Manchester United U23 - Liverpool U23 3-0

A Manchester United U23-as csapata az idény legjobb formájával előrukkolva verte 3-0 arányban a Liverpool U23-as fiataljait a Premier League 2 Division One aktuális fordulójában.


Bjorn Hardley és Anthony Elanga az első félidőre biztosította csapata számára a megnyugtató 2-0-ás előnyt, a habot a torta tetejére pedig Shola Shoretire intézte, aki beállította a második félidőben a 3-0-s végeredményt a Leigh Sports Village stadionban 2227 néző előtt. 

 

Az idősebb szurkolók még emlékezhetnek azokra az időkre, mikor az összes mérkőzés szombaton volt tartva, s mivel a United első csapatának meccsét aznap délután is együtt tartották az U23 és az U18 találkozóival, nem kevés nosztalgia szökött a levegőbe. 

 

Sötét felhők gyülekeztek a stadion fölött, mialatt a két ősi rivális mérkőzésük megkezdése előtt letérdelt a stadion gyepére. Ahogy az lenni szokott, ha mind a Manchester United, mind a Liverpool egy pályán feszül egymásnak akkor egyértelmű, hogy szórakoztató és érdekes mérkőzést játszanak a felek.

 

A United részéről, ahogy lenni szokott, ismét Shoretire és Alvaro Fernandez jelentették jelentették a legnagyobb veszélyt. Mindketten élénkek és talpraesettek voltak a mérkőzésen. Shoretire kétszer is közel volt a vezetés megszerzéséhez. Először egy akrobatikus mozdulattal próbálkozott, aminek végén egy lassú lövést eresztett meg, amit a Liverpool kapusa, Liam Hughes remekül védett. 

 

A merseyside-i fiatalok hadilábon álltak a szerencsével, ami a góllövést illeti, ugyanis először Jack Bearne, majd Tyler Morton tesztelte a United védelmét sikertelenül. 

 

Könnyen meg lehetett volna a vezetés mindkét oldalon, de végül a gólcsendet Hardley törte meg, aki közelről tüzelt a hálóba a mérkőzés 21. percében, ezzel Neil Wood csapatát juttatva előnyhöz. 1-0

 

Kevés volt a két csapat közötti különbség a mérkőzés alatt, mégis a United alakított ki minőségibb helyzeteket. Elanga lőtte először Hughes kezei közé a labdát, később pedig Charlie Savage tüzelt néhány centivel a kapu mellé. 

 


 

Nem sok volt hátra az első játékrészből, amikor Wood emberei majdnem újra gólt ünnepelhettek. Az előnyt Elanga duplázhatta volna meg, ám merész szabadrúgása a kapu mellett suhant el a bal oldalon. A svéd U21-es válogatott játékos számára végül összejött a hőn áhított gól, amikor a Pool kapu előtti zsúfolt területét megkerülve a hálóba talált. 2-0

 

A második félidőben is igen éles volt a csapat, két gólt is szerezhettek volna, de semmit sem lehet biztosra venni, ha a Liverpool az ellenfél, szóval nem lankadhatott a figyelmük.

 

Azonban a második etapban is eljött az a periódus, amikor inkább a vendégek térfelére költöztek át a csapatok és egy hihetetlen támadást követően Shoretire megszerezte Wood csapatának harmadik találatát is. 3-0

 

Végig kiegyensúlyozott maradt a mérkőzés hátralévő részében a United, így nem hagyott lehetőséget a Liverpoolnak, az eredmény pedig 3-0 maradt. 

 

A Liverpool a meccs vége felé tíz emberre fogyatkozott, miután egy labdaeladást követően Dom Corness rácsúszott nyújtott lábbal Martin Svidersky lábára, így a bíró rögtön pirosat mutatott fel neki. A Manchester United U23 így jelenleg a 7. helyet foglalja el a tabellán annak köszönhetően, hogy a fiatalok rátaláltak a helyes útra és zsinórban harmadik alkalommal tudtak győzedelmeskedni. Következő mérkőzésüket október 16-án játszák a Blackburn U23-as csapata ellen. 



Meccs Összefoglaló:



United: Kovar; Wellens, Mengi, McShane (Bennett 72), Hardley; Svidersky, Savage; Shoretire, Iqbal (McNeill 63), Fernandez (Emeran 90); Elanga.

Nem használt cserék: Mee, Hoogewerf.

Gólszerzők: Hardley 21, Elanga 45+1, Shoretire 62.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!