 2 gól, Bailey 1 gól, Buendia 1 gól, Cash 1 gól, El Ghazi 1 gól, McGinn 1 gól

 

 

Premier League, 6. forduló

Manchester United - Aston Villa

Old Trafford, 2021.09.25. 13.30

 

 

A találkozó játékvezetője: Mike Dean

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Maguire - Shaw - McTominay - Pogba - Greenwood - Fernandes - Ronaldo - Cavani

 

Villa: Martinez - Mings - Hause - Konsa - Cash - Luiz - Nakamba - Ramsey - Young - Ings - Watkins

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!