Beharangozó: Leicester City - Manchester United

A nemzetközi szünet után nehéz találkozók várnak Ole Gunnar Solskjaer csapatára, a menet pedig szombaton kezdődik a Leicester elleni idegenbeli bajnokival.


A Rókák mellett az Atalanta, a Liverpool, a Manchester City és a Tottenham elleni találkozók várnak a Vörös Ördögökre mielőtt ismét kis pihenőre vonul a klubfoci és átadja újra a teret a válogatottaknak. Addig viszont rangadó követ rangadót, melyek megvívását nem fogja könnyíteni az sem, hogy jelen állás szerint Ole nem számíthat egy ideig Maguire és Varane játékára sem, viszont Marcus Rashford és Amad Diallo visszatérésére mutatkozik némi esély.

 

A Leicester számára nem úgy indult a szezon, ahogy azt Rodgers csapata tervezte, mivel az eddigi 7 bajnokijukból csupán kettőt tudtak megnyerni, ami mellett 2 döntetlen és 3 vereség a mérlegük, így a 8. fordulót a 13. helyről várják. Solskjaer fiai a 4. helyen állnak a tabellán 14 ponttal, előttük a City szintén 14 ponttal a 3. jobb gólarányának köszönhetően, az üldözők közül pedig az Everton (5.) és a Brighotn (6.) szintén 14 pontosak. A listavezető Chelsea 16, míg a 2. helyezett Pool 15 ponttal állnak a dobogó első két fokán, a rangadókkal tarkított heteket követően pedig kicsit szét lehetne robbantani ezt a sűrű élbolyt, persze ehhez az is kellene, hogy a tavalyi "rangadókon jó az iksz" mentalitást elfelejtsük.

 

A Rókák az előző idényben 3 alkalommal mérkőztek meg a Uniteddel és kétszer győztesen kerültek ki a párharcból, illetve a King Powerben még egy döntetlent is játszottak egymás ellen. Ez a döntetlen most arra lenne jó a norvég menedzser fiainak, hogy tovább növelhetik a bajnokságban elért szenzációs idegenbeli veretlenségi rekordjukat, az elsődleges célpont viszont a 3 pont kell legyen, mivel ha megnézzük, hogy az élmezőnybe tartozó csapatok kik ellen játszanak a legtöbb esetben meglepetés lenne, ha ők nem 3 egységgel gazdagodnának a fordulóban.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Leicester: Fofana (lábtörés), Justin (térdsérülés), Ndidi (combsérülés), Evans (boksérülés)

 

United: Diallo (combsérülés), Varane (ágyéksérülés), Maguire (vádlisérülés), Rashford (vállsérülés), Fred (pihenő), Cavani (pihenő)

 

 

Érdekességek:

 

A Leicester májusban 2-1-re megnyerte legutóbbi bajnokiját a Manchester United ellen, azonban 1973 szeptembere óta nem nyertek egymás után két bajnokit a Vörös Ördögökkel szemben.

 

A Manchester United eddig 15 idegenbeli bajnokin lépett pályára a Rókák ellen és ezekből csupán egyet veszítettek el, ami mellett 9 győzelem és 5 döntetlen a mérlegük. Az az egy vereség 2014-ben Louis van Gaal irányítása alatt történt, a mérkőzést pedig 5-3-ra nyerte meg a Leicester.

 

A Leicester a májusi bajnoki győzelmet megelőzően az FA-kupában is legyőzte a Vörös Ördögöket, minden sorozatot figyelembe véve azonban zsinórban 3 mérkőzést legutóbb 1901-ben tudtak megnyerni a United ellen.

 

A Rókák legutóbbi 4 bajnokijukon nyeretlenek maradtak (2 döntetlen, 2 vereség), legutóbbi ennél hosszabb nyeretlenségi sorozatuk 2019-ben volt Claude Puel vezetésével, akkor 1 döntetlen és 5 vereség volt a mérlegük.

 

A Leicester legutóbbi 13 Premier League találkozója közül csak egyet úszott meg kapott gól nélkül, 2017 decembere óta pedig először kaphatnak sorozatban 4 bajnokin legalább 2 gólt.

 

A Manchester United 30 mérkőzésre növelheti idegenbeli veretlenségi rekordját a bajnokságban (19 győzelem, 10 döntetlen), emellett a Vörös Ördögök legutóbbi 15 idegenbeli Premier League meccsükön maximum 1 gólt kaptak, ha kaptak, mert ebből 7 találkozót lehoztak kapott gól nélkül és ezzel ez a leghosszabb ilyen futamuk a bajnokságban.

 

Cristiano Ronaldo első manchesteri regnálása alatt csupán egyszer lépett pályára a Rókák ellen, azt a találkozót Gary Neville találatával megnyerte a United 1-0-ra az Old Traffordon. Amennyiben a portugál klasszis szombaton beveszi a Rókák kapuját, úgy a Leicester lesz a 120. különböző csapat, akik ellen Ronaldo gólt szerez pályafutása során.

 

A Liecester támadója, Jamie Vardy legutóbbi 3 Premier League mérkőzésén gólt szerzett. Az egyetlen, Vardynál idősebb játékos (a meccs napján 34 év 278 nap), aki zsinórban 4 bajnokin is képes volt gólt szerezni az a Liverpool egykori támadója, Gary McAllister volt 2001 májusában 36 évesen és 127 naposan.

 

Jesse Lingard, a Manchester United támadója legutóbbi 6 Leicester elleni mérkőzésén 6 gólban vállalt szerepet. Lingz 3 gólt szerzett és 3 gólpasszt is kiosztott. Hasonló statisztikája csak az Arsenal ellen volt korábban.

 

A Vörös Ördögök csapatában játszik az a három játékos, akik az egész Premier League mezőnyében az idei szezonban összesen a legtöbb helyzetet hozta létre (Bruno Fernandes, 23), legtöbb helyzetet hozta létre pontrúgásból (Luke Shaw, 11) és a legtöbb gólpasszt osztotta ki (Paul Pogba, 7).

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 133 mérkőzés - 68 United győzelem, 30 döntetlen, 35 Leicester siker - gólarány: 265-176 a United javára

 

Premier League: 30 mérkőzés - 19 United győzelem, 8 döntetlen, 3 Leicester siker - gólarány: 63-26 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Leicester: GY, V, V, D, D

 

United: GY, GY, GY, V, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Leicester - United 2-2 (2020.12.26.)

Leicester - United 0-2 (2020.07.26.)

Leicester - United 0-1 (2019.02.03.)

Leicester - United 2-2 (2017.12.23.)

Leicester - United 0-3 82017.02.05.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Leicester: Vardy 6 gól, Albrighton 1 gól, Iheanacho 1 gól, Tielemans 1 gól

 

United: Fernandes 4 gól, Ronaldo 3 gól, Greenwood 3 gól, Lingard 2 gól, Fred 1 gól, Martial 1 gól

 

 

Premier League, 8. forduló

Leicester City - Manchester United

King Power Stadion, 2021.10.16. 16:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Craig Pawson

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Leicester: Schmeichel - Pereira - Söyüncü - Vestergaard - Bertrand - Lookman - Choudhury - Teilemans - Barnes - Iheanacho - Vardy

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Lindelöf - Bailly - Shaw - McTominay - Matic - Sancho - Fernandes - Pogba - Ronaldo

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-2

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!