A szurkolók segítik a következő generációt

Nick Cox, az akadémia vezetője felfedte, hogy a Manchester United szurkolói igazából mennyire segítenek a csapat fiataljainak fejlődésében.


Sokáig üres stadionok előtt játszottak, most már azonban a szurkolók több fiatalabb korosztályú mérkőzésen is részt vehetnek, ami valódi előnyt jelent a játékosok számára, mivel ez segíthet újrateremteni a szenior labdarúgás élményét.

 

Két igen fontos rangadót is rendeznek fiataljainknak a héten a Leigh Sport Village stadionjában, a Villarreal elleni UEFA Youth League mérkőzésen az U19-es játékosaink folytathatják a menetelést szerdán, magyar idő szerint 14:00-kor, a Liverpool elleni mérkőzés pedig az U23-as csapat számára lesz kiemelt fontosságú, szombaton 15:00-kor játsszák a találkozót.  

 

A Villarreal elleni meccset az MUTV élőben adja majd, de sajnos a Premier League élő közvetítésekre vonatkozó szabályai miatt, a Liverpool elleni találkozó csak összefoglaló formájában lesz elérhető a hivatalos csatornán, mert a közvetítés ütközne a top csapatok találkozóival. 

 

Mindazonáltal, azok számára, akik nem vettek részt az Everton elleni mérkőzésen, most lehetőségük nyílik arra, hogy személyesen szurkoljanak Neil Wood csapatának a Leigh-ben mindkét találkozón, a játékosok és a stáb nagyra értékelné a támogatást. 

 

"Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fontos a személyes támogatás a fiatal játékosaink számára" - nyilatkozta Cox. "Mindig elmagyarázom, hogy a srácaink nem az első csapat, tehát nem csak a győzelem a cél, a fejlődés mindennél fontosabb számukra."

 

"Nem tekintünk úgy a fiatalokra, mint az első csapatra, ez nem arról szól, hogy éppen ki kerül be a héten és ki marad ki. Ez nem erről szól. A mi helyzetünk kicsit másabb, mintha megnéznéd az első csapatot, azonban a szurkolói támogatásra fejlődésük szempontjából ugyanúgy szüksége van a fiataloknak is."

 

 

"Nem is vettem észre mennyire hiányoznak a szurkolók, amíg vissza nem tértek a stadionba. Az a két ezer néző a Leigh Sports Village-ben pont elég volt ahhoz, hogy nyomást helyezzenek a srácokra, a közönség a lelátókról szinte feldobta őket, reflektorfényben kellene játszaniuk a szurkolóik előtt."

 

"Fontos, hogy megköszönjem mindazoknak, akik eljöttek bíztatni a srácokat. Néhány héttel korábban ott voltam a Lincoln elleni mérkőzésen az EFL Trophy rendezésében és az utolsó 20 percben már csak egy maroknyi szurkoló volt a lelátókon, mégis hihetetlenek voltak. A mérkőzés után a srácok odamentek a szurkolókhoz és megtapsolták őket, mindennapos eset, de ez számukra valami olyasmi volt, amit az előtt nem tapasztalhattak."

 

"Szóval csodálatos érzés volt és köszönjük a szurkolóknak. Fontos, hogy továbbra is várjuk őket, hogy részt vegyenek a jövő generációjának fejlődésében. Olyan környezetet teremtenek jelenlétükkel, amire hihetetlenül szüksége van a srácoknak. Remélem, hogy az idényben többször vissza fognak térni a lelátókra." 

 

A United fiataljai 1-0-ra nyerni tudtak a Young Boy ellen az UEFA Youth League F csoportjának első mérkőzésén, Shola Shoretire első félidei góljának köszönhetően.

 

A Villarrel egy 2-0-ás győzelemmel kezdte a tornát az Atalanta ellen és biztos megpróbálja növelni előnyét szerda délután. 

 

A mérkőzés 14:00-kor élőben megtekinthető az MUTV csatornáján, Nick Cox-hoz hasonlóan a ManUtdFanatics.hu szerkesztősége is arra bíztat mindenkit, hogy kövessétek figyelemmel, amennyiben időtök engedi. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!