Jones: Különleges érzés bajnokságot nyerni

A legutóbbi United Podcastben a Manchester United védője, Phil Jones beszélt arról, hogy milyen érzés megnyerni a Premier League-et.


A 4-es mezszámú játékos a Blackburn Rovers csapatától érkezett még 2011-ben az Ewood Parkból az Old Traffordra, az elmúlt tíz év alatt pedig rengeteg trófeát nyert a csapattal.  

 

Ami a kupákat illeti Jones megnyerte a United játékosaként kétszer a Community Shieldet, az FA-kupát, az Európa-ligát és a 2012-13-as szezonban a bajnokságot is. 

 

A UTD Podcast mostani részében a védőt arra kérték, meséljen a Unitednél töltött időszakáról. Az exkluzív interjú az oldal hivatalos applikációján lesz elérhető hétfőn magyar idő szerint 18:00 órától, azonban másnap az epizód már stream platformokon is megtekinthetővé válik. 

 

A klub hivatalos podcastjában Joneson kívül még Sam Homewood, Helen Evans és az ex-Vörös Ördög, David May vettek részt. A United belső védője pedig örömmel beszélt a nyolc évvel ezelőtti bajnoki cím megnyerésével kapcsolatos szép emlékeiről.

 

"Különleges, nagyon különleges" - nyilatkozott Jones a UTD Podcastjának a Premier League trófea elhódításáról. 

 

"Örömmel emlékszem vissza arra a napra. Ha gyerekként azt mondják nekem, hogy a Manchester Uniteddel bajnokságot nyerek, akkor biztosan nem hittem vilna el. Van néhány dolog, ami még megvan akkoriból, rengeteg játékos megnyeri az angol bajnokságot manapság, de sok olyan játékos van, akik nagyon jók, de soha nem fognak a Premier League végső győzelmének közelébe kerülni. Megnyerni a Premier League-et, ami aztán bekerül az önéletrajzodba fantasztikus érzés." 

 

A cím kérdése már az Aston Villa elleni 3-0-ás mérkőzés első félidejében eldőlt az Álmok Színházában, ahol Robin van Persie már az első játékrészben mesterhármast ért el, az egyik gól pedig Wayne Rooney emlékezetes hosszú indítását követően született. 

 

"Emlékszem a mérkőzésre, az is rémlik, hogy az esti Villa elleni meccset megelőzően a hotelban voltunk és tudtuk, teljesen mindegy ki lesz benne a kezdőben, nyerni fogunk" - emlékezett vissza a United védője. 

 

 

"Égtünk a vágytól, hogy játszhassunk. Még most is libabőrt okoz a szurkolóknak a pillanat, amikor Wazza Robin felé íveli a labdát, aki bevágta azt a hálóba és az Old Trafford felrobban. Őrülten jó érzés, hogy fiatalon megnyertem a Premier League-et."

 

Bár az angol labdarúgás legrangosabb trófeájának megnyerése olyan pillanat volt, amelyet soha nem fog elfelejteni, Jones a 2013-as bajnoki cím megszerzéséhez kapcsolódóan megbánt pár dolgot.

 

"Így visszatekintve, csak azt kívánom, bár jobban kiélvezhettem volna" - mondta. "Egy kicsit naív voltam, fiatalon hajlamos az ember nagyon hamar elkalandozni. Talán ezzel a tapasztalattal legközelebb mégjobb lesz."

 

Akárhogy is, Jones arról az estéről az Álom Színházában kellemes emlékeket őriz, elmondása szerint pedig gyakran büszkén gondol vissza a bajnoki címet érő szezonra.

 

"Azt tudtuk mondani akkor, hogy megnyertük a Premier League-et" - mesélte a védő. "Kaptam akkor egy másolatot a trófeából, amit hazavittem, hogy ne felejtsem el soha és a legtöbbet hozzam ki az élményből. Szeretném, ha tudnák a gyerekeim, hogy az édesapjuk angol bajnok volt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!