Taktikai mágnestábla: Manchester United - Liverpool 0-5

Elképesztően nagy pofonba szaladt bele kedvenc csapatunk a Premier League-ben. Ami még fájóbb lehet, hogy az Old Traffordon történt a tragédia.


Nehéz a mérkőzés után billentyűzetet fogni. Nem is eresztem bő lére, hiszen mindenki tudja, mindenki látta. Néhány sarokpontot említsünk meg, aztán pedig meséljenek a képek. 

 

Az egész sztori már a presszingnél megakadt. Ilyenkor sosem tudjuk, melyik játékostól mit kért az edző, de látványos volt, hogy Ronaldo gyakorlatilag semmi nyomást nem tudott helyezni a Liverpool kettő belső védőjére a mérkőzés nagy részén.

 

 

Régebben Ole a rangadókon visszahúzta a csapatát, most pedig anélkül, hogy megkomponált letámadása lett volna a Unitednek, előre küldte őket. Amivel nincs is gond, hiszen bátrabb Unitedet várok én is. A gond ott kezdődik és mindig a részletekben lakozik, hogy a letámadás teljesen csődöt mondott. Nézzük csak meg az első gólt. 

 

A Liverpool teljesen kijátssza a United letámadását, majd pedig szó szerint lépésről-lépésre húzta ki a hazai csapat játékosait a pozíciójából. Sakk - matt! Ilyen szinten nagyon ritkán lát ilyet az ember.

 

 

Azt gondolom, az a tény is mindent elárul, hogy egy olyan csapat ellen is sikerült elveszíteni a középpályás matekot, akik szintén három embert alkalmaznak ott. Egyszerűen hihetetlen, mennyire nem bír a stáb egy normális meccset összerakni.

 

 

Ráadásul, amikor az ember már azt hitte volna, hogy Solskjaerék azzal a lépéssel, hogy Brunot nem engedik ki presszingelni, megoldják majd a Liverpool rejtélyt, érkezett Kloppéktól a hamis kilences mágia. Ami aztán végleg megbolondította az erőviszonyokat és Fredet a középpályán.

 

 

Első gól előtti presszing pillanat. Ezt csak azért emelem ki, hogy lássuk a teljes képet. A vonal mellett sem sikerült megoldani a dolgokat. Greenwood ha kilépett, akkor AWB-nek kellett feljebb csúsznia. Tekerj csak vissza, ugye mennyire látszik, hogy AWB ,,tűzoltásából" a jobb oldalon indul a Liverpool akciója?!

 

 

Egyébként a második gól előtt is, így csúszott el a csapat védekezése. Gyakorlatilag az egyik oldalra elhúzta a Pool a Unitedet.

 

 

Összefoglalva a látottakat:

 

A véleményem az, hogy itt nem feltétlenül a felállásban kell keresni a hibát. 4-2-3-1 találkozott egy 4-3-3 felállással. Matematikailag a pálya szinte minden területén egálba kellett volna lenni a csapatnak. Ami a legfontosabb, az a tartalom amivel a felállásokat megtöltik. Elképzelhető, hogy egy 5 védős rendszerrel jobban letudta volna a United fedni a pálya teljes szélességét, plusz meglepetést is okozhatott volna Solskjaer. Azonban Klopp is ezer éve a 4-3-3-t játszatja, mégis működik neki. Ez a mérkőzés szerintem megmutatta, milyen az, amikor egy modern kezdeményező elképzeléseket felvonultató csapat találkozik, az egyénekre bazírozó csapattal. Sajnos Solskjaer most bizonyította be igazán, hogy neki a reagáló stílus a megfelelő, mint edző. Mert most is hiába akart letámadni, egészen egyszerűen olyan volt, mint aki nem ért hozzá. Az pedig egy teljesen másik kérdés már, hogy egy Manchester United szintű klubnál elegendő-e, hogy az edzője csak reagálni tud és kezdeményezni nem. Véleményem szerint nem elég.

Nem a 0-5 miatt vagyok igazán csalódott, sokkal inkább a mutatott játék okán. Fényévekre volt egymástól a két csapat. Most már hetek óta szenved a United és nem csak eredményekben, hanem mutatott játékban is. Sokszor megoldja a játékos minőség, lásd Villarreal és Atalanta. Azonban a Premier League-ben, ahol a középcsapatok is veretesek, már nem megy. 

Öt meccses forma alapján 17. a United!

 

 

És a folytatás sem ígér sokkal jobb dolgokat. Attól félek, hogy ezek nem azok a mérkőzések, ahol könnyű lesz feltámadni. 

 

 

 

Nem a véletlen műve szerintem Pogba kiállítása sem. Nem fogom megvédeni, de látszik mennyire frusztráltak a játékosok. Elég csak Ronaldo első félidei ámokfutására gondolni. Ilyen szinten ezek a mérkőzések már arcpirítóan rosszak. Nagyon nehéz lehet ezt belülről átélni. Nem akarom elhinni, hogy ez a keret ennyire hivatott csupán. Szerintem a rendszerben szenvedő sztárokat látunk, akiktől az egyéni kvalitásaik miatt várják a csodát a stábtagok.

 

,,Minden egyes posztra válaszd ki a legjobb játékost, és végül nem egy erős tizenegyed lesz, hanem tizenegy erős egyéned." /Johan Cruyff/

 

Ha valaki úgy gondolja, hogy nem volt megérdemelt a Liverpool ilyen arányú győzelme, akkor nézzük meg a tudományos oldalát is a dolgoknak.

 

 

 

Meséljenek a képek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

200 milliós védelemtől nem túl jó, hogy liga utolsó szinte minden mutatóban.

 

99' óta szurkolok a Unitednek, de ilyet még nem láttam, hogy ennyien hazamenjenek a második félidő közepén. Olyan mintha a mérkőzésre érkeznének a szurkolók.

 

 

 

 

 

 

 

Mit gondoltok? Látszik az alagút végén a fény, vagy marad a sötétség?

 

források:

https://www.youtube.com/watch?v=enPPcEIkvMs

https://www.facebook.com/premierleague/photos/a.408877845803303/5220535881304118/

https://www.instagram.com/p/CVbI04XAPsm/

https://www.facebook.com/nsonline/photos/a.444151296940/10159793013016941/

https://www.facebook.com/photo/?fbid=343974637530034&set=a.188926256368207

https://www.instagram.com/p/CVa9VbMIVKY/


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!