Beharangozó: Tottenham - Manchester United

Következik a Premier League 10. fordulója, melyben a Tottenham vár Londonban Ole Gunnar Solskjaer csapatára.


Több szempontból is izgalmas és érdekes időszakot él meg a Manchester United, hiszen amellett, hogy a novemberi nemzetközi szünetig fontos lenne, hogy a csapat visszataláljon a győzelmeket eredményező útra, a menedzser alatt elég rendesen megingott kispad is csak egy apró renoválást kapott, ami a hírek szerint épp annyira elegendő, hogy a válogatott szünetig kitartson Solskjaer alatt.

 

A norvég menedzsert a legtöbben már nem szívesen látták volna a kispadon a Spurs elleni találkozón, de a több helyen is megjelent hírek szerint a következő 3 találkozóra még kap egy utolsó utáni esélyt arra, hogy gatyába rázza csapatát és bizonyítsa rátermettségét. Amennyiben ez nem sikerül neki, úgy nagy valószínűséggel távozni kényszerül majd, bár a nadrágunkat még nem mernénk rátenni, hogy így lesz. Utódként több név is felröppent, ezek közül pedig a legesélyesebb Conte és Zidane lehetnek, de szóba került Marcelo Bielsa (Leeds), Erik ten Hag (Ajax) és Brendan Rodgers (Leicester) neve is. Utóbbi a liverpooli múltja miatt érdekes választás lenne és kicsi az esély arra, hogy a Leeds, az Ajax, vagy a Leicester elengedné szezon közben menedzserét egy másik klubhoz.

 

A két csapat között csupán egy pont a különbség a tabellán, Nuno csapata a 6. 15 ponttal, míg a United a 7. 14 egységgel, legutóbbi bajnokiját pedig mindkét gárda elveszítette. A Spurst pont az a West Ham győzte le legutóbb, akiket pontszámban beérhetnek a Vörös Ördögök a tabellán, azonban a Pool elleni 5-0 miatt a manchesteriek gólaránya meglehetősen pocsékká vált, hiszen így 16 góljuk mellett 15-öt kaptak, tehát mindössze +1-es a gólkülönbségük, ami az élbolyban pontegyenlőség esetén édeskevés lesz.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Spurs: Sessegnon (ütés)

 

United: Pogba (eltiltás)

 

 

Érdekességek:

 

A Tottenham több Premier League mérkőzést veszített a Manchester United ellen, mint bármely más csapat ellen a sorozatban. A Vörös Ördögök ellen 36 alkalommal maradtak alul.

 

A United 6 nyeretlen idegenbeli bajnokit követően (3 döntetlen, 3 vereség) a legutóbbi 3 londoni fellépéséből kettőt megnyert 1 döntetlen mellett.

 

A Tottenham - Manchester United párosítás legutóbbi 6 PL meccse közül csak egyet tudott a hazai csapat megnyerni, ez pedig 2019 decemberében a United volt, ahol 2-1-re nyertek a Vörös Ördögök az Old Traffordon.

 

Solskjaer csapata legutóbbi 4 bajnokijából 3-at elveszített (1 döntetlen), ezt egyenlő azzal, amennyit az ezt megelőző 37 Premier League meccsükből veszítettek (23 győzelem és 11 döntetlen). A Vörös Ördögök legutóbb zsinórban 3 bajnokit Louis van Gaal irányításával veszítettek el 2015 decemberében.

 

A United 29 mérkőzéses idegenbeli veretlenségi sorozata a legutóbbi vendégszereplés alkalmával szakadt meg a Leicester City ellen. Az idegenbeli veretlenségi szériát megelőző két idegenbeli bajnokiját azonban zsinórban elbukta a manchesteri alakulat a Pool és az Arsenal ellen 2020 januárjában.

 

Nuno Espirito Santo első 9 Premier League mérkőzéséből 4-et elveszített a Spurs menedzsereként, ami mellett 5 győzelme van még a csapattal az angol élvonalban. Az egyetlen Tottenham menedzser, aki az első 10 mérkőzéséből 4-nél többet veszített a csapattal Christian Gross volt az 1997/98-as idényben. Gross 5 találkozón is legyőzőre talált az első 10 bajnokiján.

 

A Manchester United idén októberben eddig 10 gólt kapott bajnoki találkozókon, ami a legrosszabb mutató a sorozatban szereplő csapatok között. Két naptári hónap van csak, amikor 10-nél több gólt kaptak, ezek pedig 1996 októberében és 2020 decemberében történtek, akkor 11 találatot jegyeztek az ellenfelek a Vörös Ördögök ellen. A mostani 10 gólból 9-et két mérkőzés alatt sikerült ráadásul összeszedni (Leicester ellen 4-et, a Pool ellen pedig 5-öt). Olyan pedig, hogy egymás után 3 bajnokin is 4, vagy annál több gólt kapjon a csapat legutóbb 1961 decemberében fordult elő.

 

Heung-Min Son, a Spurs támadója legutóbbi 2 United elleni bajnokiján 4 találatban vállalt szerepet, melyekből 3-at ő maga szerzett és 1 gólpasszt is jegyez. A Vörös Ördögök elleni első 8 bajnokiján viszont egy találathoz sem fűződik a neve.

 

Mason Greenwood legutóbbi 7 idegnbeli bajnokiján 5 gólt szerzett, összesen pedig vendégségben 9 találatnál jár 20 évesen és 29 naposan. Amennyiben most Londonban betalál úgy ő lehet a legfiatalabb játékos Wayne Rooney óta, aki idegenben 10 gólt szerez a Premier League-ben. Wazza 19 évesen és 21 naposan érte el ezt a mérföldkövet, 10. idegenbeli találatát pedig a Newcastle ellen szerezte 2004 novemberében.

 

Cristiano Ronaldo az idei szezon első két bajnokiján 3 gólt szerzett, viszont legutóbbi 4 bajnokiján egyet sem tudott elérni, ami 2017 novembere óta a legrosszabb sorozata a portugál klasszisnak. Akkor a Real Madrid színeiben volt zsinórban 4 bajnokin is eredménytelen. 

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 195 mérkőzés - 91 United győzelem, 50 döntetlen, 53 Spurs siker - gólarány 307/255 a United javára

 

Premier League: 58 mérkőzés - 36 United győzelem, 12 döntetlen, 10 Spurs siker - gólarány 98/57 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Spurs: V, V, GY, GY, V

 

United: GY, V, D, V, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Spurs - United: 1-3 (2021.04.11.)

Spurs - United: 1-1 (2020.06.19.)

Spurs - United: 0-1 (2019.01.13.)

Spurs - United: 2-0 (2018.01.31.)

Spurs - United: 2-1 (2017.05.14.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Spurs: Son 4 gól, Dele Alli 1 gól, Kane 1 gól, Hojbjerg 1 gól, Ndombele 1 gól

 

United: Fernandes 4 gól, Greenwood 4 gól, Ronaldo 3 gól, Lingard 2 gól, Martial 1 gól, Rashford 1 gól, Fred 1 gól

 

 

Premier League, 10. forduló

Tottenham Hotspur - Manchester United

Tottenham Hotspur Stadion, 2021.10.30. 18:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Stuart Attwell

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Spurs: Lloris - Royal - Romero - Dier - Raguilon - Skipp - Hojbjerg - Moura - Ndombele - Son - Kane

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Maguire - Shaw - van de Beek - Matic - Sancho - Fernandes - Rashford - Cavani

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!