Cochrane: Megvan bennünk a bátorság és a lehetőség

A Manchester United akadémia játékosainak Fejlesztési igazgatója és edzője, Justin Cochrane hisz abban, hogy a fiatalok ígéretes jövő előtt állnak.


Az U21-es csapat 2-1-es arányú vereséget szenvedett a Sunderland U21 fiataljai ellen a Papa John's Trophy sorozatban a Stadium of Light stadionban szerdán, de Cochrane pozitívan reagált a fiatal Vörös Ördögök játékára.

 

Bár a United búcsúzott a torna idei kiírásában, az edző, aki nyáron csatlakozott a csapathoz boldog a játékosok erőfeszítéseit látva és hangsúlyozta a fejlődés fontosságát a mérkőzést követő MUTV-nek adott interjújában.

 

Szerinte egy olyan ellenfél ellen, mint a Fekete Macskák az a tény, hogy a játékosok megragadták a lehetőségét annak, hogy az ország egyik legnagyobb pályáján játszhassanak, megmutatta a bátorságukat és azt, hogy a klub fiataljaiban rengeteg potenciál rejlik.

 

"A pozitívum az, hogy megmutattuk, versenyképesek vagyunk ezen a szinten is, a fiatalok hajtottak a pályán és helyzeteket teremtettek" - magyarázta Cochrane a klubmédiának.

 

"Egy ideig, amikor azt hitted, hogy 'oh egy kis problémába ütköztünk' ők mentek tovább. Rengeteg fiatal tehetségünk van, akikre ránézek és azt érzem, már olyan tapasztalatokat szereztek, amiket a fejlődésüket tekintve kipipálhatsz a listáról, ugyanis egy ex-Premier League csapat pályáján játszhattak. Megvan bennük a potenciál arra, hogy továbblépjenek. "

 

 

Cochrane arra kéri a játékosokat, hogy a döntő pillanatokban legyenek határozottabbak, de mint fejlesztési igazgató és edző nem esett pánikba, védte az akadémiát és felfedte, hogy ez leginkább arról szól, megtanuljuk kezelni a labdarúgásban előforduló, különböző helyzeteket.

 

"A kulcsfontosságú üzenet az, hogy következetesebb tudsz-e lenni, akkor, amikor játszol? Könyörtelenebb tudsz-e lenni a kialakult helyzetekben? Mert végső soron a mérkőzések a két büntetőterület közötti eseményekről szólnak" - hangsúlyozta.

 

"Nem láttam még a második gólt a srácokban, és azt hiszem, hogy jobban kellett volna védekeznünk. Lehettünk volna határozottabbak, mert voltak lehetőségeink az ellenfél térfelén. Máskor a csatáraink több bravúrt szoktak bemutatni."

 

"Szóval ez a kulcsfontosságú üzenet, tovább kell lépnünk, mert a fiataljaink nagyon jó teljesítményt nyújtottak. A Manchester United stílusában fociztunk, körbejárattuk a labdát, voltak kreatív megmozdulásaink, kivételesen a második félidőben fedeztem fel a több pozitívumot."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!