Büszke este az Akadémia számára

A Manchester United Young Boys elleni keretében 11 játékos is a United Akadémiájának neveltje vol.


Az F csoport utolsó mérkőzésének már nem volt tétje a Vörös Ördögök számára, akik már a Villarreal elleni idegenbeli 2-0-s győzelemmel biztosították csoportelsőségüket, így Ralf Rangnick úgy döntött, hogy felforgatja csapatát, a kispadra pedig csupa saját nevelésű játékost ültetett.

 

A nyáron visszatért Tom Heaton mellett kapusként helyet foglalt Matej Kovar is, illetve a korábban már lehetőséghez jutott Mengi és Shoretire is. Mellettük pedig ott ült három bemutatkozásra váró játékos, Bjorn Hardley, Charlie Savage és Zidane Iqbal.

 

A kezdőben helyet kapott Dean Henderson, Mason Greenwood, Anthony Elanga és Jesse Lingard is a United saját nevelésű játékosai, így a meccsre nevezett 18 főből 11 a Vörös Ördögök Akadémiáján nevelkedett játékos volt.

 

 

Greenwood egy gyönyörű gólt is szerzett, amellyel vezetéshez juttatta csapatát, amely egyben Mason első gólja is volt ebben a BL szezonban. A második játékrészben Mengi és Shoretire is pályára léphetett és próbáltak segíteni a vezetés megszerzésében. A rutinos Tom Heaton is bemutatkozhatott tétmeccsen a felnőtt csapatban, mivel Rangnick edző a 68. percben úgy döntött, hogy őt is pályára küldi. 

 

Az utolsó percekben egy kettős cserével pedig a német mester pályára küldte Iqbalt és Savage-t, akik először ízlelhették meg, hogy milyen a teltházas Old Traffordon pályára lépni. Az ifjú Savage annak a Robbie Savage-nek a fia, aki maga is a United Akadémiáján nevelkedett, ám számára nem adatott meg a lehetőség, hogy tétmeccsen pályára léphessen a United felnőtt csapatában, de így is szemmel láthatóan rendkívül büszke volt fiára.

 

A mérkőzésen 9 akadémista lépett pályára a svájci bajnok ellen, ezek közül 6 még csak tinédzser és ez csupán az 5. ilyen alkalom volt a Bajnokok Ligájában és csupán a 2. alkalom, hogy egy angol csapatban ennyi tinédzser szerepelt a legrangosabb európai sorozatban. Összességében pedig elmondható, hogy büszke este volt a United és az Akadémia számára is.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!