Beharangozó: Manchester United - Aston Villa

Egy hét pihenőt követően az FA-kupa 3. fordulójában lépnek hétfő este pályára a Vörös Ördögök.


Ralf Rangnick csapata is megkezdi menetelését az FA-kupában, ami Anglia és egyben a világ legrégebbi kupasorozata is. A 12-szeres FA-kupa győztes United ellenfele a szintén Premier League-ben szereplő Aston Villa lesz, akikkel a hétfői, manchesteri találkozót követően 5 nap múlva újra megütköznek majd, igaz akkor a bajnokságban és idegenben.

 

A birminghami csapat legutóbb FA-kupa összecsapás alkalmával 2007 januárjában tette tiszteletét az Álmok Színházában, a mérkőzést pedig Larsson és Solskjaer találataival a United nyerte 2-1-re. Ezt követően még 1 év múlva játszottak a felek egy FA-kupa meccset Birminghamben, amit szintén a Vörös Ördögök nyertek meg 0-2-re Rooney és Ronaldo góljaival és azóta nem futottak össze ebben a sorozatban.

 

A csapatok formáját tekintve a bajnokságot tudjuk alapul venni, amelyben legutóbbi meccsét mindkét csapat egyaránt elveszítette, viszont a legutóbbi 10 tétmeccset figyelembe véve a Unitednek csupán 2 veresége van 5 győzelem és 3 döntetlen mellett, míg az Oroszlánoknak ugyanennyi találkozón 6 vereség és 4 győzelem a mérlege.

 

A kupasorozat remek lehetőséget kínál ismételten arra, hogy azok a játékosok, akik kevesebbszer jutottak eddig szóhoz ismét lehetőséget kapjanak és megmutathassák, hogy miért van (vagy nincs) helyük a Unitedben. Az ideiglenesen kinevezett menedzser egyébként is szereti rotálni csapatát és láthattuk már azt is, hogy bátran beveti a fiatalabb generációt is, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy mire megy majd a Villa ellen.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Pogba, Lindelöf, Maguire, Bailly

 

Villa: Nakamba, Coutinho, Young, Traore, Tezeguet

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United 12 Aston Villa elleni FA-kupa találkozójából 10-et megnyert. Az 1957-es finálé elvesztése óta ez zsinórban 6 meccset is magába foglal.

 

Az Aston Villa ebben a szezonban már legyőzte egyszer a Vörös Ördögöket az Old Traffordon 1-0-ra egy bajnoki találkozón, viszont mindössze csak háromszor fordult elő olyan, hogy egy csapat egy szezonon belül kétszer is le tudta győzni a rekordbajnokot Manchesterben. Ez a három csapat pedig a Chelsea, a Tottenham és az Aston Villa volt. A kékek a 2004/05-ös idényben, a Spurs 1989/90-ben és a Villa pedig az 1919/20-as szezonban.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi hazai FA-kupa meccsüket megnyerték és 20 góljukra mindössze 2 válasz érkezett az ellenfelektől összesítésben, vereséget pedig legutóbb az Old Traffordon az Arsenal ellen szenvedtek 2-1-re a 20104/15-ös kiírásban.

 

Az Oroszlánok legutóbbi 6 FA-kupa meccsüket elveszítették, ami egyben a csapat leghosszabb vereség szériája a sorozatban.

 

Az Aston Villa menedzsere, Steven Gerard játékosként 35 alkalommal lépett pályára a United ellen minden sorozatot figyelembe véve és 13 alkalommal volt tagja győztes csapatnak, ami mellett 2 döntetlen és 20 vereség is kijutott neki. Ennél többször csak a Chelsea ellen szerepelt, összesen 40 alkalommal. Amikor Gerard legutóbb szembe került a Uniteddel, akkor mindössze 38 másodpercet töltött a pályán, mivel becserélését követően gyorsan ki is állították szabálytalanság miatt.

 

A két csapat ebben a szezonban már megmérkőzött egymással egy bajnoki találkozón, melyet a Villa nyert meg az Old Traffordon 1-0-ra, viszont akkor még mindkét csapatnak más menedzsere volt. A Vörös Ördögöket akkor még Solskjaer, míg az Oroszlánokat Dean Smith vezette.

 

 

Egymás elleni statisztika az FA-kupában:

 

12 mérkőzés - 10 United győzelem, 2 Aston Villa siker - gólarány: 29/15 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 tétmérkőzésének eredménye:

 

United: D, GY, D, GY, V

 

Villa: GY, V, GY, V, V

 

 

A két csapat legutóbbi 4 egymás elleni mérkőzésének eredménye az FA-kupában:

 

Villa - United 0-2 (2008.01.05.)

United - Villa 2-1 (2007.01.07.)

Villa - United 1-2 (2004.01.04.)

Villa - United 2-3 (2002.01.06.)

 

 

FA-kupa, 3. forduló

Manchester United - Aston Villa

Old Traffordo, 2022.01.10. 20:55

 

 

A találkozó játékvezetője: Michael Oliver

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Henderson - Dalot - Varane - Jones - Telles - Matic - van de Beek - Diallo - Lingard - Elanga - Ronaldo

 

Villa: Martinez - Cash - Konsa - Mings - Targett - Ramsey - Luiz - McGinn - Buendia - Ings - Watkins

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Aston Villa

FA-Kupa, 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!