Beharangozó: Manchester United - Burnley

A 2021-es év utolsó mérkőzésére készülnek a Vörös Ördögök, melyet hazai pályán játszanak majd a kieső helyen tanyázó Burnley ellen.


Meglátszott a 16 nap kényszerszünet a United játékán a Newcastle elleni bajnokin, melyen rendkívül sok pontatlanság és ötlettelenség jellemezte a csapatot. Pozitív hozadéka volt a meccsnek Cavani és Sancho beállítása, akiknek köszönhetően kicsit felpörgött a vendégek támadójátéka, de sajnos ez is csak az egyenlítésre és pontmentésre volt elég.

 

Keseregni nincs idő a hétfői eredmény miatt, hiszen csütörtökön már az Old Traffordon kell pályára lépnie a srácoknak a jelenleg kieső helyen álló Burnley ellen, akiket legutóbb az Álmok Színházában 3-1-re legyőzött az akkor még Solskjaer által irányított United, viszont a két csapat legutóbbi 5 manchesteri bajnokiján ez az egyetlen veresége a Bordóknak 3 döntetlen és 1 győzelem mellett.

 

Rangnick kifejezetten elégedetlen volt csapata hétfő esti teljesítményével és ismerve a német mestert nem lenne meglepő, ha több változtatást is eszközölne a kezdő kijelölésekor a csütörtöki bajnokira és teheti ezt úgy, hogy nagyjából a teljes keret a rendelkezésére áll.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Pogba (combsérülés), Lindelöf (betegség), Martial (izomsérülés), Fernandes (eltiltás)

 

Burnley: Barnes (izomsérülés), Roberts (betegség),  Stephens (betegség)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 13 Burnley elleni Premier League mérkőzéséből csupán egyet veszített el, amikor 2020 januárjában 2-0-ra kikaptak a Bordóktól az Old Traffordon. Emellett 8 győzelem és 4 döntetlen szerepel a rekordbajnok neve mellett.

 

A Burnley a United ellen szerzett Premier League pontjainak 60%-át az Old Traffordon hozta össze, igaz nem túl acélos a mutatójuk ebben a tekintetben, hiszen összesen 10 pontot szereztek eddig a Vörös Ördögök ellen, amiből 6 Manchesterben született. A Premier League történetében csak a Cardiff (75%), a West Brom (67%) és a Crystal Palace (64%) szerezte a United elleni bajnoki pontjainak nagyobb hányadát az Álmok Színházában.

 

A Vörös Ördögök a legutóbbi 9 naptári évben veretlenek az utolsó bajnoki mérkőzésükön 6 győzelem és 3 döntetlen mellett. legutóbbi évzárójuk, ami vereséggel zárult az 2011 decemberében volt, amikor 3-2-re kikaptak a Blackburn csapatától az Old Traffordon.

 

A Burnley a legutóbbi 8 naptári évben csupán egyszer kapott ki az utolsó bajnokiján, ami mellett 4 győzelem és 3 döntetlen a mérlegük. Az az 1 vereség pedig pont a Manchester United ellen jött nekik össze 2019-ben, amikor a Turf Moor-on 0-2-re kikaptak a rekordbajnoktól.

 

A United legutóbbi 13 hazai bajnokiján csupán egyszer tudta lehozni a találkozót kapott gól nélkül úgy, hogy azt az egy mérkőzést leszámítva pedig 22 találatot értek el az Old Traffordra látogató ellenfelek. A kapott gól nélküli meccs a legutóbbi, Crystal Palace elleni hazai bajnokin sikerült, melyet 1-0-ra megnyert Rangnick csapata. 

 

A Burnley legutóbb idén májusban tudott idegenben bajnoki meccset nyerni a Fulham ellen 2-0-ra. Azóta 9 idegenbeli pl meccse volt a Bordóknak, melyből 4 döntetlennel zárult és 5 alkalommal vereséggel ért véget számukra. Utoljára 2016 augusztusa és 2017 áprilisa között futottak több meccset győzelem nélkül idegenben, ami akkor 17 bajnokit tett ki.

 

A Bordók legutóbbi 3 Premier League meccsükön gólképtelenek maradtak és ezeken a találkozókon mindössze 25 alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel, melyek közül csupán 3 találta el az ellenfelek kapuját. Legutóbb 2020 novemberében fordult velük elő, hogy zsinórban 4 bajnokin sem tudtak gólt szerezni.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 132 mérkőzés - 64 United győzelem, 23 döntetlen, 45 Burnley siker - gólarány 227/188 a United javára

 

Premier League: 14 mérkőzés - 8 United győzelem, 4 döntetlen, 2 Burnley siker - gólarány 21/9 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: D, GY, GY, GY, D

 

Burnley: D, D, D, V, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Burnley 3-1 (2021.04.18.)

United - Burnley 0-2 (2020.01.22.)

United - Burnley 2-2 (2019.01.29.)

United - Burnley 2-2 (2017.12.26.)

United - Burnley 0-0 (2016.10.29.)

 

 

A csapatok legeredményesebb gólszerzői a bajnokságban:

 

United: Ronaldo 7 gól, Fernandes 5 gól,  Greenwood 4 gól

 

Burnley: Cornet 5 gól, Wood 3 gól, Mee 2 gól

 

 

Premier League, 20. forduló

Manchester United - Burnley

Old Trafford, 2021.12.30. 21:15

 

 

A találkozó játékvezetője: Jonathan Moss

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Maguire - Shaw - McTominay - Fred - Sancho - van de Beek - Cavani - Ronaldo

 

Burnley: Pope - Taylor - Tarkowski - Mee - Lowton - McNeil - Brownhill - Westwood - Gudmundsson - Cornet - Wood

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!