Jones: Ezért hagytam ott a közösségi médiát

A Manchester United védője, Phil Jones nyíltan beszélt a United podcastjában a közösségi médiáról szerzett tapasztalatairól.


A csapat védője a beszélgetés során nyíltan mesélt a sérüléssel sújtott időszakának testi és lelki megpróbáltatásairól. Jones beszélt arról, hogy milyen küzdelmeket kellett megvívnia a közösségi médiában a szakértők és mások tömeges kritikái miatt, miközben ő azon dolgozott, hogy visszatérhessen és újra a United csapatában játszhasson. 

 

A Premier League győztes védő elmondása alapján neki és a hozzá közel álló személyeknek is nagy kihívást jelentett szembenézni a közösségi felületeken és a média egyéb helyein megjelent kritikákkal. 

 

"Nehéz volt, nagyon nehéz" - mondta Jones. "Már elég régen otthagytam a közösségi média felületeit, de a mai napig nehéz, mert sok barátom, ismerősöm látja, hogy mi folyik ott. Nagyon rossz azzal szembesülni, hogy azok akiket szeretsz azt látják egyes felületeken, ahogy a barátjukat, édesapjukat, férjüket lemészárolják. Ez rettentően megviselt lelkileg egy egyébként is nehéz időszakban."

 

"Nem tehettem meg, hogy hasonló stílusban hallatom a hangom, nem méltó egy focistához. Nehéz volt, de meg kellett tanulnom kezelni ezeket a dolgokat. Azt gondolom, hogy minél idősebb vagy, minél több tapasztalattal rendelkezel, annál jobban megtanulod ezt."

 

 

"Úg vélem, hogy a fiatal játékosok számára, akik mostanság kerülnek reflektorfénybe egy nagyon mérgező hely a közösségi média, de ők már ebbe születnek bele és mind fizikailag, mind lelkileg meg kell tanulniuk kezelni a különféle helyzeteket."

 

Jones elmondta, hogy nem okozott különösebb nehézséget számára otthagyni ezeket a social média felületeket és úgy véli, hogy a mostani generációnak teljesen más az ezzel kapcsolatos viszonya, mint neki volt srác korában.

 

"Azt gondolom, hogy ezen a területen régimódi vagyok. Végignéztem, hogyan fejlődött a játék az elmúlt 10 évben és azt is, hogy az egyes közösségi oldalak hogyan hódítottak a fiatal generáció körében. Őszintén szólva elég nehéz ezektől távol maradni, de nem lehetetlen. A mostani fiatalok viszont nap mint nap olvassák azokat a dolgokat, amik ott megjelennek."

 

"Tudom, hogy a fiatalokat érdekli, hogy a meccsek után mit gondolnak, mit mondanak róluk, ugyanakkor a legtöbb esetben nem számít, hogy mit írnak rólad."

 

Jonest megkérdezték arról is, hogy nem akart-e olykor visszavágni az őt kritizálóknak.

 

"Jó kérdés. Most az érzem, hogy sokkal jobb és bölcsebb vagyok annál, hogy ezt megtegyem. Tudom, hogy sokan szeretik "belógatni a sárgarépát" és azt várják, hogy a ló majd ráharap. Mint mondtam, nagyon nehéz volt megtanulni ezeknek a kezelését, de megtanultam. Úgy érzem, hogy valamiért többet kaptam negatív értelemben mint mások, de sokan erre azt mondják, hogy ez is része az egésznek. Ezért bármi jön, állok elébe."

 

A 29 éves játékos hangsúlyozta, hogy fontos megtanulni azt, hogy kitől érdemes a kritikákat fogadni. Ilyen például Ole Gunnar Solskjaer, aki néhány héttel ezelőtt kiemelte a védő munkáját, amit azért végez, hogy visszatérhessen a pályára és újra az első csapatban játszhasson.

 

"Nagyon jól estek a szavai" - mondta az angol védő. "Beszéltem is vele utána és megköszöntem neki, mert nagyon sokat jelentett amiket mondott. A társaimtól is támogatást és segédkezet kaptam. Nagyon jól esett és kellemes érzés volt, hogy ilyen sokan mögöttem vannak. Akkoriban nagy szükségem is volt erre."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!