Scott: A hitünk és szellemünk mindig erős marad

Scott McTomminay arról beszélt, hogy a csapat szelleme még sosem volt ennyire erős és, hogy a United hogyan készül a Liverpool elleni megmérettetésre az Old Traffordon vasárnap.


A Vörös Ördögöknek volt néhány csalódástkeltő eredménye a bajnokságban, de szerdán egy hihetetlen feltámadást láthattak a szurkolók az Atalanta elleni Bajnokok Ligája mérkőzésén, ahol a csapat 0-2-ről fordított és nyerte meg a találkozót 3-2-re, azonban ez a hétközi BL szereplés felüdülésnek tünhetett a hétvégi rangadóhoz képest. 

 

A 39-es mezszámú játékos leült egy interjú erejére és a csapat brilliáns hétközi feltámadásáról beszélt, ami nagyrészt a csapaton belüli rendíthetetlen hitnek volt köszönhető.

 

"Nagyon fontos volt a jelenlegi helyzetben, hogy nyerni tudtunk, ez a hatalmas csapat szellemnek és a csapat dinamikájának köszönhető" - fedte fel Scott. "A meccs előtt nyilvánvalóan csalódottak voltunk a Leicester elleni játékunk miatt."

 

"Nem csak arról van szó, hogy megnyerjük ezt a meccset, és minden csupa napsütés és szivárvány, mert még mindig többet kell tennünk csapatként. Nem úgy működik, hogy megnyerünk egy meccset és ismét csodásak vagyunk, nem ez a helyzet, minden mérkőzésen biztosra kell mennünk, hogy mindig ilyen mentalitással játszunk."

 

"Az emberek arról beszéltek, hogy milyen rosszak voltunk az első félidőben, nos szerintem egyáltalán nem voltunk azok. Úgy gondolom, hogy nehéz volt kezelni az első félidőt, mert az ellenfél két gólt lőtt két helyzetből. Emelett nekünk volt vagy négy-öt helyzetünk, két lehetőségnél pedig a partjelző felmutatta a zászlót, pedig a játékosunk nem volt leshelyzetben. Jól mozogtunk a labdával és jók voltak a váltásaink, egyáltalán nem éreztem, hogy komoly fenyegetést jelentenének ránk nézve."

 

"A negatív közvélemény, ami körülveszi a csapatot nyilvánvalóan kézzel fogható, de ezt már rengeteg alkalommal megtapasztaltam. Új játékosokat igazolunk, fiatalabb játékosok jönnek, talán ők nem láttak még ilyet. Mindenki csalódott, hogy ismét negatív véleménnyel vannak a Manchester United iránt. Jelenleg alulértékeltek minket és minden meccsen az emberek rólunk írogatnak. A félidőben, biztos vagyok benne, hogy az emberek így gondolkodtak, de a játékosok hittek a menedzserben és a stábban és nem adtuk fel."  

 

"Nehéz időkben is hajtanunk kell, minden csapat kerülhet ilyen hullámvölgybe egyszer egy idényben, talán kétszer" - folytatta. "De nálunk nyilvánvalóan más szinten vizsgálják a dolgokat és, ahogy mondtam, arról van szó, hogy mindezt kizárjuk, elfelejtsük, és magunkra koncentráljunk. A csapat szelleme hihetetlen volt szerda este és ez az az út, amit meg akarunk tartani, ez most a mérce, és ez az a mérce, amit meg kell követelnünk magunktól."

 

 

Szerda este a második félidőben mutatott játéknak köszönhetően az Old Trafford szurkolói már a klasszikus fordítást élhették át, miután Marcus Rashford találatával visszahozta a csapatot a mérkőzésbe. A stadion valószínűleg a vasárnapi kezdőrúgáskor is hangos lesz majd és Scott szerint a Vörös Ördögök szurkolói lehetnek majd ismét a kulcs.  

 

"A közönség nagyszerű volt szerdán. A félidőben nyilvánvalóan frusztráltak voltak, amit teljesen meg is értek, ez is része volt a mérkőzésnek. 2-0-ás vereségre nem mondhatod azt, hogy jó, de nem is voltunk rosszak és ez a különbség" - mondta. "A szurkolók visszatértek a második félidőre és mintha nem is látták volna az első játékrészt, csodás volt a hagnulat."

 

"Természetesen tudtuk milyen meccs vár ránk és azt is láttuk milyen a sorsolásunk, a menedzser pedig azt ismételgette nekünk, hogy ebben az időszakban jó Manchester United játékosnak lenni. Azok a srácok vagyunk, akiket az emberek le akarnak nyomni és mi vagyunk azok, akik megmutathatják nekik, tévednek. Ez a mentalitás és a kulcs fontosságú üzenet, amit kaptunk. Mindenki azt mond, amit akar, de mi megyünk tovább és megmutatjuk készen állunk a Manchester Unitedért játszani és ami a legfontosabb, sikeresek akarunk itt lenni."

 

"Akármi történjék, mindig futni akarsz tovább" - folytatta Scott. "Nyilvánvaló, hogy néhány rossz eredmény után, ez fontosabb, mint valaha. Mi mindig megtaláljuk az utat, a megfelelő mentalitást és motivációt, hogy beinduljunk és ez most is meg fog történni. Élned kell a lehetőséggel a nagy pillanatokban. Harry Maguire sokszor mondta ezt nekünk az öltözőben, nagy pillanatok nyerik meg a nagy meccseket és ebben tökéletesen igaza van."

 

"Nyilvánvalóan ismét egy nehéz teszt következik a Liverpool ellen, ezt nagyon is tudjuk. Nem kell túl sok mindent mondani róluk, azon kívül, hogy nyernünk kell ellenük." 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League, 9. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!