Lineker: Szerencse kell a Unitednek a Barca legyõzéséhez

Az angol válogatott és a Barcelona egykori csatára, Gary Lineker szerint a Manchester Unitednek a szerencsére is nagy szüksége lesz, ha szombaton leakarják gyõzni a Barcelonát a Bajnokok Ligája döntõjében.


Linekernek szinte nincsenek kétségei azt illetõen, hogy idén a Barcelona emelheti a magasba a Bajnokok Ligája elhíresült trófeáját a Wembleyben, annak ellenére, hogy a Manchester United az idei szezonban történelmi, 19. bajnoki címét szerezte meg.

 

"Ha a Barcelona magasabb fokozatba kapcsol, akkor õk gyõznek" - kezdte Lineker, a Bajnokok Ligája idei döntõjének hivatalos nagykövete a BBC-nek.

 

"A Barcelonának egy igazán rossz napot kell kifognia, hogy a Unitednek reális esélye legyen. Emellett a szerencsére is szüksége lesz a manchesterieknek."

 

Lineker elismeri, a United profitálhat abból, hogy a mérkõzést majd a Wembleyben játszák, de véleménye szerint bármilyen, a 'hazai pálya' által jelentett elõnyön felülkerekedik majd az a Barcelona, amelyet a történelem egyik legjobb együttesének tartanak.

 

 

"Az egyértelmûen mellettük álló tény, hogy a mérkõzést Angliában rendezik, és a szurkolók nagy része is mellettük fog majd állni, illetve ez a mérkõzés csak 90 percig tart csak, nem két párharcig, úgyhogy ez növeli az esélyeiket" - tette hozzá.

 

"Azonban ha egymást követõen tízszer játszanának egymás ellen, a United egyszer, maximum kétszer tudna csak gyõzni néhány döntetlen mellett, a többit a Barcelona nyerné meg."

 

"Az idõ majd eldönti, miként alakul az összecsapás, de a Barcelonának potenciális esélye van arra, hogy a valaha volt legjobb klubcsapatként emlegessék õket."

 

"Jelenleg egyértelmûen õk rendelkeznek a legjobb csapattal, amelyet valaha láttam a közönségszórakoztató játék terén."

 

Telegraph


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!