Carrick első megbízott menedzseri interjúja

Michael Carrick betekintést engedett abba, mennyire nehéz is számára átvenni Ole Gunnar Solskjaer helyét, de elmondása szerint ő már "harci üzemmódban" van a Manchester United ma esti, Villarreal elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzését megelőzően.


Elismerjük, ez egy nehéz időszak számodra, de mit gondolsz arról, hogy Ole távozott a klubtól?

"Igen, ez egy hullámvasútszerű 24, vagy ha belevesszük a mérkőzést is, akkor 48 óra volt. Vasárnap reggel először szomorúság lett úrrá rajtam - csalódástkeltő és frusztráló volt olyan valakit látni, akire természetesen odafigyeltem és igazán sokáig nagyon szoros munkakapcsolatban álltam. Szerintem mindketten és mindannyian tisztában vagyunk vele és tudjuk, hogy ez egy eredményközpontú iparág és ez határozza meg az utunkat. Mindazonáltal, amikor így történik meg, azt nehéz feldolgozni. Hatalmas köszönetet szeretnék mondani Ole-nak, mert rengeteg mindent tanultam tőle, hihetetlenül sokat. Ahogyan odafigyel magára, amennyire lojális mindenkihez, különösen a stábjához, a játékosaihoz és a klubhoz, egy igazán alázatos ember képet mutatja. Szerintem az élettől nem mindig azt kapjuk, amit érdemlünk, ez a helyzet pedig ennek a klasszikus példája, mert ő mindent a klub, a játékosok, a stáb és mindenkinek a védelmében tett. Mindenki láthatta, hogy milyen érzelmek és üzenetek kerültek felszínre a távozásával, ez pedig elárulja, hogy mit is jelentett ő másoknak. Konkrétan a stáb részéről beszélve, nem lehetünk eléggé hálásak neki a belénk vetett bizalmáért és a velünk való kapcsolatáért. Biztosan soha nem fogom elfelejteni mindazt, amit értem tett és amit tőle tanultam. Szerintem a legnagyobb dolog vele kapcsolatban az volt, ahogyan kezelte vasárnap a történteket. Felemelt fejjel beszélt a játékosokhoz, minden jót kívánt nekik és valószínűleg továbbra is ő lesz a legnagyobb szurkolójuk, hogy jól teljesítsenek, ami nem túl gyakori az ilyen helyzetekben. Szerintem ezt mindenki tiszteli benne, így a játékosok, a stáb és a szurkolók is a világ minden táján, klubként pedig mi is ezt szeretnénk erősíteni."

 

Érzelmesre sikerült az interjúnk Ole-val és különösen akkor öntötték el az érzelmek, amikor téged említett, amely jól mutatja a kapcsolatotok erősségét. Bár biztosak vagyunk benne, hogy sikerrel megállod a helyedet, de ez valószínűleg csak még nehezebbé teszi számodra a megbízott menedzseri pozíció betöltését?

"Igen, az első dolog, ami megfordult a fejemben, amikor fény derült számomra a dolgok alakulására, hogy beszéljek Eddel [Woodward], majd azonnal Ole-hoz mentem, akinek elmondtam, hogy nézd, nem volt könnyű ezt megfelelően átgondolni, de tovább kell lépni, ezért pedig el fogom vállalni ezt a megbízást és minden rendben lesz. Az első gondolatom az volt, hogy erről beszélnem kell Ole-vel, ő pedig ahogyan arra számítani lehetett, maximálisan támogatott, mint mindig. De ez nem volt olyan dolog, amelyet biztosra vettem, mert ez bizonyos szempontból nem tűnt teljesen korrektnek - hogy miközben én itt vagyok, addig ő már nem. De, mint korábban is említettem, a futball egy üzlet és egy klub így működik. Gyorsan tovább kell lépni az ilyen helyzeteken. Beszéltem Ole-val vasárnap este egyébként, de a két esemény között az új szerepkörömre kellett irányítanom a koncentrációmat és félre kellett tennem az érzelmeimet amennyire csak lehet. Persze ez nem volt könnyű, de egy bizonyos ponton annak kellett a szemem előtt lebegnie, hogy ez most a feladatom. Felelősséggel tartozom a klub és a játékosok iránt, mindent össze kell tartanom és fel kell készítenem a csapatot a keddi, nagy mérkőzésünkre. Még egyszer beszéltem Ole-val, ami nagyszerű volt és természetesen barátok vagyunk, amely soha nem fog megváltozni. Hamarosan majd újra kapcsolatba lépek vele, ha hazaértünk."

