Beharangozó: Norwich - Manchester United

Második bajnoki mérkőzésére készül Ralf Rangnick a Vörös Ördögökkel, az ellenfél pedig a sereghajtó Norwich City csapata lesz.


Lassan féltávhoz érkezik a Premier League aktuális szezonja, hiszen már a 16. forduló megrendezésére kerül sor a hétvége folyamán, melyben a United a tabella utolsó helyén álló Kanárikhoz látogat. A Norwich-nak 11 fordulót kellett várnia első idei győzelmére, melyet újabb követett, azóta viszont a legutóbbi 3 meccsükön ismét nyeretlenek maradtak. 

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 2 meccsüket megnyerték a bajnokságban és legutóbb 2012 novemberében kaptak ki idegenben a Norwich együttesétől. Ralf Rangnick ráadásul valószínűleg komolyan fogja venni a találkozót és a 3 pont megszerzését, mert a hétközi, tét nélküli Bajnokok Ligája találkozón kimenőt adott minden játékosnak, akik alap esetben a kezdőben szoktak szerepelni, a cél pedig csakis az lehet, hogy tartani kell a lépést az élbollyal, vagy az ott tanyázó csapatok esetleges betlije esetén zárkózni rájuk.

 

A United decemberi sorsolása még kedvezhet is a felzárkózást segítő terveknek, hiszen igazán nagy rangadó nem vár az angol rekordbajnokra és a hírek szerint hamarosan több játékos is visszatérhet a sérülésből, Rangnicknak pedig így csak a megfelelő rotálásra és taktikára kell odafigyelnie, ami ismerve a németet nem okozhat számára gondot.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Norwich: Rashica (ágyéksérülés), Zimmermann (bokasérülés), Normann (hasizom sérülés)

 

United: Pogba (combsérülés), Cavani (ínsérülés), Varane (izomsérülés), Martial (térdsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Norwich legutóbbi 10 United elleni Premier League találkozójából 8-at elveszített 2 győzelem mellett. A legutóbbi 3 bajnoki találkozójukon pedig zsinórban megverték őket a Vörös Ördögök. Ez már a 4. alkalom volt, hogy zsinórban 3 meccsen is a rekordbajnok nyerni tudott ellenük, de sosem veszítettek el még 4 egymást követő PL meccset a United ellen.

 

A legutóbbi 14 bajnoki közül, melyen a United volt a Norwich vendége egyik sem ért véget döntetlennel. A manchesteriek 9 alkalommal tudták nyerni, míg a Kanárik 5 alkalommal tudták otthon tartani a 3 pontot.

 

A Manchester United legutóbbi 4, újonnan feljutó csapat elleni meccsén nyeretlen maradt 3 döntetlen és 1 vereség mellett. Ebbe beletartozik a Watford elleni 4-1-es vereség. Zsinórban 5, újonnan feljutó csapat elleni bajnoki győzelem nélkül a United múltjában 1992 januárja és 1993 januárja között volt, akkor 7 meccs után tudtak győzni a Vörös Ördögök újoncok ellen.

 

A Kanárik legutóbb 4 hazai bajnokijából kettő is úgy ért véget, hogy nem született gól, ezt megelőzően 47 találkozó alatt volt 3 ilyenre példa. Az így általuk felmutatható kapott gól nélküli meccsek száma 2, ennyit pedig korábban 26 bajnoki alatt sikerült hozniuk.

 

A Norwich ebben a szezonban 9 bajnokin is gólképtelenek voltak, 8 szerzett góljuk pedig a liga történetének a legrosszabb mutatója 15 bajnokit követően. Korábban 17 olyan klub volt az élvonal történetében, amelyek 15 bajnokit követően hasonlóan rossz mutatóval rendelkezett és ezek közül csupán 3 csapat tudta elkerülni a kiesést a szezon végén. Ezek a Sheffield United 1990/91-ben, az Everton 2005/06-ban és a Crystal Palace 2017/18-ban.

 

Az angol élvonalban elért 29 meccses idegenbeli veretlenségi szériát követően a United utolsó 4 idegenbeli mérkőzéséből kettőt is elveszített és mindkét vereség alkalmával 4 gólt kaptak.

 

Marcus Rashford a Kanárik elleni két találkozóján 4 gólban is benne volt. Az angol támadó 3-at lőtt és 1-nél gólpasszt adott. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 37 percenként benne van egy gólban a Norwich ellen.

 

Ez lesz Ralf Rangnick első idegenbeli mérkőzése a United menedzsereként és elődei közül egyik sem veszítette el első idegenbeli mérkőzését a csapat élén (3 győzelem, 1 döntetlen). A legutolsó menedzser, aki az első idegenbeli bajnokiját elveszítette a Vörös Ördögökkel az Sir Alex Ferguson volt 1986 novemberében. A skót mester az Oxford Unitedtől kapott ki 2-0-ra.

 

Mason Greenwood 4 Premier League góljából 3-at idegenben szerzett ebben a szezonban és ezzel ő a United legeredményesebb góllövője, ha csak a vendégszerepléseket vesszük figyelembe.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 70 mérkőzés - 40 United győzelem, 13 döntetlen, 17 Norwich siker - gólarány 122/64 a United javára

 

Premier League: 18 mérkőzés - 14 United győzelem, 1 döntetlen, 3 Norwich siker - gólarány 35/11 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Norwich: GY, GY, D, D, V

 

United: V, V, D, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Norwich - United 1-3 (2019.10.27.)

Norwich - United 0-1 (2016.05.07.)

Norwich - United 0-1 (2013.12.28.)

Norwich - United 1-0 (2012.11.17.)

Norwich - United 1-2 (2012.02.26.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

Norwich: Pukki 5 gól

 

United: Ronaldo 6 gól, Fernandes 5 gól, Greenwood 4 gól

 

 

Premier League, 16. forduló

Norwich City - Manchester United

Carrow Road, 2021.12.11. 18:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Darren England

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Norwich: Krul - Hanley - Gibson - Kabak - Aarons - Gilmour - Giannoulis - McLean - Normann - Cantwell - Pukki

 

United: De Gea - Dalot - Lindelöf - Maguire - Telles - McTominay - Fred - Sancho - Fernandes - Ronaldo - Rashford

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-3

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!