Szinte a Holdon járt Valencia

A legtöbb labdarúgó a Holdig repülne és vissza, hogy játszhasson a Bajnokok Ligája döntõjében. Antonio Valencia három hónapot sétált a Holdhoz hasonló körülmények között a döntõért.


Ínszalag sérüléssel egybekötött boka törése után 257 nappal Antonio Valencia szinte garantált helyet tudhat magáénak a Manchester United Bajnokok Ligája döntõjére felálló csapatában.

A tény, hogy március 12-én már képes volt visszatérni a pályára az Arsenal elleni FA kupa mérkõzésen és szerves része volt azt követõen a United bajnoki gyõzelemig tartó menetelésében, megmutatja az equadori szélsõ szellemiségét és profizmusát.

Azok után, hogy a sérülést követõ kezdeti idõkben Valencia félt, hogy szezonjának vége, Sir Alex Ferguson türelme, valamint a NASA által kifejlesztett, a holdi sétára felkészítõ, nulla gravitációs futópad Carringtonban rengeteget segített neki abban, hogy most a BL döntõre készülhessen.

"Az elsõ három hónapban használtam azt a szerkezetet" - mondta a szélsõ. "Nagyszerû volt, mert ugyanazt az erõfeszítést tudtad a testeddel belevinni a mozgásba, mintha a talajon sétálnál anélkül, hogy bármekkora terhet vagy igénybevételt kapott volna a láb."

"Állíthattál a gépen, az erõnlétedhez mérten, így idõvel egyre nehezebbre váltottam és egyre jobban éreztem a lábamat. Ezáltal lehetõvé téve, hogy lassan növeljem a lábamra nehezedõ terhet. Fantasztikus volt, ez jelentette a különbséget."

"Amikor elszenvedtem a sérülést, azt gondoltam, talán a szezon végére visszatérhetek, mikor már a bajnokság eldõlt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar sikerül felépülnök és immár a Bajnokok Ligája döntõjére készülhetek."

 


A Rangers elleni meccset követõ 24 órában Valencia Manchesterben már egy mûtéten is átesett, ahol az orvosok helyre hozták a sérülést, amennyire a mûtét lehetõsége engedte. Felébredve, Valencia a menedzsert látta az ágya mellett virrasztva.

"Nem csak a menedzser volt ott, hanem Mike Phelan [a United másodedzõje] is" - folytatta Antonio.

"Nem mondtak semmi célkitõzést nekem, csak ennyit mondtak: 'Nézd, a futballban ez megtörténhet, ne aggódj, nyugalom és minden rendben lesz.'

"Pedig akkoriban aggódtam. Azokon a játékosokon kezdtem gondolkozni, akik hasonló sérülést szenvedtek el és nem igazán sikerült nekik felépülésük után visszatérni a sérülés elõtti formájukhoz."

"De aztán egyszer leültem az orvosi csapattal és elkezdtünk beszélgetni a felépülésem folyamatáról. Onnantól kezdtem helyesen használni a fejem."

"Elkezdtem gondolkozni: "Igen, összpontosítok, van egy célom', de a kezdeti szakaszban azért még aggódtam."

"A menedzser nyugtatott meg végül, sokat jelentett ez nekem. Adott pillanatban, a kórházban olyan extra motivációt adott nekem, amitõl a lehetõ leggyorsabban vissza akartam térni."

"Azt akarta, minél gyorsabban nyugodjon meg az elmém. Ez ösztönzött engem annyira, hogy aztán minél hamarabb fel akartam épülni. Tudni, hogy a menedzser teljes támogatását megkapom, rendkívül fontos volt."

Ferguson végig hitt Valenciában - aki Cristiano Ronaldo távozása után került 18 millió fontért a Vörös Ördögökhöz - és szerinte a szélsõ visszatérése hatalmas lökést adott csapatának mind a Premier League elhódításához, mind a Bajnokok Ligája meneteléshez.

Valencia vele született tehetsége, hogy gólhelyzeteket teremtsen Wayne Rooney számára, ezáltal gyorsan visszaszerezve az elsõ csapat jobb szélsõ pozícióját Nanitól. 

 


Rooney korábban Antonio jelentõs hozzájárulásáról beszélt és nem véletlen, hogy a támadó 15 góljából hetet azután tudott szerezni, hogy az ecuadori szélsõ visszatért.

"Nagyon jó hallani ezeket és hálás vagyok Wayne-nek, akit én is mindig keresek a csapatnévsorban. A menedzser mindig a kapussal kezdi a csapat kihirdetését, majd halad jobbról balra, ezért én elég korán sorra kerülök és akkor hallgatnom kell tovább, hogy Wayne neve is bekerül-e. Ehhez mindketten kellünk."

"Egy ragyogó, intelligens, tehetséges játékos. Örülök, hogy vele játszhatok."

"De bárkit szívesen helyzetbe hozok a beadásaimmal. Függetlenül attól, hogy Wayne-t vagy Chicharitot sikerül megtalálnom."

Valencia a védekezésben is rengeteget képes segíteni, ezért is játszhat kulcsszerepet Pep Guardiola csapata ellen, hisz segítségével a katalánok támadásait meg lehet állítani.

De míg Ferguson játékosait sokan esélytelenebbnek tartanak, addig Valencia tudja, a United táborán belül senkiben sincs félelem.

"Képesek vagyunk nyerni! Mi vagyunk a Manchester United, egy nagy klub vagyunk, akik azért mennek, hogy játszák a futballt és gyõzzenk!"
 

 

Telegraph


telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!