 

A pályán mindig felelősséget vállaltál, büszkén viselted a klub mezét minden egyes alkalommal, de mennyiben lesz más megbízott menedzserként a kispadon ülni egy Bajnokok Ligája mérkőzésen?

"Ez egy hatalmas kihívás, amely miatt nagyon izgatott is vagyok, hogy őszinte legyek. Már nagyon várom. Azon korai érzésem, hogy miért is én vagyok itt, már elmúlt és már harci üzemmódban várom a mérkőzést. Látva a fiúkat hétfőn reggel eltökélt vagyok, hogy mindent megtegyünk és pozitívak legyünk. Személy szerint nem igazán szeretek magamról beszélni, hogy őszinte legyek, minden a csapatról szól. A klub sokkal fontosabb, mint én vagyok, ez biztos, a pozíció, amiben jelenleg vagyok, pedig egy hatalmas kiváltság, megtiszteltetés és felelősség. Hálás vagyok, hogy lehetőséget kapok a bizonyításra, én pedig minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, mint azóta mindig, hogy beléptem a klub ajtaján."

 

 

Ha nyerni tudnánk, akkor meg lenne a továbbjutás, de egy döntetlen is erős pozíciót jelentene. Milyen hozzáállással vágunk neki a mérkőzésnek?

"Úgy, mint az összes többinek. Bármilyen is legyen az utóbbi idők formája, bármi is történjen a klub körül, minden egyes mérkőzésnek úgy vágunk neki, hogy győzni akarunk. Természetesen tisztában kell lenni az aktuális helyzettel és megfelelően kell menedzselni az adott mérkőzést. Az idegenbeli európai kupamérkőzések egy kicsit másmilyenek, mint a többi. Másként kell hozzájuk állni, mint egy Premier League összecsapáshoz. De természetesen a cél nem más, mint győzni. Hogy ezt miként sikerül elérni, az majd kiderül, de a cél egyértelműen a három pont megszerzése, ezért pedig mindent meg is fogunk tenni."

 

Játékosként hozzászoktál ahhoz, hogy az utolsó előtti csoportmérkőzésen, jó eredmény elérésének céljával kell pályára lépned, de ez a tapasztalatod segítségére lehet a játékosoknak?

"Igen, remélhetőleg tudok nekik segíteni és át tudom adni a tapasztalataimat, de a jelenlegi játékoskeret tagjai között is rengeteg tapasztalat áll rendelkezésre és mi mindannyian vállt-vállvetve fogjuk egymást segíteni a cél elérésében. Ha vannak mérkőzések, amelyeken mindenki a pályán akar lenni, akkor ezek azok. Legyen szó bármilyen körülményről, a Bajnokok Ligájában játszani ilyen tét mellett és ilyen szinten megmérettetni magadat az egyik legnagyobb létező dolog. Én maximálisan hiszek a játékosainkban, szerintem már megmutatták korábban, hogy mire képesek és újra így fognak tenni. Már nagyon várom a mérkőzést."

 

Az elmúlt hat-hét hónap során ez lesz a harmadik találkozás a Villarreallal. Miként értékeled a csapatukat és mit vársz tőlük?

"Ők egy nagyon jó csapat. Ezt pedig meg is mutatták azokon a meccseken, amikor ellenük játszottunk. Két nagyon kiegyenlített találkozó volt. Az Európa-liga döntőben nem volt meg bennünk a szükséges élesség. Szerintem a finálé nagy részében jól játszottunk, de hiányzott belőlünk az a fajta élesség, amely az igazi helyzetek kidolgozásához kell. Ők egy nagyon jól szervezett együttes, akik szép összjátékokkal remekül képesek megtartani a labdát. Taktikailag minden alaposan megtervezett náluk, nem könnyű ellenük játszani, amelyet akkor is bizonyítottak, amikor hazai pályán sikerült jó eredményt elérnünk ellenük. Kemény összecsapásra van kilátás, amely ugyanolyan nagy meccs lesz számukra, mint számunkra. A tét hatalmas, mi pedig ezt szeretjük. Szeretünk ilyen körülmények között megmérettetni és szeretnénk továbbra is a legnagyobb európai kupameccseken szerepelni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!