Fred készen áll a szokatlan 2022-re

A Manchester United középpályása, Fred elfogadja, hogy a dolgok nagyon másként fognak alakulni jövőre ilyenkor, amikor Katarban világbajnokságot rendeznek majd.


A világverseny okán a Premier League 2022 novemberében szünetre vonul és csak december 26-án, a Boxing Day-en folytatódik majd, egy héttel a főváros, Dohatól északra fekvő Lusailban rendezett finálét követően.

 

Fred kulcsszereplő volt a világbajnoki részvételt már kivívó és a végső győzelemre is esélyesnek tartott brazil válogatott kvalifikációs szereplésében, de elismerte, hogy alkalmazkodniuk kell majd ahhoz az újdonsághoz, hogy egy klub szezon kellős közepén rendeznek majd egy válogatott tornát.

 

"Ez nagyon más lesz" - nyilatkozta Fred nemrég a United Review-nak.

 

"Korábban soha nem fordult elő ilyen, ugye? Ez lesz az első, év végén és télen rendezett világbajnokság Katarban. Ez változás a korábban megszokottakhoz képest, de szerintem ez is része a futballnak. Alkalmazkodnunk kell ehhez."

 

"Remélem, hogy ott lehetek majd a nemzeti csapattal. Szerintem eséllyel pályázunk a végső győzelemre, de még nagyon messze van. Továbbra is keményen kell dolgoznom és minden tőlem telhetőt meg kell tennem klub és válogatott szinten a csapatom sikeréért annak érdekében, hogy jó formában utazhassak Katarba."

 

 

Fred elismeri, néhány szurkoló biztosan csalódott lesz a Premier League leállítása miatt, annak vonzósága okán.

 

"Más lesz minden azáltal, hogy a Premier League szünetelni fog, mert már a válogatott szünet alatt is mindenki szomorú, hogy nem nézhet Premier League meccseket" - tette hozzá.

 

"Ez nem lesz máshogy a világbajnokság alatt se. De ahogy említettem, ez része a játéknak, meg kell birkóznunk ezzel. Tudom, hogy ez változást jelent, de meg kell találnunk a módját az alkalmazkodásnak."

 

"Aztán pedig azonnal visszatérünk és pályára lépünk a Boxing Day-en? Képzeljék el ezt. De ez nem fog problémát jelenteni. Mint ahogy mondtam, nagy kihagyást jelent majd, de nagyszerű lesz visszatérni. Abban reménykedem, hogy a következő szezonban trófeákért leszünk majd akkor harcban." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!