Solskjaer: Ezek a legjobb meccsek

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere izgatottan várja a szezon első európai kupameccsét ma este az Old Traffordon a Villarreal ellen.


A Vörös Ördögök 2019 áprilisa óta első alkalommal léphetnek pályára közönség előtt a Bajnokok Ligája sorozatában az Old Traffordon ma este a Villarreal csapata ellen, amelytől az előző idény végén az Európa-liga fináléjában büntetőkkel kikaptak.

 

A norvég menedzser a klubmédia riporterével, Mark Sullivannel beszélgetett és a két héttel ezelőtti, Young Boys elleni vereség miatt Solskjaer kihangsúlyozta annak fontosságát, hogy csakis a 3 pont megszerzése lehet elfogadható eredmény hazai közönség előtt. 

 

Ole, gyorsan telnek a napok a múlt hétvége óta. Volt egy csalódást keltő veresége a csapatnak az Aston Villa ellen, de talán méginkább fájó, hogy Harry Maguire és Luke Shaw is megsérültek. Hogy vannak most?

"Nos, sajnos ilyen a futball. Ezért van nagy és erős keretünk. Úgy néz ki, hogy Harry biztosan kihagyja a ma esti találkozót, Luke számára viszont mutatkozik esély, hogy pályára léphessen, de tegnap nem edzett, szóval esélyes, hogy csak a padra fog leülni kezdésként."

 

Pozitív hír viszont, hogy az edzéseken láthattuk Rashfordot és Diallot is. Jól halad a felépülésük?

"Igen. Még néhány hétre szükségük lehet, de reményeink szerint a válogatott szünetet követően már rendelkezésünkre állhatnak. Keményen dolgoznak mindketten és nagyon pozitívan állnak a dolgokhoz. Marcus számára különösen nehéz ez a helyzet, mert ő régebb óta távol van, de szüksége volt erre az időre. Most nagyon eltökélt, boldog és tisztában van azzal, hogy a felkészülési szezon kihagyása miatt keményebb munkát kell végeznie, de hamarosan készen áll."

 

Akkor a kezdőcsapatban változások lesznek, gondolok itt Harry-re, Shaw-ra, illetve az eltiltott Wan-Bissaka-ra is, ami nem kis átalakítást jelenthet hátul.

"Igen, ez valóban így lesz, de, ahogy az elején is mondtam, ezért van nagy csapatunk jó játékosokkal és biztos vagyok benne, hogy akiket kiválasztok estére, azok kiválóan fognak teljesíteni."

 

A Villarreal egy olyan ellenfél, akiket már jól ismerünk. Mi a véleményed róluk?

"Nagyon jól szervezett csapat, akiket nehéz legyőzni. Eddig 5 alkalommal játszottunk ellenük és rendes játékidőben az összes találkozónk döntetlennel végződött, illetve egy hosszabbítás, majd büntetőpárbajt követően vereséggel. Elismerésre méltó a teljesítményük, mert, ha jól tudom a finálé óta mindig szoros meccseket játszanak és nem is nagyon veszítettek. Győzni viszont csak az Elche ellen tudtak, a többi meccsük döntetlen lett és ezek között olyan csapatok voltak, mint a Chelsea, az Atletico Madrid, vagy az Atalanta, szóval nehéz lesz."

 

 

Akad köztük néhány új arc is, de javarészt az a csapat érkezik, akikkel az Európa-liga döntőjében is találkoztatok. Mennyire lehet számukra fontos a fináléban szerzett tapasztalat a United ellen?

"Természetesen a csapatnak megmaradtak a jellemző vonásai mind egységben, mind karakterekre nézve és érkeztek is hozzájuk páran, például Dia, vagy Danjuma, aki a Bournemouthból jól ismerünk, bár nem tudom, hogy ők játszani fognak-e ellenünk, de az biztos, hogy ők olyan játékosok, akik képesek valami pluszt adni hozzájuk. A hétvégén a Real Madrid ellen játszottak a Bernabeuban 65%-os labdabirtoklással az első félidőben. Ez sokat elárul róluk, hogy mennyire tehetségesek technikailag."

 

Fontos, hogy a csapat megszerezze mindhárom pontot a mai összecsapáson?

"Igen, határozottan. Csalódást keltő volt, ahogy kezdtünk, de amikor kiállítanak valakit az mindig megnehezíti a dolgokat. Sajnos nem tudtunk a végéig kitartani, hogy mindhárom, vagy akár csak egy pontot is megszerezzünk. A Villarreal is döntetlennel kezdett az első meccsén, így rajtuk is nyomás van, hogy pontot, vagy pontokat szerezzenek, tehát nagyon jól kell ma játszanunk."

 

Úgy érzed, hogy szoros mérkőzés lesz hazai közönség előtt az Old Traffordon, amelynél már annyiszor mondtuk, hogy milyen különleges a hangulata?

"Ezeknél a meccseknél nincs jobb. Reflektorfény, talán egy kis szitáló eső és a szurkolók. Az biztos, hogy a légkör ma este is kiváló lesz és csak rajtunk fog múlni, hogy milyen játékkal tudjuk majd meglepni a közönséget."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Villarreal

Bajnokok Ligája, 2. csoportkör

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!