Beharangozó: Aston Villa - Manchester United

Az FA-kupa találkozót követően ismét az Aston Villa csapatával néznek farkasszemet a Vörös Ördögök, ám ezúttal a bajnokságban és idegenben.


Szombaton késő délután lépnek pályára Ralf Rangnick fiai a Villa Parkban, a Premier League 22. fordulójában a hétfőn az FA-kupában legyőzött birminghami együttes ellen. A bajnokságban az Oroszlánok ebben a szezonban már legyőzték a Vörös Ördögöket Manchesterben és arra készülnek, hogy ezt hazai pályán is megtegyék, hiszen szeretnének visszavágni a kiesés és az előző idényben elszenvedett hazai vereség miatt is.

 

A két csapat legutóbbi bajnokija egyaránt vereséggel ért véget. A United otthon a Wolvestól kapott ki, a Villa pedig idegenben a Brentfordtól. Steven Gerrard csapata ezt megelőzően is vereséget szenvedett a Premier League-ben, mégpedig Birminghamben a Chelsea-től kaptak ki 3-1-re.

 

A United számára továbbra is belátható távolságban van a BL indulást érő helyek közül akár több is (2., 3., 4.), viszont az is igaz, hogy ezek eléréséhez csak a győzelmek elfogadhatók eredményként, döntetlen és pláne vereség nem nagyon fér bele. Ehhez azonban a támadó szekciót gatyába kell rázni, mert hiába kap a csapat jóval kevesebb gólt, mint Rangnick érkezése előtt, valahogy a helyzetek kidolgozása és kihasználása nehézkesen megy.

 

A Unitedből sárga lapok miatt hiányozni fog McTominay és Luke Shaw is, akik az 5 összegyűjtött sárga miatt 1 meccses eltiltást kaptak, illetve Rangnick továbbra sem számolhat Paul Pogba és Anthony Martial játékával, illetve biztos hiányzóként még Eric Bailly említhető, aki éppen hazája válogatottját képviseli Afrikában. Az Oroszlánoktól pedig McGinn fog kimaradni eltiltás miatt, míg Traore és Trezeguet egyaránt válogatottbeli kötelességüknek tesznek eleget.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Villa: Bailey (combsérülés), Nakamba (térdsérülés), Young (bokasérülés), McGinn (eltiltás), Traore (válogatottnál tartózkodik), Trezeguet (válogatottnál tartózkodik)

 

United: Pogba (combsérülés), Martial (izomsérülés), Bailly (válogatottnál tartózkodik), Shaw (eltiltás), McTominay (eltiltás)

 

 

Érdekességek:

 

Az Aton Villa a legutóbbi 22 hazai bajnokiján nyeretlen a Uniteddel szemben (7 döntetlen, 15 vereség). Utolsó győzelmük a Villa Parkban 1995 augusztusában volt és 3-1-re tudták legyőzni a rekordbajnokot. Ez a leghosszabb nyeretlenségi sorozat hazai pályán az angol bajnokság történetében két fél között. 

 

Minden sorozatot figyelembe véve a Vörös Ördögök veretlenek maradtak a legutóbbi 22 Aston Villa elleni idegenbeli találkozójukon (17 győzelem, 5 döntetlen)az 1999 októberében elszenvedett 3-0-s Ligakupa vereség óta. Az angol futballtörténelemben csak a Liverpool és a Sunderland között volt ennél hosszabb ilyen sorozat 1959-2002 között. Ők 23 mérkőzésen át tudták ezt tartani.

 

Az Aston Villa 1976 novembere óta szeretne újra egymás után két bajnokit is megnyerni a United ellen, egy szezonon belül duplázni pedig legutóbb az 1954/55-ös idényben tudtak a manchesteri csapattal szemben.

 

A Manchester United 33 Aston Villa elleni Premier League találkozón is megszerezte a vezetést és ezekből 32 alkalommal meg is nyerték az összecsapást, egy meccsen pedig döntetlen született. A PL történetében ez a leghosszabb sorozat, amelyben egy csapat egy másikkal szemben nem szenvedett vereséget.

 

A Vörös Ördögök eddig 299 idegenbeli találkozót nyertek meg a Premier League-ben és ők lehetnek az elsők, akik elérik a 300-at. Emellett pedig egyik csapat sem nyert több PL mérkőzést összesen (37), illetve idegenben (17), mint a United az Aston Villa ellen.

 

A birminghami csapat legutóbbi 16 bajnokija közül egyik sem végződött döntetlenre (6 győzelem, 10 vereség). A Villa számára utoljára 1964 szeptembere és 1965 áprilisa között volt hosszabb döntetlen nélküli sorozat, akkor 29 találkozójukon sem kellett a pontokon osztozkodni.

 

A Villa a szezon elején még Dean Smith irányításával legyőzte az Old Traffordon megrendezett bajnokin a Unitedet és, amennyiben ez most hazai pályán sikerül Gerrardnak is, akkor ők lesznek az első csapat az 1950/51-es Bolton Wanderers óta, akik egy szezonon belül kétszer is legyőzték a Vörös Ördögöket úgy, hogy közben menedzsert cseréltek. A Boltont akkor Walter Rowley és Bill Ridding irányították.

 

Az Oroszlánok menedzsere, Steven Gerrard 10 alkalommal hagyhatta el a pályát győztesként bajnoki találkozón a United ellen és ezzel Nicolas Anelka, John Terry és Petr Cech társaságában tart rekordot. A legutóbbi 18 menedzser közül azonban csupán 1 tudta megnyerni első bajnokiját a United ellen, ő pedig Mikel Arteta volt 2020 januárjában az Arsenal élén.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 192 mérkőzés - 102 United győzelem, 40 döntetlen, 50 Villa siker - gólarány 353/246 a United javára

 

Premier League: 53 mérkőzés - 37 United győzelem, 12 döntetlen, 4 Villa siker - gólarány 97/32 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Villa: GY, V, GY, V, V

 

United: GY, GY, D, GY, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Villa - United 1-3 (2021.05.09.)

Villa - United 0-3 (2020.07.09.)

Villa - United 0-1 (2015.08.14.)

Villa - United 1-1 (2014.12.20.)

Villa - United 0-3 (2013.12.15.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Villa: Watkins 5 gól, Ings 4 gól, McGinn 3 gól

 

United: Ronaldo 8 gól, Fernandes 5 gól, Greenwood 4 gól

 

 

Premier League, 22. forduló

Aston Villa - Manchester United

Villa Park, 2022.01.15. 18:30

 

 

A találkozó játékvezetője: David Coote

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Villa: Martinez - Cash - Konsa - Mings - Targett - Ramsey - Luiz - Sanson - Buendia - Watkins - Coutinho

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Maguire - Telles - Fred - Matic - van de Beek - Fernandes - Cavani - Ronaldo

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Aston Villa - Manchester United

Premier League, 22. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!