United játékosok az angol válogatottban

Gareth Southgate három Manchester United játékost is behívott az angol nemzeti csapatba az októberi válogatott szünetre.


Luke Shaw, Jesse Lingard és Jadon Sancho is nevezve lett a 25 fős angol válogatott keretbe a közelgő Andorra és Magyarország elleni világbajnoki selejtező mérkőzésekre. 
 

A trió, akik a szeptemberi selejtezőkre ugyancsak nevezve voltak a szombati Everton elleni Premier League találkozó után csatlakozhatnak a Háromoroszlánosokhoz. 

 

Shaw kisebb sérülésből térhet vissza, miután az Aston Villa elleni mérkőzésen idő előtt le kellett hozni a pályáról. A 23-as mezszámú játékos hiányzott a Villarreal elleni győztes Bajnokok Ligája csoportmérkőzésről szerdán, bár Ole Gunnar Solskjaer sugallta is a mérkőzés előtt, hogy a védő csak a cserepadon kaphat helyet, ha felépül. 

 

"Úgy gondolom Luke-nak nem volt komoly baja, inkább kisebb betegsége lehetett" - kommentálta az esetet Gareth Southgate a sajtótájékoztatón. "Legalább is ezt beszéltük."

 

Sancho szintén visszatérhet az angol nemzeti csapatba, miután kimaradt a szeptemberi csoportmeccsekből sérülése miatt, amit a St. George Park edzőpályáján szedett össze. 

 

Lingard ebben a hónapban kétszer is eredményes volt a United csapatában a Premier League-ben, így ő is megkaphatja az esélyt a Háromoroszlánosok között az Andorra elleni válogatott mérkőzésen.

 

Remélhetőleg mindhárom játékos kap lehetőséget az Andorra (október 9) és a Magyarország (október 12) elleni mérkőzéseken, miután az angolok szeretnék megtartani előnyüket az I csoportban a következő évi katari megrendezésű világbajnokságra. 

 

Az egyedüli United játékos, aki erre a hónapban nem kapott meghívót, holott szeptemberben a keret tagja volt, az Harry Maguire. 

 



 

Ole jelentése szerint Shaw-hoz hasonlóan őt is az Aston Villa elleni találkozón cserélték le kényszerből vádli probléma miatt. Maguire úgy néz ki, hogy Carringtonban tölti a válogatott szünetet, hogy minél hamarabb felépüljön és újra formába lendüljön, ahogy Marcus Rashford, aki már vállműtéte óta visszatért az edzésmunkához, miután az Európa Bajnokság után úgy döntött nem halogatja tovább a műtéti beavatkozást. 

 

Az ebben a hónapban zajló bajnoki mérkőzéseknek köszönhetően talán ő is visszatérhet majd az angol válogatottba, de inkább a novemberi szünetben lesz erre lehetősége, ha újra formába lendül és játékpercekhez jut a United csapatában októberben. 

 

Gareth Southgate javaslatára maradt ki a keretből Mason Greenwood és a Dourtmund játékosa, Jude Bellingham, ugyanis fiatal korukra való tekintettel aggódott, hogy a túl sok meccsterhelés hátrányukra válna. 

 

A Teljes angol keret az októberi válogatott mérkőzésekre:

 

Kapusok: Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal).
 
Védők: Conor Coady (Wolverhampton Wanderers), Reece James (Chelsea), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Fikayo Tomori (AC Milan), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City).
 
Középályások: Phil Foden (Manchester City), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United).
 
Támadók: Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Ollie Watkins (Aston Villa).


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!