Beharangozó: Manchester United - Manchester City

Városi rangadóra kerül sor a Premier League 11. fordulójában, melyen a Manchester United fogadja a Manchester City csapatát.


Ismét nemzetközi szünetre vonul a klubfutball, azonban előtte hétvégén még megrendezik a Premier League 11. fordulóját, melyben Pep Guardiola csapata látogat az Álmok Színházába. A spanyol mester csapata jelenleg 3. helyen áll a bajnokságban 20 ponttal, míg Solskjaer fiai a Tottenham elleni győzelemmel feljöttek az 5. pozícióba 17 ponttal és egy győzelemmel be is érhetik a városi riválist.

 

Hét közben mindkét együttes érdekelt volt a Bajnokok Ligájába, ám a norvég menedzser csapata kedden este játszott, míg a City szerda este, így Ole fiai egy nappal többet pihenhettek a szombati mérkőzésre. Eredményességet tekintve a zajos szomszédok nyerni tudtak a Brugge ellen, míg a United egy hajrában szerzett találattal döntetlent játszott az Atalanta vendégeként. A bajnokság legutóbbi fordulójában azonban - mondhatjuk mindkét csapat esetében, hogy meglepetésre - a United simán 3-0-ra legyőzte idegenben a Tottenhamet, a City viszont hazai pályán 2-0-ra kikapott a Crystal Palace csapatától.

 

A két menedzser eddigi összecsapásaiból Ole jött ki jobban, hiszen ő az egyetlen olyan menedzser, aki jelen pillanatban több alkalommal győzte le spanyol kollégáját, mint fordítva. Számszerűsítve ez annyit takar, hogy az egymás ellen megvívott mérkőzésekből a norvég 4-et megnyert, míg Pep csupán 3-at és nagy lenne a boldogság Manchester Vörösebbik felén, ha nem most szombaton egyenlítené ki a győzelmi arányt Guardiola.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Varane (combsérülés), Pogba (eltiltás)

 

City: Torres (lábsérülés), Laporte (eltiltás), Mendy (eltiltás)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 4 bajnokiján veretlen a City ellen, ami 3 győzelemből és 1 döntetlenből áll, ami a leghosszabb sorozat a 2008-2011-es szezonok során lejátszott 6 mérkőzés óta. 

 

A City 7 mérkőzést tudott eddig megnyerni az Old Traffordon a Premier League-ben, ami a legtöbb minden csapatot figyelembe véve, egyedül a Liverpool rendelkezik még 7 PL győzelemmel a United ellen az Álmok Színházában.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 4 City elleni bajnokijából 3-at megnyert, ez pedig ugyan annyi, amennyit az ezt megelőző 16 meccsen volt képes megnyerni a United a városi riválissal szemben. Emellett legutóbbi 3 egymás elleni PL találkozójukon Ole csapata gólt sem kapott, ezt megelőzően viszont 18 mérkőzés alatt tudta a United kapott gól nélkül lehozni a City elleni bajnokijait.

 

A Manchester United a 2021-es évben 7 hazai bajnokiját is elveszítette, ami a legtöbb 2001 óta, amikor is szintén 7 Premier League találkozón kaptak ki. Ennél többet zsinórban csak 1989-ben buktak a Vörös Ördögök otthon, abban az esztendőben 8 alkalommal örülhettek az ellenfelek győzelemnek.

 

A United legutóbbi 13 hazai mérkőzésének mindegyikén kapott legalább 1 gólt. A csapat történetében mindössze kétszer fordult elő ennél hosszabb sorozat ebben a mutatóban. Az egyik 1958 áprilisa és 1959 márciusa között volt, akkor egymás után 21 meccsen is kaptak gólt, a másik pedig 1954 szeptembere és 1955 februárja között volt, akkor pedig 14 egymást követő találkozón.

 

Ebben az idényben Guardiola csapatával 10 alkalomból már 3-szor is előfordult, hogy nem tudtak gólt szerezni a bajnokságban, az előző, 2020/21-es idényben összesen volt nekik ennyi gól nélküli Premier League meccsük. A City azonban soha nem kapott gólt szombaton 13:30-as kezdésű meccseken (ez a zajos szomszédok esetében 23 meccset jelent), mióta ez az időpont rendszeressé vált a 2016/17-es idény óta.

 

A Manchester United az egyetlen csapat a bajnokságban, amely még nem szerzett gólt pontrúgásból, a City pedig egyike azon két gárdának (a Wolves a másik), akik még nem kaptak gól ilyen helyzetből a büntetőket leszámítva.

 

Ole Gunnar Solskjaer Guardiola ellen eddig 8 meccsből 4-et megnyert és ezzel az 50%-os győzelmi mutatóval ő a legeredményesebb menedzser azok közül, akik ellen Pep bármelyik csapatával is legalább 5 alkalommal megmérkőzött. 

 

Cristiano Ronaldo korábban 5 bajnokin szerepelt a City ellen és ezeken 3 gól lőtt. Az előző ittléte alatti utolsó gólja is a City ellen volt 2009 májusában. 

 

A Premier League történetében a két csapat eddig 48 alkalommal találkozott egymással, ezeken pedig összesen 8 piros lap villant. Cristiano Ronaldo az egyetlen United játékos, akit többször is kiállítottak városi rangadón. Egyik eset 2006 januárjában, a másik 2008 novemberében volt.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 185 mérkőzés - 77 United győzelem, 53 döntetlen, 55 City siker - gólarány 265/251 a United javára

 

Premier League: 48 mérkőzés - 24 United győzelem, 9 döntetlen, 15 City siker - gólarány 70/61 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: V, D, V, V, GY

 

City: GY, D, GY, GY, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - City 0-0 (2020.12.12.)

United - City 2-0 (2020.03.08.)

United - City 0-2 (2019.04.24.)

United - City 1-2 (2017.12.10.)

United - City 1-2 (2016.09.10.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Fernandes 4 gól, Ronaldo 4 gól, Greenwood 4 gól, Rashford 2 gól, Lingard 2 gól

 

City: Foden 3 gól, De Bruyne 2 gól, Jesus 2 gól, Gündogan 2 gól, Mahrez 2 gól, torres 2 gól, Silva 2 gól

 

 

Premier League, 11. forduló

Manchester United - Manchester City

Old Trafford, 2021.11.06. 13:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Michael Oliver

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Bailly - Lindelöf - Maguire - Wan-Bissaka - McTominay - Fred - Shaw - Fernandes - Ronaldo - Cavani

 

City: Ederson - Walker - Stones - Dias - Cancelo - De Bruyne - Rodri - Silva - Jesus - Foden - Grealish

 

 

ManUtdfanatics.hu tipp: 2-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League, 11. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!