Park: Ne énekeljék a szurkolók a dalomat

A Manchester United egykori játékosa, Ji-Sung Park arra kérte a klub szurkolóit, hogy hagyjanak fel a róla szóló szurkolói rigmus éneklésével, miután az negatív színben tünteti fel a koreai embereket.


Bár Park nem hiszi, hogy a szurkolók azzal az énekkel, amely szerint a koreaiak kutyahúst esznek, bárkit is is meg akarnának sérteni, tudja, hogy a koreai játékosoknak ez kényelmetlen helyzetet szül.

 

Park állítása szerint néhány United szurkoló a Wolves új igazolása, a dél-koreai válogatott Hee-Chan Hwang irányába énekelte ezt a dalt a két csapat augusztusi bajnokiján.

 

"Ha őszinte akarok lenni, akkor ezúttal sokkal hangosabban ki kell nyilvánítanom a gondolataimat" - kezdte Park a hivatalos UTD podcastnak.

 

"Abban az időszakban (amikor a United játékosa voltam), 15 évvel ezelőtt minden megváltozott azzal, hogy Hollandiából Angliába költöztem és mindent elölről kellett kezdenem az alkalmazkodásban. Szóval amikor először hallottam ezt a rólam szóló dalt, elsőre büszkeség töltött el, mert a szurkolók dalba foglalták a nevemet, amely bármely játékos számára elismerés lenne."

 

 

"De amikor meghallottam a dal szövegét - a kutyahús evésről - nagyon kényelmetlenné vált számomra."

 

"Fiatal voltam, nem ismertem az itteni kultúrát, szóval ez is egyike volt azoknak a dolgoknak, amelyeket el kellett fogadnom. Soha nem gondoltam, hogy a szurkolókat rossz szándék vezérelte a dal létrejöttében. Mindig azért írnak újabb és újabb dalokat, hogy energiát kölcsönözzenek a játékosoknak. Ez volt az én gondolatom és ezért fogadtam el a helyzetet."

 

"De az idők változnak és már 15 évvel később járunk. A nyáron, amikor United szurkolók egy másik, Wolveshoz igazolt koreai játékosnak énekelték a dalomat, kezdtem el azt érezni, hogy tennem kell valamit."

 

"Az egész helyzet nagyon sokat változott Koreában is. Igaz, hogy a történelem során a koreai emberek ettek kutyahúst. De manapság, különösen a fiatal generáció, utálja. Korábbi korokra volt inkább jellemző, manapság nem igazán találni ilyet az országban. Változik a kultúra."

 

"Szóval nagyon sajnálom, hogy neki ezt hallania kellett. Tudom, hogy a United szurkolók nem sértésnek szánták vele szemben, de edukálnom kell a szurkolókat, hogy hagyjanak fel ezzel a szöveggel, mert ez rasszista támadás a koreai emberekkel szemben. Meg kell kérnem a szurkolókat, hogy ne énekeljék ezt a szöveget, mert már nem valakinek a támogatásáról szól, csak kényelmetlen helyzetbe hoz másokat."

 

Park 2005 és 2012 között 200 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett a Manchester United színeiben. Sir Alex Ferguson a PSV Eindhoventől szerződtette, majd a QPR-hoz távozott. 

 

"Park, Park wherever you may be,
You eat dogs in your home country,
But it Could be worse, You could be scouse,
Eating rats in the council house"
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!