Barcelona: A United jobb Ronaldo nélkül

A Barcelona játékosai szerint szombati ellenfelük, a Manchester United sokat fejlõdött, mióta 2009 nyarán Cristiano Ronaldo elhagyta a csapatot.


Ronaldo a római Bajnokok Ligája döntõben játszott utolsó hivatalos mérkõzését a Manchester United mezében - amely 2-0-s Barcelona gyõzelemmel zárult - mielõtt 80 millió font ellenében a Real Madridba szerzõdött.

 

Azt az évet követõen a Vörös Ördögök "csak" egy Ligakupa-elsõséget tudtak felmutatni Ronaldo nélkül, azonban ebben a szezonban Sir Alex Ferguson legénysége visszahódította a Premier League bajnoki címét és bejutott a Bajnokok Ligája döntõjébe, ahol a Barcelonával mérkõznek meg a Wembleyben.

 

"Ez a csapat már nem játszik olyan direkt játékot, mint korábban; szeretik ha náluk van a labda" - mondta a katalánok középpályása, Xavi.

 

"Nem tudom, hogy ez Cristiano Ronaldo miatt van, vagy sem, mindenesetre mára sokkal egységesebbek lettek."

 

Hasonló véleményen van a világ-, és Európa-bajnok csatár, David Villa is, aki már 2009-ben még nem volt a Barcelona tagja, még is úgy gondolja, szombaton már más csapattal állnak szemben, mint a Rómában vesztes United.

 

"Cristiano Ronaldo távozása felszabadította õket. Rengeteg nagyszerû játékos jött-ment náluk az elmúlt évek során, éppen ezért tudnak folyamatosan a csúcson lenni olyan hosszú ideje."

 

A brazil védõ, Daniel Alves szerint sokkal nehezebb kihúzni a Manchester United méregfogát, mióta Cristiano Ronaldo távozott.

 

"Ennek a Manchester Unitednek a játéka sokkal inkább megjósolhatatlan Cristiano Ronaldo nélkül" - tette hozzá.

 

"Sokkal kiegyensúlyozottabb csapattá váltak, és emellett erõsebbek is, mint két évvel ezelõtt."

 

Andres Iniesta is osztja azt a véleményt, hogy a Vörös Ördögök sokat fejlõdtek és "csapatként felnõttek".

 

"Angliában az egész szezonban domináltak, most pedig a Bajnokok Ligája gyõzelemért küzdenek" - mondta.

 

"Cristiano Ronaldo már nem a csapat tagja, ezt kivéve azonban nem hinném, hogy túl sokat változtak volna, ráadásul õk mindig is harcban álltak a legnagyobb címek elhódításáért."

 

 

Pep Guardiola, a gránátvörös-kékek edzõje szintén úgy véli, hogy kisebb különbségekkel azonos lesz a szombati ellenfél, mint amelyet legyõztek 2009-ben Rómában, 2-0 arányban. 

 

"Ez ugyanaz a csapat. Egy játékos hiányzik abból a kezdõcsapatból, amely pályára lépett Rómában."

 

"Csak Cristiano Ronaldo távozott az akkori kezdõk közül. Carlos Tevez sincs már Manchesterben, õ azonban nem volt kezdõ Rómában."

 

Telegraph


 


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!