Solskjaer reakciója a Liverpool elleni vereségre

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer megosztotta érzéseit a Liverpooltól elszenvedett súlyos, 5-0-s hazai vereséget követően.


Egy sötét nap

"Nem könnyű bármit mondani azon kívül, hogy ez a legsötétebb nap, mióta ezeket a játékosokat irányítom és hogy mi se egyénileg, se csapatként nem voltunk elég jók. Egy olyan csapatnak, mint a Liverpool, nem lehet ilyen helyzeteket engedélyezni, mi pedig sajnos ezt megtettük. Az egész teljesítményünk nem volt megfelelő, ez biztos. Voltak ziccereink, nekik is voltak helyzeteik, de ők könyörtelenebbek voltak. Nem éltünk a lehetőségeinkkel a meccs korai szakaszában, a harmadik gól pedig végleg eldöntötte a mérkőzést."

 

Gyenge kezdés

"Úgy éreztem, hogy a meccs korai szakaszában gyengén kezdtünk és talán nem voltunk eléggé magabiztosak. Nem bíztunk magunkban. Eladtuk a labdákat, az első három-négy percben csak kirúgdostuk őket. Aztán volt egy hatalmas ziccerünk egy jó támadás után, amikor szemtől szembe kerültünk a kapusukkal. Nem éltünk vele, míg ők az első és a második helyzetükből betaláltak és 2-0-ról kellett volna visszakapaszkodnunk. Mindent meg kellett tennünk ezért, nem adhattuk fel és ülhettünk rá a 2-0-s eredményre. Voltak nekünk is helyzeteink és nekik is. Ők élni tudtak velük, mi pedig nem."

 

Taktikai hozzáállás

"Az edzői stáb nagyon-nagyon jó. Briliáns. Én választottam ki, hogy milyen hozzáállással vágunk neki a mérkőzésnek, ma pedig nem tudtunk eléggé könyörtelenek lenni az előrejátékban. Mindkét csapatnak voltak területei és ha a jó játékosoknak területek állnak rendelkezésre, akkor gólt szereznek. Az egy jó kérdés [miért nem játszottunk kontrára]. Mondhatnék bármit, de hazai pályán játszottunk a Liverpool ellen. Az elmúlt két és fél évben is mindig ugyanilyen volt a hozzáállásunk amikor hozzánk látogattak, azaz magasan letámadtunk, ma pedig korán élni tudtak a helyzeteikkel. Korábban ez nem sikerült nekik. Szerintem a Manchester Unitednek mindig próbálkoznia kell hazai pályán, mennie kell előre és irányítása alá kell vonni az esemányeket, mint ahogy mondtam is korábban."

 

 

Mikortól vált kármentéssé a meccs?

"4-0. A negyedik góljuk jelentette ezt. Úgy félidőre vonulni, hogy negyedóránként több, mint egy gólt szereztek és bár tudom, hogy a fiúk képesek taplra állni, de a negyedik, az első félidő hosszabbításában bekapott gól jelentette a végét. Azt gondoltam, hogy a félidőben rendezhetjük a sorainkat, de a negyedik gól valószínűleg a végét jelentette."

 

Nehéz elfogadni

"Mint tudják, ha visszatekintünk az előző szezonra, akkor szintén volt egy nagy vereségünk a Spurs elleni 6-1-el, de ez rosszabb. Manchesteri érzelmű emberként az ellenfél kiléte természetesen csak még rosszabbá teszi számomra. Nem tudok mást mondani, mint hogy a lehető leggyorsabban túl kell lennünk ezen és tovább kell lépnünk. Természetesen nem vagyunk robotok. Le vagyok sújtva és ennyire még nem voltam padlón, mióta ennél a fantasztikus futball klubnál dolgozom. Voltak korábban is sötét napjaink itt és mindig fel tudtunk állni belőlük. Én is mindig talpra fogok állni, nem számít mi a helyzet most. Mit lehet tenni ezzel? Így kell tekintenem erre."

 

Lojális szurkolótábor

"Lenyűgözőek. A csapat ellen fordulhattak volna, de nem tették, soha nem szoktak. Természetesen idegesek és csalódottak voltak, de egészen a végéig támogatták a fiúkat, amely fantasztikus. Ezért köszönetet kell mondanunk nekik. Az emberi természethez hozzátartozik, hogy ha mérges vagy, akkor talán nem úgy reagálsz, ahogy máskor, de ők végig támogatták a játékosokat. Ahogyan teszik mindig is."

 

Hogyan tovább?

"Túl messzire jutottam. Csapatként túl messzire jutottunk már együtt. Túl közel vagyunk a célunkhoz, hogy most feladjuk. Nehéz lesz mindenkit újra összeszedni. Én megértem az emberi természetet, a játékosok pedig mélyen vannak. Én mindenkinek a szemébe fogok nézni. Tudom, hogy sok erős karakterünk van. Azt is tudom, hogy padlón vagyunk és ennél rosszabbul nem érezhetnénk magunkat, úgyhogy majd meglátjuk mire megyünk. Az egyetlen dolog, amit tudunk, hogy holnap úgy kell hozzáállnunk az élethez, hogy reggel felkelünk és előre tekintünk, illetve természetesen értékeljük a történteket. Én minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy túltegyük magunkat ezen a nehéz időszakon."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!