Manchester United U23 - Leeds United U23 3-2

A végig kiélezett mérkőzést a Manchester United U23-as csapata nyerte köszönhetően Amad duplájának, amiből egyet a hajrában szerzett és azzal a góllal biztosította be a győzelmet.


A United fiataljai igen hamar helyzetbe kerültek, a középpályáról Svidersky adott gyönyörű labdát Amad felé, McCaron lemaradt róla, így az elefántcsontparti egy az egyben vezethette rá a kapusra a labdát és nem is hibázott, a bal alsóba küldte a játékszert. 1-0

 

Négy perccel később éledezni kezdett a Leeds, McGurk passzolt a tizenhatosra berobbanó Greenwood irányába, aki kapura fordult a labdával, s bár Kovar fogta a rövid sarkot, mégis eltalálta a kapufát, azonban a játékszer kifelé pattant. 

 

A 23. percben egy Leeds szögletet követően kavarodott ki a labda a jobb szélre, McGurk kapta meg éles szögben a tizenhatoson belül, befelé cselezett majd ellőtte a, ami megpattant Svidersky lábán és így hullott be a kapuba. 1-1

 

A United, amilyen gyorsan csak tudott megpróbált válaszolni a gólra. Hansen indította középről McNeilt, aki szélen a vonalig vezette a labdát, azt beadta éles szögből, amit a kapus csak kiütni tudott, nem merte megfogni a becsapós beadást, ami végül a védők felé pattant és tisztázni is tudtak. Wellens a labdát egyből visszatette, amit Hansen felpördített és ráollózott a kapura, ami azonban gyengén sikerült, így a kapus könnyűszerrel betudta gyűjteni a játékszert. 

 

Nem sokkal később ismét egy United akciót láthattunk. Elanga-t hagyták túlzottan egyedül, így szabadon vezethette be a tizenhatosra a labdát a bal szélen, olyannyira nem vették komolyan, hogy lövés kerekedett a dologból, azonban az elkerülte a kaput. Elégedetlenek is voltak a társak, ugyanis középen várták a beadást.

 

Ismételten Vörös Ördög offenzíva, Kovar indította hosszú kidobással Amadot, aki bemutatott egy könnyű cselt a középpályán, a tizenhatos előterében végül lepasszolta az üresen érkező McNeilnek, aki felpördítette a kiérkező kapus előtt a labdát, így az szépen behullott a kapuba. 2-1

 

Percekkel később tovább növelhette volna előnyét a csapat, ismét Amad volt a főszereplő. Egy védő szorításából tudott tanári passzt adni McNeil felé, aki nem lőtte el egyből, igazgatta a labdát, amire már odaért egy védő, a labda még odapattant Amad elé, de a lövése célt tévesztett, pedig ebben az akciókat több volt, de maradt az eredmény.

 

A Leeds még megpróbált egyenlíteni a félidő előtt, McCarrontól jött ismételten az indítás, miután egy hosszú sprintet levágott a tizenhatos előteréig, azonban Dean a kaput labdával csak a túloldali kapufát találta el, amiről ugyan középre pattant a labda, de United védő ért oda előbb és fel tudott szabadítani.

 

A második játékrész a Vörös Ördögök akcióval kezdődött. Amad tört előre a jobb szélen, a tizenhatosig vezette a labdát, majd elvállalta messziről a lövést, ami csúnyán mellé gurult, pedig társai jobb helyzetben várták a labdát. 

 

 

A 70. percig kellett aztán várni egy valamire való akcióra, ami a Leeds részéről gólt is ért végül. A csereként beállt Hughes húzott el a United védelmének jobb oldalán, beadta középre Deannek, aki próbált kapura fordulni, de inkább tovább sarkazta, ami egy manchesteri védőt talált el, azonban a kipattanó így lett jó Kenettnek, aki kilőtte a bal sarkot. 2-2

 

Növelhette is volna előnyét a Leeds United, miután Moore indította a jobb szélen Hughest, aki visszapasszolt középre Greenwoodnak, ő pedig meglepően könnyen tudta átvenni a labdát. A kínálkozó lehetőséggel élve a jobb felső felé tüzelt, de Kovar reflexei rendben voltak, ki tudta tolni a labdát szögletre, szép védés volt. 

 

A végére jött a spluszpoén, a 87. percben Hansen adott remek labdát Amadnak a jobb szélre, de a varázslat csak ezután jött. Levette a labdát a támadó, majd egyből tovább pöccintette a védő lába felett átemelve a labdát, visszahúzta, mikor az ellenfél előreiramodott, utolsó pillanatban megint előre tolta a játékszert, amivel már teljesen megzavarta emberét. Végül Amad tolt a labdán egyet és kilőtte a hosszú sarkot. Gyönyörű cselek, pontos befejezés. A hónap gólja számomra. 3-2

 

A mérkőzés eredménye már nem változott, a United maradt a 6. helyen, de igen szoros az első négy helyért folyó küzdelem, főleg, hogy az élbolyban lévő csapatok a West Ham U23 kivételével döntetlent értek el, vagy kikaptak. A Vörös Ördögök következő ellenfele a Derby U23 lesz november 29-én. 

 

Összefoglaló:

 

United: Kovar, Jurado, Wellens, Mengi, Bennett, Svidersky, Amad, Mainoo, McNeill (Garnacho 73), Hansen, Elanga. 

Nem használt cserék: Kambwala, Mee, Ennis.

Gólok: Amad 6, 87, McNeill 33 ill.: McGurk 23, Kenneh 70


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!