Az akadémián is kezdődik az élet

Minden amit tudni érdemes az U23 és U18 csapatainak elmúlt hetéről és a kölcsönben lévő játékosok európai szerepléséről.


Az U23-as csapat lejátszotta idei első mérkőzését.

 

Miután a Tottenham Hotspur kihagyott az első félidőben egy büntetőt a Leigh Sport Village stadionjában, addig Shola Shoretire berúgta a sajátját a 81. percben, igaz a 85. minutumban Dilan Markanday egyenlíteni tudott a vendégeknek, ezzel beállítva a két csapat idei év első döntetlen eredményét. 

 

United kezdője: Kovar (C), Jurado, Fernandez, Fish, Hardley, Svidersky, Shoretire, Hansen (Savage 60), McNeill (Hugill 71), Iqbal, Garnacho (Mainoo 60).

Nem használt cserék: Mastny, McShane.

Gólok: Shoretire (81) , Markanday (85)

 

Kölcsönlesen:

 

Teden Mengi első mérkőzésén debütálhatott a Birmingham City csapatában kölcsönszerződésének megkötése óta, de Axel Tuanzebe is ugyanezt tehette  Olaszországban a Napoli színeiben, míg James Garner emlékezetes pillanatokat élt át vasárnap délután a Nottingham Forest csapatával, amikor is az FA-kupa aktuális fordulójában legyőzték az Arsenal csapatát. 

 

Will Fish-t a héten visszahívták a Stockport County csapatából, ahol kölcsönszerződését töltötte. A fiatal védő bár kapott annyi lehetőséget, mint amennyit szeretett volna, biztosan sokat tanult az Edgeley Parkban. Fish kölcsönszerződése alkalmával először hagyta el a Unitedet, mióta 9 évesen csatlakozott az Akadémiához. 

 

Nick Cox, az akadémia vezetője így nyilatkozott: "Will az elmúlt hónapokban rengeteg tanult, számos olyan tapasztalatot szerzett, ami egész pályafutása alatt hasznára válhat majd. Élvezte a Stockport County-nál töltött időt és tisztán látható rajta az elmúlt hónapokban elért mentális és fizikai fejlődés." 

 

"Rengeteg különböző nézőpont létezik a kölcsönszerződésekkel kapcsolatban, az emberek gyakran a lejátszott mérkőzések számát tartják fontosnak, de a színfalak mögött sokkal több minden történik. Minden nap az első csapattal edzhetett és ez idő alatt profiktól tanulhatott, 18 évesen ez pedig hatalmas lehetőség." 

 

Az akadémián végzett játékosok

 

Scott McTominay második gólját szerezte az idei szezonban, ezzel a United legyőzte az FA-kupa negyedik fordulójában az Aston Villa csapatát és továbbjutott a következő körbe. Anthony Elanga kései csereként szintén a pályán volt és a meccs hajrájában egy emlékezetes jelenettel lázba is hozta a közönséget. A mérkőzésen egyébként öt akadémián végzett játékos is lehetőséget kapott. 

 

 

Ami vár ránk a héten:

 

FA-ifjúsági kupa

 

A Travis Binnion vezette U18-as csapat az FA-ifjúsági kupa negyedik fordulójában vesz részt csütörtök este. Miután 4-2-es arányban győzött a csapat a Scunthorpe ellen otthoni környezetben decemberben, a Select Car Leasing Stadionba utaznak a Vörös Ördögök, ahol a Reading vendégeként fognak küzdeni a továbbjutásért este 20:00-kor. 

 

U18-as PL-kupa csoportmérkőzések

 

Az U18-as csapat két győzelem után az U18-as PL-kupa F csoportjának élén állnak, és a továbbjutásért szombat délelőtt a West Bromwich Albion otthonában lépnek pályára. Mivel a mérkőzés csak két nappal az FA-ifjúsági kupa mérkőzés után lesz, a 12:30-kor kezdődő mérkőzésen a Baggies edzőpályáján egy fiatal csapatot láthatunk majd. 

 

Az U23-as csapat a City-vel meccsel.

 

Városi derbi vár Neil Wood U23-as csapatára szombat este 20:30-kor a Manchester City akadémiai edzőpályáján. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!