Beharangozó: Manchester United - Liverpool

Rangadók sora vár a Vörös Ördögökre a következő napokban, a sort pedig a Liverpool elleni bajnoki indítja vasárnap délután.


Amikor legutóbb az ősi rivális az Old Traffordon járt 4-2-re tudtak nyerni Solskjaer csapata ellen, ennek megismétlődését pedig szeretnék elkerülni a Vörös Ördögök, akik a bajnokságban legutóbb 2018 márciusában tudtak győzelemnek örülni a Pool ellen. Az azóta lejátszott 6 PL találkozón 3-szor kikaptak Solskjaerék, és 3 alkalommal pedig ikszeltek Klopp csapatával. A teljes történetnél meg kell említeni azt is, hogy a 4-2-es merseyside-i győzelmet hozó összecsapás egy újrajátszás volt, miután az eredetileg tervezett időpontban nem tudták a felek lejátszani a mérkőzést a United szurkolóinak tüntetése miatt. 

 

A két rivális hétközben érdekelt volt a Bajnokok Ligájában és azonos eredménnyel hangoltak a hétvégi rangadóra. A német menedzser csapata idegenben játszott az Atletico Madriddal és 0-2-re vezettek is, de Griezmann egalizálni tudott még az első félidőben. A másodikban is a francia volt az egyik főszereplő, de ott piros lap miatt, melyet követően pedig a Pool végül behúzta a mérkőzést. A United ezzel szemben 0-2-es hátrányból kellett felálljon és végül ez sikerült is, majd a győzelem is összejött a második játékrészben mutatott remek teljesítménynek köszönhetően.

 

Úgy gondolom, hogy egy United - Liverpool derbit nem kell túlragozni, mindenki, aki ismeri az angol labdarúgás történetét tisztában van azzal, hogy a két félnek és azok szurkolóinak mit jelent egy ilyen találkozó, sorozattól függetlenül. A bajnoki versenyfutás szempontjából is nagy jelentősséggel bír a presztízs mellett Anglia két legeredményesebb csapata számára a vasárnapi összecsapás, hiszen mindkét fél szeretne továbbra is bajnokesélyesként tekinteni magára, a Pool ennek megfelelően jelen pillanatban 18 ponttal (1 ponttal a Chelsea mögött) a 2. helyen áll, a United pedig 14 ponttal a 6. helyen tanyázik, de még közel sincsenek annyira lemaradva, hogy a bajnoki álmokról le kellene mondaniuk. A rangadók sorát követően pedig sokkal kedvezőbb helyzetbe is kerülhetnek Solskjaerék, ha a tavalyi döntetlenáradat helyett egy kicsivel több ilyen találkozót megnyernének.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Varane (ágyéksérülés), Diallo (combsérülés), Martial (meccsterhelés hiánya), Fred (ütés), Rashford (combsérülés), Fernandes (ütés)

 

Liverpool: Elliott (bokasérülés), Jones (ágyéksérülés), Thiago (vádlisérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 10 Premier League mérkőzéséből a Liverpool ellen csupán egyet tudott megnyerni 6 döntetlen és 3 vereség mellett, legutóbbi Old Traffordon lejátszott bajnokijukon pedig Pool siker született (2-4)

 

Amennyiben a Liverpool vasárnap legyőzi a Vörös Ördögöket, akkor 2002 januárja óta először tudnák megverni őket két egymást követő bajnokin az Old Traffordon.

 

Az Manchester United mindössze 5. alkalommal kapott hazai pályán 4 gólt a tavalyi szezonban a Pooltól elszenvedett 4-2-es vereséggel együtt. A legutóbbi csapat aki két egymást követő szezonban is 4, vagy több gólt tudott az Old Traffordon lőni a Unitednek a Burnley volt az 1961/62-es és az 1962/63-as szezonban. Előbbiben 4-1-re verték meg hazai közönsége előtt a Vörös Ördögöket, utóbbin pedig 5-2-re.

