Manchester United 1-0 Aston Villa

Korán megszerezte a vezetést a United, amit végül meg is tartott és továbblépett az FA-kupában.


Az Aston Villa elleni, hazai találkozóval kezdte meg idei FA-kupa küzdelmét a manchesteri csapat. Talán meglepő volt, hogy Cristiano Ronaldo nem került a keretbe, ellenben a kezdőcsapatban ott volt többek között Lindelöf, Varane és Cavani is.

 

Öt percnyi focizgatás után láthattuk az első lövést, mely kaput talált. A próbálkozás McTominay nevéhez fűződött, de a középpályás 24 méterről leadott lövését Martinez biztosan védte. Említésre méltó volt a lövést megelőző labdaszerzés és támadásépítés, mely 3-4 egyérintőt is tartalmazott.

 

Három perccel később már nem tudott védeni a kapus. Egy szöglet után kikerült a labda a jobb oldalra, ahonnan Fred nagyszerűen tekert középre, ahol McTominay ugrott a legmagasabbra és gyönyörűen bólintott a jobb alsóba, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

A 11. percben sarokrúgás szállt be a hazai kapu elé, Mings csúsztatott a rövidnél, a labda átszállt a hosszúra, ahol érkezett Watkins, a támadó azonban elesett és nem tudta kapuba irányítani a játékszert.

 

Két perc múlva Buendia ment el Fred és Shaw mellett, el is lőtte a labdát, ami a kapu előtt keresztben elsuhanva került ki a veszélyzónából.

 

Az első 20 perc végén McGinn maradt nagyon üresen a United tizenhatosa előtt, a középpályás nem is teketóriázott, lövésénél nagyot kellett dolgoznia De Geának.

 

A 27. percben egy szép támadást Buendia lövése fejezett be, vagyis inkább De Gea védése, a spanyol kapus biztosan hárított.

 

Kezdett egyre többet támadni a Villa, azonban a 28. percben egy labdaszerzést követően Fernandes mehetett kapu felé, indította Cavanit, aki közelről lőtt Mings mellől, Martinez nagyot védett.

 

Mings bombázta fel a labdát az ellenfél térfelére, Lindelöf le akarta venni, de nagyon csúnyán elpattant tőle a játékszer, Watkins csapott le, majd közelről a lécet találta el. Majdnem ajándékba kapott egy gólt a Villa.

 

Ramsey-nek tették le a társak lövésre, védőről megpattanva a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

 

Dalot ült le a gyepre, ápolni kellett a bekket, aki azonban folytatta a mérkőzést.

 

Végre valamit ismét mutatott a United, előbb Fernandes lapos lövését blokkolta Cash, majd Shaw 25 méteres bombáját tolta léc fölé a londoniak kapusa.

 

A 44. percben Shaw beadását fejelte ki a büntetőterületről a vendégek védője, de éppen McTominay elé került a labda, a skót egyből lőtt, Martinez védett.

 

Fernandesnek is megjött a kedve a lövéshez, de jobb küllővel nem talált kaput.

 

A félidő ráadásának utolsó percében Rashford kapott remek labdát Fernandestől, a másik oldalon üresen jött Greenwood, Marcus azonban elszúrta ezt a támadást, Cash nagyot mentett.

 

Második félidő is hazai lövéssel indult,de Greenwood próbálkozását fogta Martinez.

 

Szabadrúgáshoz jutott a Villa. McGinn állt a labda mögé, jobbról ívelt át a hosszúra, Konsa középre fejelt, Ings pedig 3 méterről a kapuba juttatta a labdát. De VAR után kiderült, hogy les volt a gól előtt, így maradt az 1-0!

 

Hihetetlen! Újabb gólt vettek el az Aston Villától, ezúttal Buendia volt lesen.Bár azt hozzátehetjük, hogy ezúttal a les inkább a védelem okán is kialakult, figyeltek arra, hogy a kilépni készülő játékos szabálytalan helyről induljon.

 

Ez a félidő egyértelműen a Villáé volt eddig. Sokkal többet próbálkoztak a londoniak.

 

Watkins tekert ballal 21 méterről, a labda centikkel suhant el a jobb kapufa mellett.

 

Greenwood kapott kiváló labdát, mehetett kapura, Rashford jött a túloldalon, Mason azonban nem passzolt, Martinez pedig védett. Greenwood nem akarta leadni a labdát azok után, hogy az első félidő végén Rashford teljesen ugyanilyen szituációban nem tudott hozzá passzolni.


Kissé leült a meccs, lassan csordogáltak a percek úgy, hogy a kapuk nem forogtak veszélyben.

 

Greenwood lőtt a 92. percben, Martinez biztosan fogta a labdát. Ez volt a 10. védése a kapusnak.

 

Talán a 8. percben azt gondolhattuk, látunk még gólokat, de nem így lett, maradt az 1-0, amivel továbbjutottak a Vörös Ördögök.

 

 

FA-kupa, 3.forduló
Manchester United 1-0 Aston Villa
Old Trafford

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: De Gea - Dalot, Lindelöf, Varane, Shaw - McTominay, Fred - Fernandes(Lingard 86.), Rashford(Elanga 86.) - Greenwood, Cavani (van de Beek 72.)
Nem használt cserék: Heaton, Telles, Wan-Bissaka, Matic, Mata, Diallo

 

Villa: Martinez - Cash, Konsa, Mings, Targett - Luiz, McGinn, Ramsey(Philogene-Bidace 86.) - Buendia(El-Ghazi 79.), Ings, Watkins 
Nem használt cserék: Steer, Sinisalo, Sanson, Hause, Archer, Chukwuemeka, Iroegbunam

 

Gólszerző: McTominay 8'

 

Sárga lap: Fred, Shaw, Dalot

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!