Blackburn Rovers U23 - Manchester United U23 0-4

A múltheti hazai Crystal Palace elleni 2-1-es vereségét követően a United fiataljai egy 4-0-ás idegenbeli sikerrel vígasztalták a stadionba kilátogató szurkolókat.


Garnacho duplázni tudott, míg Shoretire és McNiell is beköszöntek az izgalmas, gólgazdag vendégsikerrel végződő mérkőzésen, ami után továbbra is a tabella 7. helyét foglalják el. 

 

Már a mérkőzés 6. percben megszerezte a vezetést a United, miután a tizenhatos előteréből Shoretire passzolt szélre Bughail-Mellor felé, aki nem sokat állítgatta a labdát, beadta középre, ahol Garnacho várta azt. A kapu irányába fejelt labdát azonban a kapus nem tudta megfogni, mintha kicsúszott volna a kezéből, végül pedig csak a kapuból vehette ki magabiztos kézzel a játékszert. 0-1

 

Nem sokkal később Shoretire lógott meg a bal oldalon, szlalomozott két védő között, majd végül McNiell segített neki és Garnachohoz passzolt, aki kiadta jobb szélre, majd megismétlődött az előző gól előtti szituáció, Bughail-Mellor beadta középre a labdát, ám a labda most elszállt mindenki feje felett. 

 

A Blackburn is próbálkozott, miután Iqbal szórakozott el egy labdát a saját térfelükön. Butterworth adta be középre a tizenhatos sarkához Durrentnek, aki visszapasszolt, Butterworth meglódult a felező mentén, majd tökéletes labdát adott középre, de Nolan kihagyta a kihagyhatatlant, mellé lőtte a labdát a kapu torkából. 

 

A 32. percben Savage szerzett labdát a hazaiak térfelén, mivel volt előtte terület, meg is indult vele, aztán tökéletesen tálalt a középen meginduló Shoretire irányába, aki igazított rajta egyet, majd elbikázta a kapus mellett a labdát. 0-2

 

A második félidő eleje egy Blackburn helyzetet tartogatott. Miután a felnőtt csapatnak is kriptonitja a szöglet, úgy most a United fiataljai is komoly galibába keveredtek, mert a beadott labdát Shoretire csúsztatta meg valamiért a kapu irányába, ahol Carter várta, de szerencsére a kapu fölé csúsztatott. 

 

Nem sokkal később Iqbal iramodott meg, majd a bal szélen futó Garnacho felé passzolt, aki tartogatta kicsit a játékszert, míg Iqbal felfutott a kapu irányába, szépen kijátszották a védelmet, azonban Iqbal a kapusba lőtte a labdát. 

 

Támad a Blackburn! Butterworth akaratlanul sarkazta hátra a labdát, s miután hibáját ki akarta küszöbölni, már átvette a kontra irányítását Carter, indította is a jobb szélen felfutó Durrentet, aki előtt hatalmas lehetőség adódott, de az egy az egy elleni küzdelmet nem ő nyerte. Wellens is visszaért és blokkolni tudták a lövést. 

 

Iqbal mutatta magát ismét az ellenfél térfelén, Shoretire felé passzolt a tizenhatos előterébe, aki sarokkal adta vissza a labdát neki, így már csak a kapus volt az, aki megakadályozhatta a gólszerzésben és meg is tette. Most magabiztos volt a keze, bár a lövés is igen gyengére sikerült. 

 

Ismét a Blackburn támad. Madow kap remek indítást a jobb oldalon, nem sokat vacakol, be is adja középre, azonban Burns nem találta el a befelé csorgó labdát olyan jól, mint a helyzet után a gyepet az ökleivel. Marad a 0-2. 

 

 

Meg is bosszulta magát a sok kihagyott hazai helyzet, miután Garnacho szerzett labdát saját térfélen, rövid passzváltást követően visszatért hozzá a játékszer, a kapuig menetelt vele, állított rajta egyet és kilőtte a bal alsó sarkot. 0-3

 

10 perccel a meccs vége előtt Hadow kapott labdát a jobb oldalon, ahogy az szokott lenni, most sem gondolkodott sokat, beadta középre, azonban Butterworth fejese centikkel kerülte el a kaput. 

 

Ismét a hazaiak támadnak, egy gyenge beadást Mengi kezelt le rosszul, így eljutott a labda Butterworth felé, ő viszont ugyanúgy meglepődött, ahogy a védő és bár belebírt még rúgni a labdába, de a kapus hárította a veszélyt, az ismétlés pedig Burns irányából érkezett, aki szintén a meccsen egyébként brillírozó Kovarba lőtte a labdát. 

 

A mérkőzés végén még támad a United, Emeran kap labdát a jobb oldalon, beadja középre, ahol McNiell átveszi és egyből kapura fordul vele, de a hálóőr védeni tudta a lövést. Percekkel később azonban már nem hibázott, a középpályán kapott labdát, zavartalanul törhetett be a tizenhatosra, majd a lövése bár gyengére sikerült, az mégis becsorgott a jobb alsó sarokba. 0-4.

 

Maradt is az állás a mérkőzés a lefújást követően, a United 4-0-ás győzelemmel hangolhatott a Chelsea U23 elleni hazai rangadóra, amelyet december 17-én játszanak le este 20:00-kor. 

 

Összefoglaló:

United: Kovar - Wellens, Mengi, Hardley, Fernandez - Iqbal, Savage, Shoretire (Hoogerwerf 86) - Bughail-Mellor (Emeran 73), McNiell, Garnacho

Nem használt cserék: Mastny, McShane

Gólok: Garnacho 6, 77, Shoretire 32, McNiell 90+1

 

 

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!