 

Legutóbbi 25 olyan Premier League meccsén, melyen "United" nevű csapat ellen játszott a Liverpool veretlen maradt 18 győzelem és 7 döntetlen elérésével. Amikor legutóbb vereséget szenvedtek ilyen csapattól, akkor 2018 márciusát írtuk, a győztes fél pedig a Manchester United volt (2-1). Ha Kloppék vasárnap elkerülik a vereséget, akkor a Brentforddal egyetemben a magukénak tudhatják a leghosszabb veretlenségi sorozatot United nevű csapatok ellen 26-26 meccsel. A Brentford ezt az érdekes "rekordot" még 1998 októbere és 2000 novembere között állította fel.

 

Solskjaer csapata legutóbbi 9 hazai bajnokijának egyikét sem tudta megúszni kapott gól nélkül és jelenleg ez a leghosszabb ilyen sorozata a rekordbajnoknak 1970 szeptembere és 1971 februárja óta, amikor is 10 egymást követő élvonalbeli találkozón is kapitulált a csapat védelme. Emellett a Vörös Ördögök legutóbbi 7 hazai PL mérkőzésükön csak 8 pontot gyűjtöttek (2 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség), az ezt megelőző 7 bajnokin viszont kétszer ennyi pontot, azaz 16 pontot zsebeltek be az Old Traffordon (5 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség).

 

A Pool 18 bajnoki óta veretlen, ami a leghosszabb jelenleg futó veretlenségi sorozat a 4 legmagasabb osztály közül az angol labdarúgásban. Ez a széria 13 győzelmet és 5 döntetlent takar. A német menedzser csapata legutóbbi 5 idegenbeli Premier League meccsén mérkőzésenként legalább 3 gólt szerzett (összesen egyébként 17-et) és csak a Manchester Unitednek volt hosszabb ilyen futama még az előző idényben, ami 6 mérkőzést takar.

 

A Premier League-ben csupán Wayne Rooney lőtt több gólt a Liverpoolnak a United színeiben (6-ot), mint Marcus Rashford (4-et).

 

Mohamed Salah az előző szezonban két idegenbeli mérkőzésen is pályára lépett a United ellen és ezeken a találkozókon 3 gólt ért el. Kettőt az FA-kupában, egyet a bajnokságban. Korábban még egyetlen Pool játékos sem tudott egymást követő 3 idegenbeli meccsen betalálni a Vörös Ördögök ellen, így az egyiptomi lehet az első ebben a mutatóban.

 

Roberto Firmino legutóbbi 10 Premier League találata idegenbeli meccsen született, a sorozat történetében pedig csak 3 játékosnak volt hosszabb ilyen etapja. Ők Ryan Giggs 2001-2003 között 13 gól, Harry Kane 2017-ben 13 gól, Ole Gunnar Solskjaer 2002-ben 11 gól.

 

Jelen pillanatban a Liverpool az egyetlen olyan csapat a bajnokság idei szezonjában, amely még nem szenvedett vereséget, ám ez most vasárnap megszakadhat.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 192 mérkőzés - 75 United győzelem, 54 döntetlen, 63 Pool siker - gólarány 257/244 a United javára

 

Premier League: 58 mérkőzés - 28 United győzelem, 14 döntetlen, 16 Pool siker - gólarány 79/67 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, GY, V, D, V

 

Pool: GY, GY, D, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Pool 2-4 (2021.05.13.)

United - Pool 1-1 (2019.10.20.)

United - Pool 0-0 (2019.02.24.)

United - Pool 2-1 (2018.03.10.)

United - Pool 1-1 (2017.01.15.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Fernandes 4 gól, Greenwood 4 gól, Ronaldo 3 gól, Lingard 2 gól

 

Pool: Salah 7 gól, Mané 5 gól, Firmino 4 gól, Jota 3 gól

 

 

Premier League, 9. forduló

Manchester United - Liverpool

Old Trafford, 2021.10.24. 17:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Anthony Taylor

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Bailly - Maguire - Shaw - McTominay - van de Beek - Greenwood - Pogba - Ronaldo - Cavani

 

Pool: Alisson - Alexander-Arnold - Matip - van Dijk - Robertson - Henderson - Fabinho - Milner - Salah - Firmino - Mané

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-0

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League, 9. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!