Beharangozó: Manchester United - Wolverhampton

Hazai pályán kezdik meg a 2022-es esztendőt a Vörös Ördögök, méghozzá a Wolves csapata ellen.


A hétfő késő délutáni bajnokit már a 21. forduló keretén belül rendezik meg, a United pedig jelenleg a 7. helyen áll a tabellán, igaz 2 bajnokija elmaradt a rekordbajnoknak, így azok pótlását követően győzelmekkel sokkal előkelőbb helyre érhet majd Rangnick csapata.

 

A német menedzser fiai győzelemmel búcsúztatták az ó évet, míg a Farkasok egy gólnélküli döntetlennel, igaz ezt a Chelsea ellen érték el, így az ott megszerzett 1 pont számukra kifejezetten fontos pont lehet majd a későbbi végelszámoláskor. A United próbálja tartani a lépést az élbollyal és, bár még látni, hogy van hová fejlődni, Rangnick irányítása alatt a csapat még veretlen, 5 meccsből 2 döntetlennel és 3 győzelemmel.

 

Az angol rekordbajnok az előző idény során otthon és idegenben is legyőzte a Farkasokat, idén pedig már túlvannak egy bajnokin a Wolves otthonában és azt a találkozót is megnyerte a United. Bajnokin a Farkasok legutóbb 2019 áprilisában tudták legyőzni a Vörös Ördögöket, igaz azt a Moulineux Stadionban. A történethez hozzátartozik az is, hogy a Premier League-ben a Wolves még soha nem tudta legyőzni a Unitedet az Old Traffordon.

 

Az ideiglenesen kinevezett Rangnick számára jó hír, hogy Bailly, Pogba és Martial kivételével úgy néz ki, hogy a teljes keret a rendelkezésére áll, bár Lindelöf még kérdéses lehet betegség miatt, de korábbi nyilatkozatában a menedzser elmondta, hogy tervei szerint hamarosan visszatér a svéd védő. Ezzel szemben a vendégeknek akár 7 játékosa is hiányozhat, ami nem túl jó hír Lage számára.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Pogba (combsérülés), Martial (izomsérülés), Lindelöf (betegség), Bailly (válogatotthoz utazott)

 

Wolves: Ait Nouri (ágyéksérülés), Boly (védlisérülés), Hwang Hee-Chan (combsérülés), Jonny (térdsérülés), Mosquera (izomsérülés), Neto (térdsérülés), Silva (betegség)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 3 bajnokiját megnyerte a Wolves ellen, ennél hosszabb győzelmi szériája a rekordbajnoknak a Farkasok ellen 1964 és 1968 között volt, akkor ez zsinórban 5 győzelmet jelentett.

 

A Wolves legutóbb 1980 februárjában tudta legutóbb legyőzni a Unitedet az Old Traffordon (1-0), a legutóbbi 10 bajnokin viszont 3 döntetlen mellett 7 alkalommal vereséget szenvedtek Manchesterben. Ebben a 10-es sorozatban a Farkasok 7 meccsen is gólképtelenek voltak és összességében is csupán 3 találatot jegyeznek.

 

Januárban a Manchester United győzelmi mutatója a legmagasabb az összes csapat közül a Premier League történetében (113 meccsből 74 győzelem - 65,5%), míg a Wolves rendelkezik ebben a kategóriában a legalacsonyabb győzelmi aránnyal (29 meccsből 5 győzelem - 17,2%).

 

Hétfőni PL meccsek tekintetében is a rekordbajnoké a legjobb győzelmi mutató (68 meccsből 44 győzelem - 64,7%). Legutóbbi 17 ilyen meccséből a United csupán egyet veszített el (8 győzelem és 8 döntetlen) 2018 augusztusában, amikor kikaptak a Spurstől 3-0-ra.

 

A Wolves a hétfőn lejátszott 16 PL meccséből csupán 4-et tudott megnyerni 4 döntetlen és 8 vereség mellett, így a hét összes napját figyelembe véve ezen a napon van a legrosszabb győzelmi mutatójuk (25%).

 

Az elmúlt 6 naptári évből 5-ben a United megnyerte első mérkőzését, a kivétel a 2020-as Arsenal elleni összecsapás volt, amit 2-0-ra az Ágyúsok húztak be. Ezzel szemben a Wolves a legutóbbi 7 naptári év első bajnokija közül egyet sem tudott megnyerni és 2 döntetlen mellett 5 vereségük van ebben a mutatóban. A Farkasok az élvonalban legutóbb 1981-ben kezdtek győzelemmel egy évet, akkor a Middlesbrough ellen tudtak nyerni.

 

A Farkasok legutóbbi 7 Premier League meccse közül egyiken sem kaptak 1-nél több gólt (3x0-0, 2x1-0 győzelem és 2x 1-0 vereség). A sorozat történetében ebben a mutatóban hosszabb sorozata csak a Crystal Palace-nak volt 8 meccsel 1994 novembere és 1995 januárja között, valamint a Burnley-nek 9 mérkőzéssel 2015 áprilisa és 2016 augusztusa között.

 

A Manchester United portugál világklasszisa, Cristiano Ronaldo első meccsét a Wolves ellen játszotta 2003 augusztus 27-én, a találkozót pedig John O'Shea találatának köszönhetően 1-0-ra megnyerték a Vörös Ördögök.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 108 mérkőzés - 52 United győzelem, 20 döntetlen, 36 Wolves siker - gólarány 182/150 a United javára

 

Premier League: 15 mérkőzés - 9 United győzelem, 3 döntetlen, 3 Wolves siker - gólarány 24/10 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, GY, GY, D, GY

 

Wolves: D, V, V, GY, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Wolves 1-0 (2020.12.29.)

United - Wolves 0-0 (2020.02.01.)

United - Wolves 1-1 (2018.09.22.)

United - Wolves 4-1 (2011.12.10.)

United - Wolves 2-1 (2010.11.06.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Ronaldo 8 gól, Fernandes 5 gól, Greenwood 4 gól

 

Wolves: Hee-Chan 4 gól, Jiménez 3 gól, Saiss 2 gól

 

 

Premier League, 21. forduló

Manchester United - Wolverhampton Wanderers

Old Trafford, 2022.01.03. 18:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Mike Dean

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Maguire - Shaw - McTominay - Fred - Sancho - Fernandes - Ronaldo - Rashford

 

Wolves: Sá - Kilman - Coady - Saiss - Semedo - Neves - Moutinho - Marcal - Traoré - Jiménez - Trincao

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!