Beharangozó: Manchester United - Crystal Palace

Vasárnap újabb fővárosi csapat látogat az Old Traffordra.


Ahogy azt decemberben már megszokhattuk futószalagon jönnek egymás után a meccsek, így a csütörtöki, Arsenal elleni rangadót követően vasárnap ismét bajnokit játszik a United, az ellenfél pedig ismét egy londoni csapat, a Crystal Palace lesz.

 

A még Michael Carrick által irányított Vörös Ördögök mindhárom pontot megszerezték az Ágyúsok elleni bajnokin, a cél pedig a Palace ellen is ez lesz, a kispadon azonban már Ralf Rangnick foglal majd helyet és nem túlzás azt állítani, hogy emiatt méginkább várják már a szurkolók a találkozót. Emellett a visszavágás is fontos lehet a United számára, hiszen az előző idényben a Palace 3 ponttal távozott az Álmok Színházából. Kíváncsian várjuk mi is a szerkesztőségben, hogy a német mester mire lesz képes rövid- és hosszú távon is ezzel a kerettel.

 

A United szépen teljesített Carrick irányítása alatt és a legutóbbi 3 találkozón minden sorozatot figyelembe véve veretlenek maradtak a Vörös Ördögök, ráadásul ebből 2 meccset meg is nyertek, a Palace viszont legutóbbi 3 meccsén nyeretlen, ebből pedig 2 alkalommal vereséget is szenvedtek.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Cavani (ínsérülés), Pogba (combsérülés), Varane (izomsérülés), Shaw (fejsérülés), Wan-Bissaka (kézsérülés), Matic (combsérülés)

 

Palace: Andersen (combsérülés), Ferguson (Achilles-ín sérülés), McArthur (izomsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United az előző szezonban egyik találkozóját sem tudta megnyerni a Crystal Palace ellen. Manchesterben vereséget szenvedtek, míg Londonban döntetlenre futotta. Legutóbb 1925-1970 között volt olyan szériája a Vörös Ördögöknek a Palace ellen, amelyben zsinórban 4 találkozón sem tudták legyűrni a londoni csapatot.

 

A Crystal Palace legutóbbi két bajnokiját megnyerte az Old Traffordon a United ellen, ezt megelőzően 22 idegenbeli találkozó alatt tudtak ugyan ennyi győzelmet aratni az Álmok Színházában, ami mellett 3 döntetlen és 17 vereség volt a mérlegük.

 

A Sasok legutóbbi 4 United elleni találkozójukon összesen 7 pontot tudtak szerezni 2 győzelemnek, 1 döntetlennek és 1 vereségnek köszönhetően, míg ezelőtt ugyan ennyihez 23 találkozóra volt szükségük, a mérleg pedig 1 győzelem, 4 döntetlen és 18 vereség volt.

 

A Palace ebben a szezonban már legyőzte idegenben 2-0-ra a Manchester City-t. Fővárosi csapatként egy szezonon belül az élvonalban legutóbb az Arsenal tudta idegenben mindkét manchesteri alakulatot legyőzni még az 1990/91-es idényben.

 

A Manchester United minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 15 meccsének mindegyikén kapott gólt, ami a második legrosszabb ilyen sorozat a csapat történetében. Az első helyen az 1959 márciusában véget ért sorozat áll, mely alatt zsinórban 21 találkozón nem tudták a Vörös Ördögök megóvni kapujukat a góltól.

 

Legutóbbi két bajnokijukat elveszítették a Sasok, az ezt megelőző 11 bajnokiból pedig csupán 1-et buktak el 3 győzelem és 7 döntetlen mellett. Ez a két vereség csupán 1 gólos különbséget jelent, a korábbi 11 vereségükből 10 alkalommal legalább kettővel volt jobb az ellenfél.

 

A Palace ebben a szezonban 3 találatot is a 90. percben, vagy az után szerzett és ezek 5 pontot értek a csapatnak. A Brighton ellen 1-1, az Arsenal ellen 2-2 és legutóbb 0-1 a Leeds ellen.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 59 mérkőzés - 38 United győzelem, 12 döntetlen, 9 Palace siker - gólarány 108/53 a United javára

 

Premier League: 24 mérkőzés - 17 United győzelem, 5 döntetlen, 2 Palace siker - gólarány 44/13 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, V, V, D, GY

 

Palace: GY, GY, D, V, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Palace 1-3 (2020.09.19.)

United - Palace 1-2 (2019.08.24.)

United - Palace 0-0 (2018.11.24.)

United - Palace 4-0 (2017.09.30.)

United - Palace 2-0 (2017.05.21.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

United: Ronaldo 6 gól, Fernandes 5 gól, Greenwood 4 gól, Lingard 2 gól, Rashford 2 gól

 

Palace: Benteke 4 gól, Gallagher 4 gól, Zaha 4 gól, Édouard 3 gól, Guéhi 2 gól

 

 

Premier League, 15. forduló

Manchester United - Crystal Palace

Old Trafford, 2021.12.05. 15:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Craig Pawson

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Lindelöf - Maguire - Telles - McTominay - van de Beek - Fred - Fernandes - Ronaldo - Rashford

 

Palace: Guaita - Tomkins - Andersen - Guéhi - Mitchell - Gallagher - Milivojevic - Kouyaté - Ayew - Benteke - Zaha

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 felvételről fogja közvetíteni 17:15-től.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!