Téli szünet az angol bajnokságban

A Premier League következő szezonja a november 12-i hétvégét követően megszakad a katari világbajnokság miatt, a tervek szerint pedig a Boxing Day-en fog folytatódni.


A Premier League-ben szereplő játékosok számára november 13-tól egy hét felkészülési időszak áll majd rendelkezésükre a válogatottjaikban, az esetlegesen döntőbe jutók pedig 8 napot tudnak majd pihenni, mielőtt az angol bajnokság folytatódna december 26-án.

 

A rendhagyó időpontban kezdődő világbajnokság miatt a Premier League 2022/23-as idénye várhatóan augusztus 6-án veszi majd kezdetét és májusban majd a szokásosnál később ér véget. Emellett pedig úgy néz ki, hogy az FA-kupa döntőjét is júniusra tolják.

 

Az angol élvonalban szereplő klubok képviselői szerdán tartottak megbeszélést Londonban, a következő idény lebonyolításáról, valamint számos más kérdésről is egy több, mint négy órán át tartó ülésen döntöttek. 

 

 

Ezek alapján a következő szezon várhatóan az alábbiak szerint kerül lebonyolításra:

 

- Augusztus 6-án kezdődik a 2022/23-as idény.

- November 13-án kezdődik a rendkívüli szünet a világbajnokság miatt.

- December 26-án folytatódik a bajnokság.

- Tervek szerint a bajnokság ugyan úgy májusban, bár a szokásosnál később ér majd véget, de nem zárták ki azt sem, hogy ez is átcsúszik júniusra az FA-kupa döntőjével együtt.

 

Christian Purslow, az Aston Villa vezérigazgatója őrültnek nevezte a téli világbajnokság ötletét és előzetesen arra számít, hogy a szünet nem tesz majd jót sem a kluboknak, sem a szurkolóknak.

 

"A következő szezont ismét rendhagyó módon kell majd lebonyolítanunk a téli világbajnokság őrült ötlete miatt, ami novemberben és decemberben lesz. Ezekben a hetekben nem fogunk Premier League mérkőzéseket látni, pedig alap esetben ez a szezon egyik legizgalmasabb időszaka. Furcsa lesz majd."

 

"A lebonyolítással kapcsolatos döntések már korábban megszülettek, de kiharapnak egy darabot az általunk megszokott és szeretett menetrendből."

 

"Mindig szem előtt tartom és aggódom a játékosok épsége miatt, most pedig a szurkolókat is féltem, mert hiányolniuk kell majd a szezonokban jellemzően legizgalmasabb időszakban az angol élvonal küzdelmeit. Nálunk ez hagyomány, illetve nemzeti örökség."

 

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!