Derby County U18 - Manchester United U18 2-2

A Manchester United fiatalja a Kosoknál vendégeskedtek és két gólos hátrányból sikerült pontot menteniük a fordulatos, gólzáporos mérkőzésen. ahol a végén még egy piros lap is előkerült.


A vendégeknek fontos lett volna a mérkőzés megnyerése, ugyanis igen csak kapaszkodnia kell a jó helyezésért a csapatnak. Hátránya a listavezető Blackburn ellen a meccs előtt nyolc pont volt, igaz egy mérkőzéssel kevesebbett játszott a United.

 

A Derby az utolsó előtti helyen szerénykedik a tabellán, mégis már a 10. percben megszerezték a vezetést egy igen érdekes gólt követően. A jobb szélsőt akarták a fehér mezesek megjátszani, de Garnacho megakasztotta az átívelést, azonban sajnos a labda lekezelését követően elveszítette az egyensúlyát, így az ellenfélhez került a játékszer, sarokkal visszatették Fapetu elé, aki el is lőtte a labdát a tizenhatos előteréből, azonban az megpattant egy védő lábán, ami így elsőre úgy nézett ki, hogy kipattog a kapu mellett. A védők nem tudtak tisztázni, a kapus nézte a csorgó labdát, mire berobbant Dixon, aki közelről a kapuba bombázta a játékszert. 1-0

 

Gyorsan próbált válaszolni a United, Murray vezette fel bal szélen a labdát, beadta középre, ahol Garnacho felpördítette, majd egy szépségdíjas mozdulattal rá is fordult a kapura, de csak az oldalhálót tudta megzörgetni. 

 

Labdaszerzést követően indult a United következő akciója, középpályáról indított labdát Garnacho vette kezelésbe, aki meg sem állt vele a büntetőterület csücskéig, majd befelé cselezgetett, forgolódott néhányat, majd végül a Derby szabálytalanul elválasztotta őt a labdától. A szabadrúgást ő maga végezte el, azonban bár nem sokkal, de a kapu fölé lőtt. 

 

Ismét a United volt főszerepben, bal szélen Garnacho kapott passzt Mathertől, a tizenhatos csücskénél befelé cselezett, majd elvállalta a lövést, ami a bal sarok irányába zúgott, de a kapus odaért és védeni tudott. A spanyol játékos aktív és veszélyes volt a mérkőzésen és meglepő módon sokszor volt szabad terület előtte. Hiába rohamozott nagy elánnal a United, a félidő 1-0 maradt. 

 

Azonban a fordulás után sem indult valami jól a Vörös Ördögök számára a találkozó. Vitek rosszul játszotta meg védőjét, amire a Fapetu lecsapott, tőle Dixonhoz került a labda, aki egy az egyben fordulhatott a kapusra, a hálóőr hibáját nem tudta javítani, a támadó ellőtte mellette a labdát.  2-0. 

 

A United nem adta fel, irányította a mérkőzést, folyamatosan rohamozott, nem sokkal azután, hogy Garnacho sárgalapot kapott egy szabálytalankodást követően, vele szemben szabálytalankodtak a büntetőterület előtt, aminek köszönhetően jó helyről járt szabadrúgás. Ismét ő vállalta el, s ez már jobban sikerült az előzőnél, de a kapus szépen hárított, érezte az irányt és fel tudott nyúlni a felső sarok felé tartó labdáért. 

 

Folytatódott a Vörös Ördögök rohama, várható volt, hogy nem fog sokáig kitartani a Kosok védelme. Garnacho indította Norkettet, aki átvette a labdát, azonban, ahogy kapura fordult volna, megakasztották a védők, egyértelmű szabálytalanság, jár a büntető, amit ő maga végzett el. A kapus jól érezte az irányt, azonban Norkett jól helyezett. 2-1

 

 

Garnacho szerzett labdát saját területükön, majd hatalmas sprintet levágva máris az ellenfél térfelén találta magát, egy remek testcselt bemutatva, tanárian indította Ennist, aki nem hibázott, kilőtte a jobb alsó sarkot, a kijövő kapus tehetetlen volt. Az érdem ismét Garnachoé, aki nagyon jól játszott az egész mérkőzésen. (Megjegyzés.: Már várom, mikor kap lehetőséget a felnőttek között, meccsek óta nagyon jól szerepel.) 2-2

 

A mérkőzés végén, milyen meglepő, ismét Garnacho indult volna meg egy kontrával, azonban egy cselt követően lerántották, itt már a spanyol játékos nem tudta türtőztetni magát, a vele szemben szabálytalankodó Faputo felé emelte kezeit és lábát, neki pedig több se kellett, mint, hogy azonnal földhöz vágja magát fájdalmában. Kicsit rájátszott a Derby játékos, de a szándékot értékelni kell, második sárga lapját követően Garnacho idő előtt ment zuhanyozni. 

 

A Derby még a mérkőzés lefújása előtt veszélyeztetett, azonban a szélről beívelt labdára nem volt érkező, így maradt a 2-2-es végeredmény. A meccs embere egyértelműen Garnacho, piros lapja ellenére is. 

 

A United így az 5. helyen szerepel a tabellán, következő ellenfele a Nottingham U18 lesz november 16.-án szintén idegenben. 


Összefoglaló: 

Vitek R, Ogunneye, Benett, Fredicson, Murray, Oyedele (Nolan 76.), Forson (Kambwala 62.), Mather, Ennis, Garnacho, Norkett. 

Fel nem használt cserék: Berry A, Henburry E., Moorhause J.

Gólok: Norkett 77. büntetőből, Ennis 88. perc ill.: Dixon 10, 51

Piroslap: Garnacho 90. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!